Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.10.2013, 18:18   #241
Perplexité

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Księga Skarg i Zażaleń

Chce tylko napisać że to co napisałem do Fallen jest całkowicie szczere
wiem że zachowuje sie co jakiś czas jak dzieciak,i że niszczę atmosferę
nie mogę powiedzieć ze to zmienie,mogę tylko poprostu kolejny raz przeprosić...
no cóż!

a teraz przeprosiny dla poszczególnych osób

Maqryll - obiecuje że nigdy więcej,nie zacznę cie zaczepiać,i na siłe prowokować
Flo,Rudzielec i inni - przepraszam że złośliwie,kablowałem na was adminom...
jest mi z tego powodu naprawdę głupio,wiem było to zawistne...
i niezbyt dobrze to mnie świadczy
Apocalypsa - choć już osobiście przeprosilem na gg,to przeproszę też tu...
wiem zaszedłem za daleko,z chwaleniem sie prywatnymi rozmowami,tak sie nie robi...
a także w tym miejscu chce pozdrowić też Cytrynowa Wiśnię - mam nadzieje ż czasem uda sie nam znowu polubić,za duży mam do ciebie szacunek,żeby tak nagle zrywać z tobą znajomośc...
Fallen - dzięki za pomoc,i życzliwośc,mogłabyś dziś zignorować moją prośbe,więc dzięki za to że masz taki dobry charakter

To tyle ode mnie,może z pol roku będzie przerwa,od moich wyskoków...
Nie obiecuje że na zawsze,ale po raz kolejny spróbuje naprawdę sie zmienić...
Pozdrawiam serdecznie Jakub...

NAPRAWDĘ SERDECZNIE WAS PRZEPRASZAM WSZYSTKICH

fajnie gdyby ktos przeczytal i odpisał
Perplexité jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.10.2013, 19:09   #242
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Zgodnie z danym słowem - zmieniłam bana rudzielcowi na dwumiesięczny.
Chciałam jeszcze dodać, że owszem nie można szpiegować całego internetu, ale niektóre zachowania są po prostu niedopuszczalne. I nie jest to kwestia regulaminu, ale zwykłego szacunku do drugiego człowieka. I dobrego wychowania. A jeżeli ktoś założy gdziekolwiek indziej grupkę "X to ****, a Y to *****" - musi liczyć się z tym, że zostanie wykluczony z naszej społeczności. I nieważne kto to zrobi i jak bardzo jest popularny i lubiany. Jeżeli w jakiś sposób zostanie to upublicznione - no cóż - trzeba się liczyć z własnymi wyborami i konsekwencją swojego zachowania.

Ostatnio edytowane przez Björk : 07.10.2013 - 19:13
Björk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 12:47   #243
cerastes

Cytat:
Napisał Björk
Chciałam zakomunikować, że już nie ma czegoś takiego, jak usuwanie kont na żądanie.
Wola użytkownika powinna się jednak liczyć. Czy ta decyzja ma charakter elastyczny, czy też nieodwołalny? W regulaminie nie ma zapisu. Jest tam natomiast zapis niejasny:

Cytat:
Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad rok są usuwane z forum. Nie dotyczy to użytkowników mających dużą ilość postów.
Wobec powyższego, mam pytanie: jaka to jest duża ilość postów? 100, 200... 1000?
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 13:09   #244
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Powyższy punkt wyjaśnia sposób czyszczenia forum z kont nieużywanych, mających tylko jeden, dwa bądź w ogóle zero postów. Nie ma on związku z niedawną decyzją.

Samowolne usuwanie kont, przynajmniej wg mnie, nie ma sensu. Zauważyłem tu taki schemat - ludzie się obrażają, usuwają sobie konto, tym samym osieracając setki postów i tematów, a następnie wracają po miesiącu czy dwóch pod nowym nickiem, jakby nigdy nic. Takie działanie skutkuje jedynie niepotrzebnym bałaganem, takich postów nie da się również wyszukać za pomocą wyszukiwarki. Spróbujcie chociażby znaleźć teraz jakieś posty Ilony, nie da się. Jeżeli ktoś nie chce już być na forum, może przestać na nie wchodzić, albo może dostać bana, który wciąż jest dostępny dla chętnych(i niechętnych ). Tak przynajmniej użytkownik będzie miał do czego wrócić, a i zmniejszy się ten chaos na forum.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 08.10.2013 - 13:11
Caesum jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 14:21   #245
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Najlepszą opcją byłaby możliwość zachowania kopii konta, by w razie czego móc później konto przywrócić. Również irytują mnie te samowolne eutanazje kont.

Cieszę się, że zaprzestano usuwać wszystkie nieaktywne konta z forum. Niektóre osoby to jednak spora część historii tego forum i nawet jeśli zaprzestały już wchodzić to szkoda usuwać po nich wszelkie ślady.
Wielebny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 15:31   #246
kubuss

dostałem od motyki ostrzeżenie za zaśmiecanie tematu. po czym nic nie pisząc (gdyż nie było mnie na forum) dostałem bana za wyżywanie się?
chciałbym tylko się zapytać dlaczego od razu nie dostałem bana tylko ostrzeżenie?

zresztą wszystko jedno, i tak nie mam czasu na forum z przyczyn rodzinnych.
kubuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 15:48   #247
Damian
Guest

Użytkownik może usunąć swoje konto na forum po napisaniu do administratora, art.32 dot danych osobowych.

Art.32

Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą,
zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do: (...)

6) żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli
są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem
ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały
zebrane,(...)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 16:25   #248
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Cytat:
Napisał Damian Zobacz post
ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane,(...)
Problem w tym, że nie są zbędne. Potrzebne są do weryfikacji przez kogo post został wstawiony.

Poza tym dotyczą one danych osobowych, czyli takich za pomocą których można zidentyfikować użytkownika. Na forum jedyne takie dane to IP i adres e-mail(wyłącznie jeśli jest w postaci np. Imię[email protected]), jednakże w/w nie są tu publikowane. Adres e-mail można zawsze osobiście zmienić, IP, jeśli dobrze mi się wydaje, można wyczyścić w panelu admina, więc to żaden problem. Chociaż akurat IP jest wciąż potrzebne, by ustalić, czy użytkownik nie tworzy przypadkiem multikont.

Choć, oczywiście, można to uściślić jeszcze w regulaminie.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 08.10.2013 - 16:32
Caesum jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 16:50   #249
Damian
Guest

Ja chcę aby mi usunięto konto na forum, ten zapis oznacza to że mogę z moimi danymi robić co chcę jeżeli nie są potrzebne w jakimś ważnym celu.
Jak forum odmawia usunięcia takiego konta zawsze można napisać do GIODO

Z resztą chcę usunięcia konta dzisiaj, w dniu dzisiejszym o zabronionym usuwaniu kont w regulaminie forum nie ma, więc mogę żądać usunięcia.
Jeśli by się taka wzmianka pojawiła po tym poście to niestety ale prawo nie działa wstecz i forum musi mi takie konto usunąć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 17:16   #250
Pink Panther

Reputacja: 25

Cytat:
Napisał Damian Zobacz post
J
Jak forum odmawia usunięcia takiego konta zawsze można napisać do GIODO
Zahacz jeszcze o ministra cyfryzacji i Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu ;_:

Stary, serio nie masz nic innego do roboty, jak cytować na forum, na którym i tak się nie udzielasz, ustaw i kodeków? ...

Chyba nikogo nie zbawi to, że jego konto tutaj nadal jest, bo nawet gdyby je usunięto, posty i tak by zostały i byłyby podpisane tym samym nickiem. Różnicy nie ma najmniejszej...
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania