![]() |
#252 |
Reputacja: 11
|
![]()
Hmmm. To całe SV to takie miasto, a nie bardzo jest co robić... Wszędzie panuje taka 'ciasnota'... Kamienie i metale dawno zebrałam (większość). Tworzenie simów mi się spodobało
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Reputacja: 10
|
![]()
A ja natomiast mam jako-takie doświadczenie z simowymi dzieciakami z trójki i muszę stwierdzić, że są... okropne! Niby zajmowanie się nimi jest prostsze, a jednak bardziej uciążliwe. W ogóle nie mam ochoty się nimi opiekować... Ba, nie tylko one zaczynają działać mi na nerwy. Przez pierwsze 3-4 od dostania TS3 w swoje łapki, rzeczywiście jakoś to wszystko mi się podobało, ale z dnia na dzień było coraz gorzej... Odkryłam już większość opcji, wypróbowałam wszystkie cechy charakteru, sprawdziłam wszelkie możliwości miasta, a potem zajęłam się trochę rozwijaniem umiejętności i kolekcjonerstwem. Z budowaniem w trójce też rzadko kiedy wyjdzie mi coś konkretnego, więc ostatecznie sobie darowałam. Z każdą kolejną rodziną, gra staje się nudniejsza, niestety. Nie wiem co to powoduje, ale takie jest moje skromne, prywatne odczucie.
![]() |
#254 |
Guest
|
![]()
helena,ja mam dokładnie to samo,dlatego od tygodni zagrywam się w Metina2 a simsy poszły w odstawkę xD jak wyjdzie jakiś dodatek to wtedy mogę wrócić ;p
|
![]() |
![]() |
#255 |
Guest
|
![]()
Wypiszę tutaj zalety/wady na pst. porównania:
Nie będę popełniał podstawowego błędu (porównywanie 3 z 2+dodatki) walka toczy się jedynie między podstawkami!!! The sims 3 vs 2 Grafika: Tutaj niema o czym gadać. 3 może nie jest next gen. ale jest dużo ładniejsza od 2. Jedyne czego można się do grafy uczepić jest brak animacji wsiadania/wysiadania z auta/roweru. W 2 była. 3 > 2 Muzyka: Tutaj jestem w . ponieważ nie słuchałem piosenek simgielskich, lecz w 3 brak możliwości <zmień piosenkę> jest co najwyżej lekko denerwujący. 3 >= 2 Możliwości: Tu 3 zabija 2 bez dwóch zdań! W 3 można: -Auta już w podstawce! -Rośliny też! -Kreator stylów! Może niezbyt dobry ale wystarczający. -Wolna okolica! Czyli odwiedzamy sąsiadów! -Rozgałęzienia w zawodach! Policjant czy tajniak? -0 ekranów ładowania, porostu idziemy z buta na basen/do kafejki. -Kolekcjonowanie! Zbieranie żuków,motyli itp... -Rozbudowany tryb gotowania. -Cechy charakteru. Co w 3 niema ale można dorobić: -Mało ubrań, fryzur, mebli..- Poczekajcie 3,4 miesiące będzie ich więcej niż do 2. -Brak możliwości wejścia do ratusza, kina itp.- Czemu takiego kina nie zbudujesz??? -Mało miast.- Mamy już 2 miasta, oryginalne z gry i dodatkowe od EA ale ta gra niema nawet 2 mies. Czego w 3 MI brakuje: -Edycja miast znana z 2 tzn. wstawianie łuków, balonów, kaczek itp. -Systemu obaw, przecież każdy się czegoś obawia. -Tworzenia własnych miast/okolicy bo faktycznie jest ich mało. -Dodawania własnych parceli tam gdzie chcesz, bo w 3 jest ich mało. 3 >>>>>>>> 2 Ogółem: 3 jest fajna ale to szczęścia wiele jej brakuje lecz, to zostanie zapełnione przez dodatki. |
![]() |
![]() |
#256 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wady:
1.Animacja wsiadania na rower lub wsiadania w samochód. 2.Trzeba zakupić nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność",aby mieć większe szanse na bliźniaczki lub trojaczki,ja zakupiłam i urodził mi się jeden chłopiec .. 3.Nie można wchodzić do miejsca gdzie się pracuję,sklepów itd ..wogle w większości miejscach nie można wchodzić. Zalety: 1.Jedziesz gdziesz i nie czekasz kilka minut,aż się naładuje. 2.Trojaczki to fajne urozmaicenie gry. 3.Fajne kariery itd.
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|