![]() |
#241 |
Guest
|
![]()
specjalnie sie zarejestrowałem zeby to napisać
![]() Nie kupujcie tego gniotu! Jest to typowy skok na kase i próba wyłudzenia szmalu od fanów - inaczej tego nazwac nie można. Tak sp... gry to nie widziałem od lat, choc pare skoków na kase juz udało mi sie oobejrzec z bliska... W tym konkretnym przypadku rozumiem tych, którzy sciągneli grę z netu by po paru godzinach gry ( a moze minutach) przekonac się ze nie dali się nabic w butelke i nie wybulili kasy ![]() Wg mojej oceny, owszem gra jest warta 10 zł i tyle mozna dać... Najgłupsze pomysły __________________ 1. Po co robić epopeje średniowieczną, skoro fabuła opiera się na tych samych misjach a gra kończy sie zawsze, niezaleznie co bysmy nie zrobili i trzeba zaczynac to samo od nowa???? 2. Po co rozwijać umiejętności jednostek, skoro gdy wreszcie dochodzi się do możliwości gry free staje się ona bezasadna i zupełnie pozbawiona sensu bo nie ma żadnej motywacji do czegokolwiek. Absurdy ___________ Pomijam szczególem sporo zupełnie absurdalnych fabuł w misjach ( w końcu to gra chyb a jest dla pięcioletnich dzieci bardziej) ale - 1. Skoro zabijam króla czy nie jest naturalne ze nowy władca powinien wywodzić się z aktualnej rozgrywki a nie byc tworzony z "kosmosu"? 2. skoro król potrzebuje następcy to czemu w nastepca nie kontynuuje sagi? itd itp.... Denerwujące sytuacje ________________-- Nie wiem jak innych ale mnie najbardziej irytuje wałęsanie sie simów po "obcych landach" Np - sim ma w domu pozytywke - efekt -> inny sim przechodzi pól mapy zeby w środku nocy wejśc do domu, nakręcić pozytywkę i zacząć tańczyc!!! Koszmar. Biskup ma w swojej sali drogi stól i równie drogie i wygodne krzesła ( w końcu to biskup ![]() Niestety miejsca te sa non stop okupowane przez stado idiotycznych wieśniaków, którzy siedza i strugają a biskup zzarciem zap... na ławkę kościelną! No i mega debilizm... Nie radze wyposażać sima w biblioteczke, chyb aże chcecie z domu urzadzić czytelnie. Jest to istny koszmar i całkowita dezorganizacja życia. Kramy - handlarz, kowal maja własne kramy, inni tez moga zprzedawac swoje wyroby. Co z tego, skoro nie ma takiej opcji i sprzedaz nie funkcjonuje jezeli grasz takim simem, jak zagrasz innym (tym bez kramu) mozesz wtedy towar w takim kramie kupic. Nie ma to jednak zadnego znaczenia dla sprzedającego bo sprzedajacy nie zyskuje faktycznej gotówki a i towar w kramie jest zupeónie przypadkowy i nie związany ze stanem w jakim go zostawiłes. Ogólnie ------------ Może p opięciu dodatjach iu kilku modach ta gra będzie grywalna ale póki co polecam Guild 2 jak ktos potrzebuje klimatycznej gierki |
![]() |
|
![]() |
#242 |
Guest
|
![]()
akurat z tymi otwartymi domami to naprawdę idiotyzm - do zamku króla może wejść KAŻDY,wieśniaki przychodzą i korzystają z królewskiej toalety i wanny,bez przerwy się biją,wyżerają wszystko ze spiżarni (dlatego ODRADZAM ich kupowanie,lepiej trzymać jedzenie w ekwipunku),i w ogóle.
pisałam o złodziejaszkach zaczepiających króla - porażka. teoretycznie wszyscy są równi,no ale dlaczego jedyną dobrą stroną bycia monarchą jest możliwość posyłania kogoś w dyby i do padołu? (co i tak nie przynosi mu popularności) powinien mieć jakąś gwardię strażniczą,albo chociaż konia,żeby wyglądać bardziej dostojnie.a nie wszędzie z buta. mieszkańcy naszego królestwa to chamy i prostaki,ciągle się kłócą i pojedynkują,na jedną parę rozmawiającą znalazłam sześć,które się biły. resztę wad opisał Santarni.i zgadzam się z nim w całości. |
![]() |
![]() |
#243 |
Guest
|
![]()
Dokładnie.... Po pierwszej ambicji wszystko mi się skasowało, miałem Rycerza na 10 poziomie, Króla na 9, Szpiega na 9 itd, a przeszedlem ambicję i trzeba wszystko od zera. I szczerze, to mi się nie chce w to juz grac, a najgorsze jest to, że sa te same misje. Nawet jak jakimś bohaterem chcemy założyc nowe królestwo, to po ukonczeniu misji znika ten bohater całkowicie z gry i jedynie mozna sobie wyobrazic, że on tam gdzies siedzi w swoim królestwie.... Fabuła na jeden poziom. Zamiast zrobic więcej map i misji, żeby jakies ciekawe questy były, to mamy w kółko to samo, przy 3 ambicji, to juz będzie można grac w ciemno. Zabawa się skończyła po pierwszej, przynajmniej w moim wypadku.... Poziomy możnaby było osiągac nawet w dłuższym okresie czasu, ale żeby się nie kasowały !!! Jak myslicie, można zaproponowac twórcom zmiany w grze, np w kolejnej odslonie TS Średniowiecze 2 (;p), jeżeli takowa wyjdzie? i czy by brali to pod uwagę? Żeby rozbudowac fabułę do max. Nawet mogliby zorganizowac konkurs na wymyślenie misji i fani by wymyślali i nadsyłali. A spośród wybranych, jakieś nagrody.... Ja mógłbym wymyslec nawet za darmo, byleby gra była ciekawsza.... Ale to tylko takie luźne propozycje, bo pewnie nie realne to jest niestety.... ;( A szkoda, bo tylu ilu fanów, tyle pomyslów by było i o ile ciekawsza byłaby fabuła, a tak.... Nie warto kupowac..... Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych grą
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Guest
|
![]()
Hm...chciałam sobie w sumie ją kupić,ale jak widzę,że pisaliście o tym jaka ta gra jest okropna,prawdę mówiąc mi sie odechciało:/
|
![]() |
![]() |
#245 |
Guest
|
![]()
Strata pieniędzy, nie kupuj
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Guest
|
![]()
Tak szczerze mówiąc odechciewa mi się ściągać ponad 4,5 GB plików żeby zagrać sobie jeden poziom, przy moim transferze pobierania to będzie jakiś tydzień pobierania, po co mam czas i nerwy tracić, skoro ta gra jest tak beznadziejna. Widać to po komentarzach tych, którzy grali. Nie grałem i raczej w to nie zagram.
|
![]() |
![]() |
#247 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mnie się tam podoba. Co prawda kasy na to nie wydałam, ale zagrać od czasu do czasu można by się oderwać od realnego życia w standardowych simach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Guest
|
![]()
Popieram też mi się podoba i tych misji jest bardzo dużo. Gram już kilka dni po parę godzin i jeszcze nie widzę końca misji, poza tym zauważyłam że jak wybieram jedną i ją skończę, po czym wybieram następną to niektóre są inne niż poprzednio.
|
![]() |
![]() |
#249 |
Guest
|
![]()
Uwaga: Przepraszam za brak znakow polskich.
Popieram wypowiedz Santarni i Chryzantema Zlocistego. Nie jestem fanatyczka ani simsow(czasem gram, ale bez przesady, wiecie...) ani sredniowiecznych klimatow, ale natknelam sie przez przypadek na recenzje w necie(cos mi sie wydaje ze sponsorowana zreszta). Popatrzylam jeszcze inne komentarze na forach(rowniez zagranicznych) gier, gdzie TS:Sredniowiecze zostalo zjechane od dolu do gory. Postanowilam to sciagnac z internetu(dema gry oczywiscie nie ma, a ja zawsze tak robie gdy nie jestem pewna czy chce cos kupic, potem po 24h plik usuwam i jak mi sie podoba to kupuje albo nie) . Przeszlam jedna misje i po godzinie, moze dwoch wykasowalam. W drugim zadaniu trzeba robic to samo co w pierwszym, czyli od nowa. Otoczenie w ogole sie nie zmienia, nic sie nie zmienia, tylko chyba czasem zadania sa inne, ale potem zaczynaja i tak sie powtarzac;/ Jestem tylko bardzo z siebie dumna ze nie strzelilo mi nic do glowy zeby kupowac te gre od razu. Bo ten produkt warty jest 20-GORA 30zl, a nie ponad 100. NIE KUPUJCIE, BO BEDZIECIE ZALOWAC! Jak potrzeba sredniowiecznych klimatow to jest bardzo duzo propozycji o wiele lepszych od tej. |
![]() |
![]() |
#250 |
Reputacja: 10
|
![]()
I entuzjazm na średniowiecze zgasł
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|