Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.07.2013, 23:23   #241
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Moonlight Falls by myrtek

Odcinek super, taki porywający i wciągający! Trochę szkoda Faye, bo w wampirzym może nie być jej do twarzy... No i chyba według legend to wampy i wilczki się nie cierpią? Pytam, bo nigdy mnie nie interesowały wampirze tematy. Może romansik będzie miał kryzys? Swoją drogą, jeśli chodzi o to co Faye powiedziała, że wszyscy traktują ją jak dziecko... sorry, ale ona zachowuje się jak dziecko. Nigdy by mi nie przyszło do głowy by nie będąc mutantem iść na wojnę z mutantami. Czekam na nexta!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.07.2013, 23:38   #242
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Się rozpisałaś... Ale to dobrze
Odcinek fajnie napisany, choć wkradło się parę błędów .
Ach, ta Faye... Nie usiedzi na miejscu... A pretensje ma do Damiena Zbyt rozsądna to ona nie jest. W końcu pakując się w kłopoty, naraża innych na niebezpieczeństwo. Myślę, że tak właśnie będzie tym razem . Tak się właśnie przy poprzednim odcinku zastanawiałam, kiedy wprowadzisz wampiry. Jak widać nie musiałam długo czekać . Choć mi ten wampir też trochę przypomina Edzia .
No i ta kobieca logika głównej bohaterki - "umieram ze strachu, ale chcę walczyć z wami" . Na zdrowie jej to raczej nie wyszło, choć jakimś cudem pewnie jej się upiecze, jak np. Damien przybędzie jej na ratunek. Myślę jednak, że wymyślisz coś ciekawszego .
Ogólnie Damien ma stalowe nerwy, że wciągnął Faye do akcji, a nie wybuchł, gdy stwierdziła, że chce walczyć z nimi .
No i babcia... Ciekawa jestem, co ukrywa. Wie więcej, niż chce po sobie okazać. No chyba, że broni tak wszystkich swoich wnuczek przed każdym . Damien, przyznaj się, co przeskrobałeś i czym naraziłeś się babci Faye xD!
Udanych wakacji i do następnego odcinka !
stare 16.07.2013, 08:58   #243
Muffshelbyna

Wow, nie spodziewałam się, że odcinek będzie tak szybko
Jak zwykle mi się podobał Cx
Trochę nie rozumiem Faye
Przecież wiadomo, że takie akcje z zombie są niebezpieczne, zwłaszcza dla młodej, niedoświadczonej dziewczyny. Faye zdecydowanie przesadza. Wydaje mi się, że Damien wcale jej nie traktuje jak jakiegoś ,cholernego bachora' ; Po prostu martwi się o nią. Dziewczyna powinna to zrozumieć, a sama być nieco odpowiedzialniejsza i zrezygnować z tej misji.
No ale z drugiej strony... Faye jest też dzielna. Poradziła sobie z umarlakami. Myślę, że to zdarzenie nauczyło ją trochę dojrzałości. Może potrzebowała udowodnić sobie, że jest mimo wszystko silna, chciała też pokazać, na co ją stać.
Zakończenie mnie zaskoczyło Wampir? No, ciekawe, jak to się potoczy. Ja tam myślę, że do akcji natychmiast wkroczy Damien, ale w sumie nie jest to takie pewne
czekam na kolejny!

Der Gott weiß ich will kein Engel sein
Muffshelbyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2013, 09:22   #244
iness92

Mrytku, muszę przyznać, że mnie zaskoczyłaś! Genialne zakończenie sezonu, mam nadzieje, że niedługo zobaczymy następne części. Can't wait!
Co do odcinka (odcinków - długo nie komentowałam żadnego OJSG) to przede wszystkim bardzo podoba mi się, jak rozwijała się akcja - nie za szybko, nie zbyt wolno - tak, aby czytelnicy "czaili" o co chodzi i się nie znudzili czytając. Miałaś ciekawy pomysł z tą walką z zombiakami - od razu skojarzyło mi się z serilem The Walking Dead , fajnie to też przedstawiłaś, pewnie ustawianie postaci do zdjęć nie było łatwe, szczególnie, że brały w tym wszystkim udział zombie. A właśnie, jeżeli chodzi o zdjęcia - przeszłaś samą siebie!
Trochę dziwi mnie to, że Damien zgodził się na pomoc Faye w obronie miasta, według mnie Faye mogła go trochę dłużej prosić, nie chodziło tu przecież o pójście do kina tylko wzięcie udziału w niebezpiecznej akcji.

Podsumowując - DODAJ NASTĘPNY ODCINEK JAK NAJSZYBCIEJ! ;D

''Już tyle słońc wzeszło tylko jeden raz,
Już z tylu stron zapłonęły ognie gwiazd,
Już tyle miejsc zapomnienia pokrył kurz,
Wiem, co to jest, lecz się nie zatrzymam już.''
iness92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2013, 20:07   #245
Misiaa12

Fajne zakończenie sezonu, nie powiem, że nie.
Faye jak zawsze wszystkiego ciekawa. Ale Damien ją kocha.Szkoda, że im się nie udała ta randka, mogło być tak piękne. Lubię te ich miłostki.
Kiedy Faye chciała pomóc w obronie miasta, myślałam że Damien się nie zgodzi, choćby z powodu na niebezpieczeństwo.
Nie spodziewałam się Zombiaków.Ale w twoim wykonaniu są piękni
Końcówka dramatyczna, czekam na kolejny sezon jak to się dalej potoczyło.
stare 18.07.2013, 21:48   #246
rudzielec

Naczytałam się już dzisiaj tyle, że łeb mi odpada, a białka wylewają się z oczodołów, ale postanowiłam, że przebrnę przez ostatni odcinek sezonu i zostawię tu swój komentarz

Zakończenie sezonu całkiem niezłe, wręcz zaskakujące, ale to się chwali!
Odnoszę jednak wrażenie, że Faye nie zostanie ugryziona i w ostatniej chwili odratują ją Damien, mam nadzieję, że się pomylę
Babcia Faye... Tak o niej myślę i przypomniałam sobie o swoim FS które kiedyś wstawiłam na forum. W sumie Twoja historia jest całkiem podobna, bo moja bohaterka również mieszkała z babcią, gdyż jej rodzice zginęli w wypadku, ale o "pochodzeniu" owej babci nic nie wspomniałam :> Choć stawiam, że okaże się być tym, o kim myślę
No ale poczekamy, zobaczymy!
Z niecierpliwością czekam na pierwszy odcinek drugiego sezonu
wybacz, że komentarz taki krótki ale mój mózg jest już w połowie wyłączony dzisiaj ;p
stare 18.07.2013, 22:52   #247
Stephenowa

Trafiłaś dokładnie w moje gusta! Zombie, mniam mniam. Mam cichą nadzieję, że jeszcze kiedyś do nich nawiążesz.
Co do Pana Kła, to, cóż... Jeżeli przemieni Faye w wampira, to będzie kiepsko - jak powiedziała Anie wilczki i krwiopijcy za sobą nie przepadają... Ciekawa jestem, co jeszcze wymyślisz.
Nadal jestem ciekawa, o co chodzi babci Faye. Rozumiem, że ona wie, kim jest Damien, no ale powinna chyba myśleć o szczęściu młodej... Z drugiej strony, przez Damiena jest ona narażona na jakieś tam niebezpieczeństwo.. ech.
Nie, żebym porównywała, bo wolę Twoje pióro, ale ta historia jest całkiem podobna do Zmierzchu, z tym, że zamiast wampira Edłarda jest wilkołak Damien... Taka dygresja.
No, to czekam na nowy sezon! Pospiesz się.
stare 21.07.2013, 10:37   #248
La Tortura

Reputacja: 23

Zaczne od tego, że już wcześniej przymierzałam się do czytania twojego tematu, ale nie spodobało mi się. Ostatnio weszłam znów w temat i zobaczyłam świetne zdjecia, kadry, a że miałam dużo czasu postanowiłam przeczytać wszystko za jednym zamachem. I muszę stwierdzić, że od samego początku się bardzo myliłam. Nawet pisanie w pierwszej osobie mi tutaj nie przeszkadza. Natomiast zdjęcia są cudne.
Od czasu do czasu trącało mi to zmierzchem. No wiesz to skakanie z okna, tajemnica wilkołaków i bohaterka tajemnicza z tragedią w CV. BTW babcia Faye mi troszeczkę nie pasuje, ona zdecydowanie wie coś więcej. Kto wie może sama w młodości miała romans z uroczym, futrzastym wilkołakiem? :>
Ciekawe co wymyślisz teraz, pewnie na początku poznamy przemianę Faye, potem reakcja wilkołaków na to, no i co ze szkołą? Może Faye pokłóci się z Damienem i znajdzie sobie przystojnego wampajera, a potem Damien i wampajerek będą ze sobą rywalizować? :> Wyobraźnia mnie tutaj ponosi, więc kończę.
Puenta jest taka, że Moonlight Falls by myrtek jest ciekawą, niewymagającą serią. Pozostaje czekać na 2 sezon.

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.07.2013, 21:08   #249
Lady_Sims

Reputacja: 11

przecudne zdjęcia!
Lady_Sims jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.07.2013, 22:11   #250
anie_1981

No nie wiem jak pozostali czytelnicy, ale ja życzę sobie kolejnego odcinka
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania