Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.04.2013, 17:39   #251
Mile

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zwyczajne przygody niezwyczajnej rodziny Charionette

Jak zwykle wszystkie przymuly chca od Stelli odpowiedzi na egzaminy, a ta blondynka jest taka glupia ze az sie wygadala. Ech kretyni, jak im nie wyszlo to jeszcze zaczeli Stelli ublizac. Szkoda mi jej. Niech sie trzyma biedaczka.

Ten Tom wydaje sie mily i moglaby sie nim zainteresowac, chociaz pewnie jej nie glowie chlopaki. Mysli tylko o nauce. W sumie to dobrze, w jej sytuacji tylko wykształcenie daje możliwości na dobre zycie.

Czekam na dalsze przypadki Stelli z niecierpliwością

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.04.2013, 17:45   #252
Muffshelbyna

Ach... ci ludzie z akademika są nieznośni! Co oni sobie myślą, no. Żeby być aż tak dwulicowym... Biedna Stella, nikomu by nie było miło w takiej sytuacji
Dobrze, że nasz bohaterka ma pocieszyciela w postaci Grega
Jak widzę, Stella zaczyna się brać za siebie. To teraz soczewki zamiast okularów (mam jakiś taki uraz do okularów, może dlatego, że sama musiałam nosić i nienawidziłam siebie w nich xd wolę soczewki), książka z propozycjami make-upów, jakieś pismo o modzie i do przodu!
Czekam na nexta
Muffshelbyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2013, 12:17   #253
eyvee

Ale wredziole...nic nowego, ja to dobrze znam :/ Nieznosni, wredni, klamliwi - nic dodac, nic ujac.
Szkoda, ze Stella tak zle traktuje Greg'a, a przeciez chlopak jest mily dla niej Moze beda razem ?
Tez myslalam nad tym....moze ktoregos dnia Stella tak sie odpicuje, ze wszystkim galy wystrzela xD? Fajnie by bylo ^^

Czekam na kolejne zdjecia
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2013, 21:41   #254
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Dziękuję za komentarze, jesteście kochani :*

Stella spała sobie w najlepsze, gdy obudził ją dźwięk komórki. Pół przytomna nacisnęła zielony przycisk bez sprawdzania kto dzwoni.
- No hej, zaspałaś? Czekam już od piętnastu minut na ciebie.
- Ccoo? Kto dzwoni? – zwoje Stelli wciąż były w krainie kucyków i tęczy.
- Jak to kto…David! Obiecałaś mi pomoc przy anatomii.

- Jaki David, jaka pomoc? To chyba pomyłka. – zdziwiona Stel podniosła się z łóżka.
- To nie jest żadna pomyłka. Czekam w parku. Cześć. – rozmówca rozłączył się.
Stella była pewna, że nikomu żadnej pomocy nie proponowała. Ale co tam, pójdzie, pomoże. Ubrała się w pośpiechu. Loreen w tym czasie udawała, że śpi. Wszystko jednak dokładnie słyszała. Nie podobało jej się to, że ten David – mega przystojniak – umawia się z taką niszową dziewczyną jak Stella. Wiedziała o jakiego Davida chodzi, ponieważ widziała ich kiedyś razem. Postanowiła działać. Gdy Stel chciała już wychodzić, Loreen szybko wstała i zaczepiła ją:
- Hej, słonko. Dokąd to się tak wymykasz z rana?
- Nie twój interes.
- No może i nie, ale potrzebuję twojej pomocy. Proooooszę, pomóż mi. Od ciebie zależy całe może życie, w tobie ostatnia moja nadzieja, proooszę.

- No ok, o co chodzi? – Loreen udało się namówić Stellę.
- No bo wiesz, zawaliłam egzamin. A ty jesteś taka mądra, no a poprawka w poniedziałek i musiałabym zacząć się uczyć. A ty jesteś taka mądra, znasz się na wszystkim. Pomożesz mi z tym? – zapytała Loreen podsuwając książkę o malarstwie.
- Wiesz, jakoś wcześniej nie obchodziło mnie co studiujesz… Serio, malarstwo?! – zdziwiła się Stel.
- No tak, lubię malować, ale historia malarstwa to przesada. jakby nie starczyło rysować. Pomożesz, proooooszę. – Loreen robiła słodkie oczka, czym zdobyła Stellę.
Usiadły i zaczęły zakuwać. A David czekał w parku, czekał i czekał…niestety się nie doczekał. Lekko zdenerwowany wrócił do swojego pokoju.
- Na pewno coś ważnego musiało ją zatrzymać! – wmawiał sobie.
Około piętnastej dziewczyny skończyły naukę. Stelli było bardzo głupio, że tak wystawiła Davida, ale nie potrafiła odmawiać, a Lor tak pięknie prosiła. Postanowiła przeprosić i zadzwoniła do chłopaka, ale on nie odbierał. Stel odpuściła i wzięła się za naukę swojego przedmiotu.

Loreen w tym czasie wykonała tajemniczy telefon i gdzieś wyszła. Po chwili była na miejscu.
- Hej, jest David? – zapytała kolesia wychodzącego z akademika.
- Nie wiem, sprawdź sobie. – odburknął kolega.
Więc blondyna tak zrobiła. Miała szczęście, że David akurat schodził z góry.

Podeszła do niego.
- Cześć, jestem Loreen i…
- Nie mam czasu, sorry. – uciął rozmowę.
- Ale zaczekaj. Mam coś dla ciebie.
- Dobra, mów szybko. Naprawdę nie mam czasu.
- Spokojnie. Jestem współlokatorką Stelli, twojej dziewczyny, koleżanki, nie wiem. Przez przypadek rano usłyszałam jak umawiacie się na spotkanie, a pół godziny później widziałam ją w towarzystwie jakiegoś innego chłopaka, Grega, tak mi się wydaje.

- I po co mi to mówisz? – zdenerwował się David.
- Jak to po co? Chciałam, żebyś wiedział jak jest i nie dał się oszukać.
- Dobra, weź już idź. Dzięki za te cenne informacje. Cześć.
Loreen uśmiechnęła się szyderczo i wyszła.
Kto by pomyślał, że pod tą blond czupryną jest taki wredny charakterek. Jak gdyby nigdy nic wróciła do swojego pokoju.
- Wiesz, kogo widziałam? Tego twojego Davida z jakąś inną laską. Chyba już mu się nie przydasz. – powiedziała z przejętą miną.

Ale zaraz po tym chwyciła torebkę i wyszła.
Stella starała się tym nie przejmować. Przecież może mieć dziewczynę. Oni są tylko znajomymi. Odłożyła książkę i zeszła na dół. Usłyszała dziwne krzyki z salonu i nieśmiało tam zajrzała.
- O hej Stel. Zagrasz z nami? Brakuje nam jednego zawodnika. – Tom od razu pociągnął ją za rękę.
- Spoko, mogę zagrać. – uśmiechnęła się speszona i wzięła pada.
Trzeba przyznać, że była naprawdę niezła.

Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2013, 08:27   #255
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Hejo i co najważniejsze... do rzeczy...

Loreen to tak słodka idiotka. Nie wiem czemu jak o niej czytam przypomina mi się ta piosenka (głównie refren) Kto by pomyślał, że taki plastik może być w środku takim diabełkiem. Na tym wszystkim najbardziej cierpi biedna Stell.

Czekam na next
Słodki Pan Ciastek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2013, 13:00   #256
eyvee

Co za pindzia z tej blondyny > echhhhh wszystko psuje, jak ja jej zycze, by jakis megaprzystojniak olal ja na calej lini i zeby wszyscy to widzieli haa! Oczywiscie on wolalby Stelle i mialaby nauczke <tak tak moja durna wyobraznia...>
Mam nadzieje, ze jakos uszczesliwisz nasza ladna simke, bo nalezy jej sie troche szczescia
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2013, 15:23   #257
Muffshelbyna

Nawet nie wiedziałam, że wstawiłaś odcinek A jest świetny, zresztą jak zwykle
Więc tak... Lubiłam Loreen... lubiłam. A teraz widać, jaki to ma ona wredny charakter. No po prostu... zdenerwowała mnie na maksa -,- jak ona się zachowuje. Mam nadzieję, że David i Stella jednak jakoś wyjaśnią sobie to zajście...

jestem ciekawa, jak dalej się rozwinie sytuacja
Czekam na next
P.S - Ciastek - hahaha, widzę, że nauka nie poszła w las wszystkie wydarzenia Ci się z utworami B.R.O kojarzą? Mwahaha, no, tak trzymać
Muffshelbyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2013, 15:38   #258
Mile

Niezle namieszala ta blondi, ciekawe co z tego wyniknie. Stell nie powinna sie zbytnio przejmowac tym co ona mowi
Najgorsze zeby David jej nie uwierzyl, bo jak da sobie spokoj ze Stella to bedzie kiepsko, nie wiadomo czemu faceci szybko odpuszczaja, chyba boja sie konfrontacji

Czekam na next
stare 07.04.2013, 16:23   #259
Katherine

Uuu... Widzę, że Loreen już działa. Niezła z niej *cenzura* :< Stellę już kilka kolesi polubiło... ciekawe z którym będzie! W sumie też nie wiedział o odcinku. xd
Niech ta Loreen spada na bambus, a Stella znajdzie miłość! xD
czekam na next
stare 08.04.2013, 00:12   #260
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Ale z tej Loreen małpa, tak ich perfidnie skłócać Mała intrygantka, wkurzyła mnie :\
Z drugiej strony Stella mogła zadzwonić do Davida od razu powiedzieć mu, że nie może przyjść, a tak teraz z powodu pewnej tlenionowłosej osóbki powstaną niepotrzebne nieporozumienia.

Chociaż z Wielkiej Trójki Przystojniaków najbardziej lubię Toma, więc wolałabym, żeby to własnie z nim Stel stworzyła parę. Taki pomocny z niego typek

czekam na więcej

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania