Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.11.2011, 17:29   #261
ginsei

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

A używa ci wszystkich rdzeni?
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.11.2011, 18:09   #262
anie_1981

Tak, mam system 64-bitowy.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.11.2011, 19:13   #263
ginsei

No to gra jest bardzo wredna
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.11.2011, 20:02   #264
anie_1981

Jest teraz o niebo lepiej! Pozbyłam się defragmentatora "Defraggler" i zaczęłam korzystać ze Smart Defrag'a. Niby jest to program 32 bitowy, ale zrobiłam defragmentację z optymalizacją i Simsy chodzą szybciej.
stare 23.11.2011, 21:59   #265
SaruniaL
Guest

Nie wiem, czy ktos mial juz podobny problem, jesli tak to nie znalazlam nigdzie.. Otuz po jakims czasie gry w Appaloosa Plains przestali mi sie automatycznie generowac i wprowadzac nowi simowie do miasta, oraz w miejscach publicznych brak jest obslugi np. barmanow w pubach, czy tatuazysty w salonie. Czy ktos moze wie jak naprawic ten problem? To raczej nie wina modow, bo nie dodawalam nowych ostatnio.
Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.11.2011, 22:01   #266
ultraviolence

Odkąd mam Zwierzaki, jeszcze nie bawiłam się w stworzenie sima. Przed chwilą zapałałam tą chęcią, ale niestety nie mogę wprowadzić faceta do gry. Powód? Brak pragnień życiowych. No żesz, do jasnej ciasnej, co jest grane? Lista jest pusta, a zamiast ikon widzę... serduszka. Zresztą podrzucę wam screena:
[img]http://i39.************/2iuyxoi.jpg[/img]
Co z tym zrobić?
stare 24.11.2011, 06:17   #267
Spectrum
Guest

Cytat:
Napisał SaruniaL Zobacz post
Nie wiem, czy ktos mial juz podobny problem, jesli tak to nie znalazlam nigdzie.. Otuz po jakims czasie gry w Appaloosa Plains przestali mi sie automatycznie generowac i wprowadzac nowi simowie do miasta, oraz w miejscach publicznych brak jest obslugi np. barmanow w pubach, czy tatuazysty w salonie. Czy ktos moze wie jak naprawic ten problem? To raczej nie wina modow, bo nie dodawalam nowych ostatnio.
Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc
To wyrzuć folder mods na pulpit i spróbuj uruchomić grę. MOże po prostu masz jakieś nie aktualne mody.
Drugi sposób to ten poradnik, powinien on zwiększyć liczbę generowanych simów na parcelach publicznych. Ja z niego korzystam i pomogło.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.11.2011, 11:27   #268
anie_1981

SaruniaL, ja też tak miałam, miasto zaczęło mi wymierać, robiły się pustki. Problemem był mod NRaas Story Progression... Właściwie, to nie sam mod był problemem, tylko po prostu nie przeczytałam opcji. Znam tego moda od dawna i podeszłam do niego "szablonowo", a od wersji 202, a może i wcześniej, postęp historii jest domyślnie wyłączony. Jeśli masz tego moda to wejdź w jego opcje, klikając na komputer\Ratusz i wybierając NRaas\Story Progression\General options. Druga lub trzecia pozycja od góry to "Story Progression", czy tak jakoś, sprawdź czy masz "True", czy "False" i ustaw na "True".
stare 24.11.2011, 13:38   #269
hellraiser
Guest

Cytat:
Napisał Helena Zobacz post
Odkąd mam Zwierzaki, jeszcze nie bawiłam się w stworzenie sima. Przed chwilą zapałałam tą chęcią, ale niestety nie mogę wprowadzić faceta do gry. Powód? Brak pragnień życiowych. No żesz, do jasnej ciasnej, co jest grane? Lista jest pusta, a zamiast ikon widzę... serduszka. Zresztą podrzucę wam screena:
[screen]
Co z tym zrobić?
Też to miałem, pomogło wyrzucenie moda na usunięcie wspomnień, który był nieaktualny Powinno zadziałać. Jeżeli nie masz takiego moda, to nie wiem, może jakiś inny nieaktualny mod?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.11.2011, 13:56   #270
ultraviolence

Zadziałało, zadziałało Ale w moim przypadku nie powodował tego mod na usunięcie wspomnień, tylko ten na dodanie większej ilości suwaków w CASie. Starą wersję wywaliłam do kosza, ściągnęłam nową, ale nie działa. Cóż... Najważniejsze, że wreszcie mogę sobie pograć Simy są chyba najbardziej niestabilną i problematyczną grą, z jaką miałam do czynienia.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania