Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.03.2014, 14:50   #261
Chwalisława

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Życie simów Sectumsempry

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
A ja mam pytanie odnośnie poprzedniej rodzinki, skąd bierzesz ładnych Azjatów? Mi się tak podobają Chińczycy, Koreańczycy i Japończycy, ale sama nie potrafię ich zbudować, a ci których ściągam z sieci wyglądają strasznie... No ta moja Sayuri to się jeszcze udała, ale też jakaś idealna to nie jest...
Poprzednią, ale chodzi ci o Ledianę i Klausa, czy o rodzinę Neverly( pytam się, ponieważ pewnie mało kto zauważył tą 2 rodzinkę )
Emm... Azjatów... Ja simów rzadko co ściągam, ale ci wszyscy, którzy byli w tym dziale, są mojej roboty(oprócz blondynki z ostatniego opowiadania xdxd Nie robiłam nikogo na Azjatę, dlatego lekko zdziwiło mnie to, co przeczytałam, haha No ale fakt, jeśli chodzi ci o Ledianę, to faktycznie w ostatnim poście mogła tak wyglądać

Rodzina Lutter #2

Tej nocy nie było im pisane wyspanie się, bo odwiedził ich złodziej

A ja, jak to ja, oczywiście zapomniałam kupić alarmu... tak jest zawsze -_- Na szczęście Adriana w porę zadzwoniła po policję.

Dzielna kobieta policjant nieźle skopała tyłek złodziejowi.

Rano, przed pracą, Adriana wybrała się na jogging, w którym nawet deszcz jej nie przeszkodził.

Później, gdy skończyła konserwować(?) wóz i alarm, spróbowała trochę pomajsterkować. Bardzo jej się spodobało.

W tym samym czasie, Chrisitan poszedł na rozmowę kwalifikacyjną do bazy woskowej. Przyjęli go!

Później poszedł trochę przypakować na siłownię. W koncu nie może pozwolić, aby jego dziewczyna trzymała się lepiej od niego.

Po powrocie Adriany, po skonsumowaniu kolacji. Wszyscy udali się do salonu, aby obejrzeć ciekawy film. Ich współlokatorka czułą się co najmniej niezręcznie

Później Adriana została jeszcze chwilę i poczytała książkę.

Pierwszy dzień w pracy.

Dziewczyna postanowiła zaprzyjaźnić się ze współpracownikami. Konkretnie to z jednym, bo tylko on przychodzi do remizy ^^

Nadeszła jesień... w Halloween para wybrała się do parku, aby wziąć udział w festiwalu. Na pierwszy ogień poszedł dom strachów, z którego Ariana wyszła bez szwanku...

... zaś jej chłopak... no zobaczcie sami xd

Tak, to była tylko chwila słabości, jak powtarzał swojej dziewczynie, która namiętnie się z niego naśmiewała.
Później Christian wziął udział w poławianiu jabłek. Chociaż to mu się udało i wygrał.

A Adriana zbierała dynie.

Następnie wrócili do domu, gdzie Christian zajął się grabieniem liści, a Adriana swoim ogródkiem, który troszeczkę zaniedbała ;D

Można powiedzieć, że ich praca poszła na marne :/ Roślinki Adriany zjadł zombie, a liście porozrzucała ich współlokatorka.

Ostatnio edytowane przez Chwalisława : 16.03.2014 - 10:08
Chwalisława jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.03.2014, 16:18   #262
eyvee

Reputacja: 10

Hahahahha Christian sie przestraszyl duchow slodziutki
Ciekawy ten film chyba byl dla pary golabkow hihihi
Parka nameczyla sie w ogrodku, a tu przylazl zombie i zezarl im roslinki xD
Wojskowy i strazak, co za para mundurowych - ciekawie
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2014, 16:38   #263
Sheil

Niee no, nie wierzę, Christian taki męski, do wojska się chłop zaciągnął a duchów się boi? Trzeba walczyć ze strachem, a nie poddawać mu się! Weź go na cmentarz nocą
Sheil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.03.2014, 17:37   #264
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Ładnie wystylizowałaś simkę na Halloween. Christian uciekający z domu strachów jest wspaniały! xDD
Ja też kiedyś zawsze zapominałam o alarmie...
stare 15.03.2014, 23:01   #265
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Nieźle, Adriana jest odważniejsza od swojego chłopaka A jak pojedzie na wojnę i przyjdzie mu walczyć z duchami? Facet nie da rady i wróci z podkulonym ogonem do swej dzielnej lubej
Ach, te zombiaki Zawsze mnie denerwowało, że niszczą ogródki. Przez to zawsze wszystkie rośliny trzymałam w donicach. Raz nawet dobudowałam osobne pomieszczenie w domu i tam zrobiłam doniczkowy ogródek
A ta współlokatorka niech teraz chwyta za grabki i sama posprząta te liście jak taka cwana. Będzie miała za swoje
stare 15.03.2014, 23:35   #266
Chwalisława

Dzięki wielkie za komentarze
I z góry przepraszam, że część zdjęć będzie innego rozmiaru niż reszta.

Rodzina Lutter #3

W SV spadł pierwszy śnieg

Tradycyjnie czas odwiedzić Festiwal Adriana śmiga na snowboardzie(co z tego, że w spódnicy xd), a Christian próbuje swoich sił na łyżwach.

Później przyłączył się do niego jakiś dzieciak, z którym non-stop kręcił piruety.

Adriana spożywa pyszny i cieplutki posiłek.

Później czas na bitwę na śnieżki!!

Po przyjściu do domu, Adriana wypróbowała napoju z syntezatora(?)

I zaryzykowała jedząc fasolki ^^ Na szczęście nic poważnego się nie stało.

I tak... ekhm.

Kilka tygodni później, Adriana zaczęła mieć mdłości, ciągle chodziła głodna i często była rozzłoszczona.

Jednak mimo tego, starała się funkcjonować normalnie. Sprzątała, gotowała,chodziła do pracy i reperowała rzeczy w domu.

Nie próżnował też Christian i naprawiał wszystko po kolei.

Znów wrzuciłam do gry Aurora Skies i tam, do małego i przytulnego domku(na taki ich było stać) wprowadziła się nowa para. (tak, przyznaję się eyvee, zrobiłaś mi "smaka" na AS )

Od razu po przeprowadzce, Adriana, wybrała się na jogging, aby zapoznać się z piękną okolicą(co z tego, że zaczął padać śnieg )

Miesiąc później okazało się, że Adriana jest w ciąży. Trochę bała się reakcji Christiana, bo w końcu są bardzo młodzi i nie zdążyli się sobą nacieszyć. Okazało się, że nie ma się czego bać. Mężczyzna bardzo, ale bardzo się ucieszył.

Mężczyzna wyręczał swoją lubą w pracach domowych, aby ta zbytnio się nie przemęczała.

Adriana miała teraz bardzo dużo czasu i zaczęła odwiedzać pobliskie parcele. Bardzo spodobała jej się tawerna, gdzie uwiódł ją wielki kryształ(?), z którego dowiedziała się, że ma szansę na nową przyjaźń.

I tak też się stało. Poznała simkę, której imienia nie pamiętam, i bardzo dobrze im się rozmawiało.

Mimo wyręczania swojej dziewczyny z prac domowych, Christian nie zaniedbał pracy. W wolnych chwilach pracował w domu. W końcu musi się wziąć do roboty, bo nowe rzeczy dla dziecka same się nie kupią.

Adriana czyta książkę dla przyszłych mam. Już nie może się doczekać swojego malutkiego skarbu.

Wieszamy pranie... co z tego, ze jest śnieg

I w końcu nadszedł ten długo wyczekiwany moment! Adriana zaczęła rodzić.

I tak oto na świat przyszła mała Anastasia, która stała się oczkiem w głowach rodziców.

Mała rosła jak na drożdżach i nawet się nie zorientowali, kiedy stała się małym dzieckiem.
Rodzice rozpieszczali swojego małego szkraba na wszystkie możliwe sposoby.

Mała Ana uczy się chodzić. Widać, jaką przyjemność jej to sprawia ^^

Codzienny widok u rodziny Lutter. Chrisitan żegna się z Adrianą. Obowiązki wzywają.

Ogródek został przyszykowany na wiosnę i stał się rajem dla małej Any.

Christian z Adrianą wybrali się na romantyczny spacer. Adriana nie miała pojęcia, co się może stać.

Chrisitan prowadził i ignorował ciągłe pytania swojej dziewczyny, która cały czas się pytała gdzie zmierzają. Jak się okazało, mężczyzna wynajął romantyczny lot balonem.

Doleciawszy na miejsce, zdenerwowany Christian uklęknął na kolano i oświadczył się Adrianie.

Oczywiście szatynka odpowiedziała "tak".

A później...

+bonusik
uwielbiam to zdjęcie.

Troche długo wyszło, ale dużo się działo mam nadzieję, że ktoś wytrwał do końca.

Ostatnio edytowane przez Chwalisława : 16.03.2014 - 10:06
stare 15.03.2014, 23:46   #267
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Ja wytrwałam
Najpierw dziecko, potem ślub.. Trochę pomyliła im się kolejność, ale kto by się tam tym przejmował xD Najważniejsze, że się kochają. Z Christiana niezły romantyk, nieźle zaskoczył Ariadnę z tymi oświadczynami i w ogóle. Ciekawe czy ślub będzie jedyną konsekwencją tego lotu balonem
A mała Anastasia jest mega słodka. Ciekawe czy wda się w rodziców i też wyrośnie z niej kolejna mundurowa
stare 16.03.2014, 08:35   #268
Sheil

Christian jest taki kochany! Wyręcza Adrianę, pomaga jej jak tylko może.. no wzorowy kandydat na towarzysza życia Gratuluję Any, niech wyrośnie na piękną i mądrą dziewczynę ^^

Btw, ostatnie zdjęcie z bitwy na śnieżki - Jezusie, to biedne łyse dziecko xD Każ swoim simom nastepnym razem dać mu jakąś czapkę, bo to tak biednie wygląda xD
Sheil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.03.2014, 12:57   #269
Chwalisława

Kędziorek - no faktycznie... trochę poza kolejnością, ale po prostu zapomniałam, że oni są zwykła parą, hihi
Sheil - gdyby mieszkali w SV... może wyślą mu paczką

Rodzina Lutter #4

Adriana, po długiej przerwie znów wróciła do pracy.

Już w pierwszym dniu miała ręce pełne roboty. No ale to właśnie kochała.

A w domu... Christian miał dzień wolny i postawił na naukę podstawowych czynności.

Do Aurora Skies przyszła wiosna. Było bardzo ciepło i słonecznie. Adriana uwielbiała jeść śniadania na tarasie.

Nawet wybrała się z Aną na spacerek po okolicy.

Pora na zabawy w ogródku. Anastasii bardzo spodobała się osa.

Roślinki znów wróciły do życia.

Zbliżał się okres plażowania, więc trzeba było poprawić swoją formę, w szczególności, że Adrianie się troszeczkę przytyło

Młodzi, mimo nawału pracy, dalej miło spędzali ze sobą czas. Oczywiście nie tak często jak wcześniej, ale dobre i to.

Ich pokojówka olała swoją pracę, więc postawili na zakup Kościldy.

Która okazała się najlepszym wyjściem. Od razu zaczęła sprzątać dom.

Christian chciał zrobić niespodziankę Adrianie i upichcił śniadanko.

I jak zwykle odwiedził ich nieproszony gość.

Nie miałam pojęcia, że Kościlda "zajmuje" siętymi sprawami o.O

Mimo alarmu, policja nie zdołała złapać typa :/ Ale na szczęście nic nie ukradł.
Nadszedł dzień urodzin Anastasii.

Emm... tak...

Tutaj już po "metamorfozie".

W pierwszym dniu do szkoły. Kierowca wydawał sie byc podejrzany.

I gdyby tego było mało, to jakaś wielka roślina wydostała się na teren szkoły i zaczęła pożerać wszystko, co napotkała. Dzieci zaczęły uciekać i strasznie panikować. No ale od czego jest straż? Mama Anastasii przybyła z pomocą i uporała się z problemem. Dziewczyna będzie miała się czym chwalić

W weekend rodzinka wybrała się standardowo na festiwal. Ana zawzięcie szukała jajek, a rodzice zajęli się sobą.

stare 17.03.2014, 18:19   #270
eyvee

Wooow, aż dwa odcinki ;D
Powiem tyle - uwielbiam twoja simowa parke, sa strasznie kochani
Aurora Skies jupiii
Anastasia jest prze-u-ro-czaaa :* ubostwiam ja!
Bardzo podoba mi sie wystroj twojego domku, dasz kiedys zrzuty screenow ?
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania