Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.07.2014, 21:00   #1
Agor-ia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Jeśli chodzi o wygląd simów, to naprawdę czwórka podoba mi (mi) się najbardziej. Simowie stworzeni w czwórce są ładniejsi od tych dwójkowych i trójkowych. Jeśli chodzi o dwójkę, to większość fanowskich skinów i masek (jak dla mnie) świeci się jak psu jaja. Najładniejsze (według mnie) dwójkowe simy ma Muse w swoim fotostory (w stylu maxismatch). Z kolei w trójce można zrobić fajnych simów, ale wgranie CC grozi rozpitoleniem całej gry, więc ja osobiście wolę nie ryzykować. A w czwórkowym demie mam simów, którzy naprawdę (zaznaczę jeszcze raz: jak dla mnie) nie wymagają większych poprawek. Ok, oprócz włosów, im by się przydał solidny tuning.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.07.2014, 21:34   #2
TheBlackSheep

Cytat:
Napisał Agor-ia Zobacz post
Z kolei w trójce można zrobić fajnych simów, ale wgranie CC grozi rozpitoleniem całej gry, więc ja osobiście wolę nie ryzykować.
Jak w ogromnych ilościach i wadliwe, owszem. Rozsądna ilość, prawidłowo działająca nie rozwali gry. No a przynajmniej mi do tej pory nie rozwaliła

Generalnie to w moim przypadku w każdej generacji nie zbędny jest "tuning" simów. Ale przyznaje, że patrząc na czwórkowych robionych przez graczy (bo EA to w ogóle simów robić nie umie) i to "na czysto", to są naprawdę przyjemni dla oka. Oczywiście pomijając te nieszczęsne włosy, ale z tym to już jest bolączka Simsów w każdej części.
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 21:48   #3
Agor-ia

Ja gram w trójkę bez CC i żyję, próbowałam coś tam powgrywać, ale spowolnienie gry mnie do tego skutecznie zniechęciło.

Wracając do czwórki. "Nasi" simowie są chyba zbyt...no nie wiem... subtelni, żeby byli tacy pokazowi . EA chciało pokazać wszystkie możliwości CAS, nawet jeśli simowie wychodzili z tego nieciekawi. Np. Basia (nie pamiętam za cholerę jak ona ma na imię w oryginale) wcale nie jest taka ładna jak się ją otworzy w Tworzeniu Sima. Tak samo jest z Bellą. Jej makijaż z bliska to koszmar!

edit: Bella jest młodą dorosłą, Mortimer prawdopodobnie jest dorosłym. Gdyby było inaczej, to pewnie by ich udostępniono jako małżeństwo, a w Galerii jest sama Bella. Nie wiem czy kogoś to interesuje, ale przypomniało mi się, to piszę

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 13.07.2014 - 21:50
stare 13.07.2014, 21:49   #4
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Mi tam włosy simów w 4 nie będą przeszkadzać bo pasują do tej grafiki. Dla mnie liczy się rozgrywka by była przyjemna i się szybko nie znudziła tak, jak to było w 3. Bo jak wyszła 3 to podstawa 3 mi się szybko znudziła a podstawa 2 pamiętam że, grałam w nią naprawdę cały czas dopóki nie dostałam pierwszego dodatku. I mam nadzieję że, z 4 będzie podobnie jak z 2 a nie jak z 3.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 21:54   #5
Agor-ia

Cytat:
Napisał miłośniczka zwierząt Zobacz post
]Mi tam włosy simów w 4 nie będą przeszkadzać bo pasują do tej grafiki. Dla mnie liczy się rozgrywka by była przyjemna i się szybko nie znudziła tak, jak to było w 3. Bo jak wyszła 3 to podstawa 3 mi się szybko znudziła a podstawa 2 pamiętam że, grałam w nią naprawdę cały czas dopóki nie dostałam pierwszego dodatku. I mam nadzieję że, z 4 będzie podobnie jak z 2 a nie jak z 3.
Mi też nie przeszkadzają na tyle, bym np. rezygnowała z gry. Niektóre z fryzur są naprawdę fajne (jedną z moich ulubionych pokazałam w dziale z fotkami z dema- z przodu i z tyłu). Jeśli chodzi o "ciekawość" rozgrywki, to trójkę kupiłam od razu z dodatkami, a dwójka wyszła tak dawno temu...Chyba nie pamiętam jak to było z samą podstawką

stare 13.07.2014, 23:21   #6
Hebe

Reputacja: 39

Z lekka odbiegając od tematu: czy ktoś poza mną ma w folderze demo TS4 folder Mods (a w nim resource.cfg)?

Zgadzam się, że czwórkowi simowie wyglądają nieźle, chociaż z daleka wydawali mi się brzydcy. Być może z toną CC można będzie zrobić z nich coś ciekawego.

Ostatnio edytowane przez Hebe : 13.07.2014 - 23:25
Hebe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 23:22   #7
Agor-ia

Tak, ja mam. (edit: Czemu pytasz? Pyta komputerowy ciemnogród xD)

Z toną CC to będzie można z nich robić cuda na kiju

Ostatnio edytowane przez Agor-ia : 14.07.2014 - 00:35
stare 14.07.2014, 01:14   #8
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

up, tylko to samo mozna powiedziec o tych, co ja tak przechwalaja. gowno pokazali a niektorzy mowia, ze to najwspanialsza gra. taka prawda, nie mozna byc na razie ani za, ani przeciw, ale mozna (na podstawie tego co wiemy) wyrobic juz po malu swoja opinie na jej temat i nikogo to nie powinno denerwowac, bo ten sadzi o tym to, inny to.

(ortografia level master)
stare 14.07.2014, 01:38   #9
TheBlackSheep

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
up, tylko to samo mozna powiedziec o tych, co ja tak przechwalaja. gowno pokazali a niektorzy mowia, ze to najwspanialsza gra. taka prawda, nie mozna byc na razie ani za, ani przeciw, ale mozna (na podstawie tego co wiemy) wyrobic juz po malu swoja opinie na jej temat i nikogo to nie powinno denerwowac, bo ten sadzi o tym to, inny to.

(ortografia level master)
Otóż to. Ja tu nie widzę żeby ktoś pisał że czwórka jest do tyłka i w ogóle dziadostwo roku, żeby ktoś się wypowiadał na temat rozgrywki itd. a jedynie widzę określanie na podstawie info, które mamy czy gra nas interesuje czy nie. A w każdym razie ja się w tym kontekście wypowiadam.

Kurczę, no przepraszam bardzo jeżeli kogoś to złości i się spina (swoją drogą jego problem), ale nic nie poradzę na to, że to co wiemy, nie nastraja mnie optymistyczne i JA widzę póki co więcej wad niż zalet.

Plus widząc zachowanie EA nie mam ochoty napychać kieszeni komuś kto nie szanuje mnie jako klienta i póki co mam ochotę "zbojkotować" tą grę.

Ostatnio edytowane przez TheBlackSheep : 14.07.2014 - 01:41
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2014, 12:05   #10
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

kawowa - z całą pewnością NIE! Gram jednocześnie w jedynkę i dwójkę i mogę bez cienia wątpliwości powiedzieć, że TS1 jest najtrudniejszą częścią serii. W TS2 czasem muszę się zastanawiać, co robić swoimi simami, bo mam za dużo czasu. W TS1 tego nie ma, simowie na okrągło czegoś chcą, coś robią, a jak dojdzie do tego dziecko to już w ogóle apokalipsa. Mój piękny, duży dom z kościldą stał się cały brudny i obleśny, bo wszyscy zajmowali się tylko bachorem, a gdy już wyrósł na dzieciaka... Wtedy pojawiło się drugie niemowle! Moje simy prawie umarły, ale jaka była duma, gdy to przetrwały. ale przez ten czas były jeszcze conajmniej trzy pożary. xD
TS2 pod tym względem ma chyba idealny poziom trudności - nie za łatwo, nie za trudno, ale jest znośnie. W TS3 znudziłem się baaardzo szybko.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania