![]() |
#271 |
Guest
|
![]()
Ja pisze odconek 2 mojego nowego opowiadanka "Ona, on i jego dziewczyna". Mimo że może wielu to opowiadanko sie nie podoba...
Mateusz przestał zarywać do Edyty. Karolina zakuplowała sie z Olą i Mateuszem (ale to nie była przyjaźń). Edyta jakby powoli sie od niej odsuwałą... Pewnego dnia Karo dostała od Edyty wiadomość na GG: "Nie wiedziałam że taka jesteś!! Zdradziłaś naszą przyjaźń!!!! Nie wiem jak mogłaś mi to zrobić!! Byłam taka naiwna że ci sie zwierzyłam!!" Karolina nie wiedziała o co chodzi Edycie. Przecież Edyta nic jej nie mówiłą że chce kręcić z Mateuszem. To dziwne, ale Karolina była zła na Edyte za to co napisała. Przez większość dni nie odzywały sie do siebie. Edyta przesiadła sie na niemieckim, zakumplowała z Dagą i Alką (dwiema największymi plotkarami). Karolina bezradna i opuszczona znalazła wsparcie w Oli. Związek Oli i Mateusza był mocny, ale Ola trzymałą wciąż Mateusza na krótkiej smyczy... Mateusz dość często groził że zerwie... Ola płakała po nocach i żałowała że np. strzeliła mu z liścia kiedy zagroził że zerwie... Mateusz zaczął zarywać do innych dziewczyn... Cały czas jego najlepszą przyjaciółką była Ania... Siedziała z nim na matmie i historii, Mateusz zwierzał sie jej mówił że nie wytrzyma z tą Olką. Ola zrobiła sie zazdrosna o Mateusza. Myślała że chce z nią zerwać żeby chodzić z Anką, ale ona nie byłą nawet w jego typie! Kiedyś Ola spała u Karoliny: - Wierz co Karolina? Chyba Mateusz chce chodzić z Anką... - Chyba ci na mózg padło! On i Anka? Hahaha!!! - Mówie poważnie! On coś podlizuje sie do niej. - Oni są tylko kumplami tak jak byś była zazdrosna o to że ja rozmawiam z Matim. - Ale to co innego. A właśnie z kim ty chcesz? - A ze..... -Karolina rozmyślała czy powinna powiedzieć Oli czy też nie. Nie miała do niej 100% `zaufania, a Grzesiek (który jako jedyny wiedział) ostrzegał ją żeby dla własnego bezpieczeństwa nie mówiłą nikomu. - No tylko sie nie wykręcaj że z nikim!!! - OK. Z Robertem. - Z jakim Robertem? - No z tym z III a, z gimnazjum. - Ale on ma dziewczyne! - Wiem, ale cóż, miłość nie wybiera... Czy Karolina dobrze zrobiła ufając Oli? Jakie będą tego skutki? Czy Mateusz naprawde chce kręcić z Anką? Co chce zrobić Karolina? Do czego będą ją namawiać Ola i Mateusz? O tym już w następnym odcinku! |
![]() |
|
![]() |
#272 |
Guest
|
![]()
"Zakręcony świat" odcinek 10
-Asiu!-krzyknęła Marta i obudziła córkę-Asiu wstawaj, to tylko zły sen. -A ja myslalam że ten potwór, on mnie gonił i...oh, nieważne.-powiedziała Asia -Coś ci sie przyśniło.A teraz wstawaj.Dzisiaj twój pierwszy dzień w nowej szkole. -Ah, no dobrze. Asia szybko sie ubrała, uczesała, zjadła sniadanie i wyszła."Ciekawe jak tam będzie" myslała.Weszła do szkoły i tak sie spieszyła że przez przypadek wpadła na pania dyrektor. -Ja przepraszam-tłumaczyła się Asia-To tak wyszło. -Nic nie szkodzi drogie dziecko.Jesteś Asia Swink, tak??-spytała pani dyrektor -Tak. -No więc, teraz będziesz chodzić do klasy II c (oczywiście gim), idź do sali nr 18. Asia poszła więc do sali nr 18.Wszystko było dla niej nowe i takie jakies....inne.Troche się bała, że nowi koledzy jej nie przyjmną, nie zaakceptują.Że będzie musiała sama siedziec w ławce.Ale to tylko jej przypuszczenia.Weszła do sali i spytała się -Dzieńdobry, czy to klasa IIc? -Tak.-powiedziała nauczycielka-Dzieci, to jest Asia Swink.Wasza nowa koleżanka.Asiu, proszę usiądź z Dianą. Asia posłusznie usiadła.Nie wiedziała jak się zachowac.Moze przywitac się z nią? A moze czekac aż ona pierwsza to zrobi. -Cześć-powiedziała Diana-Nazywam się Diana Fanker -Cześć-odpowiedziała nieśmiało Asia-Ja jestem Asia Swink. -Wyglądasz na miła osóbkę.Spotkajmy się dzisiaj po lekcjach w parku o.....16.00 dobrze? -No dobra. Tak Asia poznała nowa koleżanke.Lekcje były długie i nudne.W końcu zadzwonił dzwonek po ostatniej lekcji.Dziewczyna wróciła do domu i zdała relacje mamie.Opowiadała kogo poznała i co robiła.Marta znalazła pracę.Pracuje jako kelnerka.Jej córki cieszyły się z sukcesów mamy.Tylko dlaczego ona pracuje nocami?Dziwiła się Asia.Ale cóż, pewnie to 2 zmiana.Była godzina 15.40.Asia szybko wybiegła z domu.Była w parku jeszcze 10 minut przed czasem więc kupiła sobie loda.W sklepie spotkała grupkę osób.Zauważyła że chodza do jej klasy. Jedna dziewczyna podeszła do niej i powiedziała -Jesteś tu nowa.Jeśli chcesz byc przyjęta do naszego klubu to musisz zdać test. -Jakiego klubu? -Młodżieżowego.Każda osoba w naszej klasie nalezy do jakiegos klubu.Chcesz należeć do naszego? -No dobra.A co mam zrobić? -Spotkamy się dzisiaj o 23.00 w tym samym miejscu.Chyba się nie dygasz? -Nie skad.Będe. Nagle rozmowe przerwała Diana.Wpadła i odepchnęła dziewczyne -Iwona!Przestań.Asia jest nowa i jeszcze nie jest gotowa na te wasze sztuczki. -Jakie sztuczki-spytała Asia -Ten klub to wredne typy z naszej klasy.Palą i ćpają!Asiu chodźmy z tąd! -Ah. Asia się boi.....hahaha-nasmiewała się Iwona -Wcale nie!Przyjdę!-krzyknęła Asia i poszła z Dianą. CDN Ten odcinek był długi bo niewiem kiedy napisze nastepny. |
![]() |
![]() |
#273 |
Guest
|
![]()
"Ona, on i jego dziewczyna" odcinek 3.
- Więc co masz zamiar zrobić Karla? - Nie wiem... Może czekać? Oni coś cienko przędą... Może sie rozstaną? - No nie wiem... Mieli sie już rozstać przed wakacjami i po wymianie.... Przecież wiesz że oni sie liżą na każdym kroku. - Ale czy to coś złego? Może im zabronisz, co?! Idźmy lepiej spać... głowa mnie już boli... - O.K. Dwa tygodnie później. Ola i Mateusz w szkole do Karoliny: - Kara? Chcesz chodzić z Tomkiem?- Ola - NIE- Karolina - Czemu??? Przecież Robert cie nie chce, on ma laske, nie masz u niego szans! - Mateusz - A co ty sie go tak uczepiłeś? Z kąd ci to przyszło do głowy???!!! - Uspokujcie sie! Kara musisz chodzić z Tomkiem! Będzie tak jak kiedyś ty, ja, Mati, Tom. Będzie fajnie! - Ola - Już powiedziałam: NIE! - Karolina - Ale czemu? - Ola - On nie jest w moim typie!!!- Karolina - A co? Robercik jest? - Mateusz Ddddrrrrrryyyyyyńńńńńńń - dzwonek na lekcje. Karolina całą lekcje rozmyślała skąd Mateusz może wiedzieć o Robercie... Doszła do wniosku że z jej opisach na gg, chociaż nigdy nie napisała całego imienia albo nazwiska tylko pierwszą litere imienia... Z kąd Mateusz wiem? Czy więcej osób podejrzewa w kim sie zabujała Karolina? Jak spróbuje zdobyć Roberta Karolina? Czy Ola i Mateusz utrzymają swój związek bez Karoli? Czego będzie żałowała? Dowiecie sie niebawem... |
![]() |
![]() |
#274 |
Guest
|
![]()
"Ona, on i jego dziewczyna" odcinek 4. (Od następnego odcinka zmieniam nazwe mojej opowiastki na : "Ona+on-ona & cena przyjaźni")
Karolina po powrocie do domu wskoczyła na gg. Napisała do Mateusza:" Jeśli o Robercie powiedziałą ci Ola, to znaczy że też jesteś naiwny i dałeś sie nabrać!! Hahaha". Nie otrzymała odpowiedzi...(już nigdy) Mateusz ku jej zdziwieniu przestał jej dokuczać. Karolina coraz bardziej kolegowała sie z Olą, zaprzyjaźniły sie. Pewnego dnia KArolina zachorowała. Ola przyniosłajej lekcje. Kiedy Karolina przepisywała weszła do pokoju mama z piciem: - Jak sie czujesz Karolciu? - Jeszcze troche mnie gardło boli. - Aha, ja ide do sklepu. Narazie. - Pa, mamo. Mama poszła. Dziewczyny jeszcze dłłłłłuuuuuggggggoooooo rozmawiały. W końcu Ola poszła do domu. Karolina nie chodziła do szkoły do końca tygodnia. Gdy przyszła do szkoły Ola rzuciła sie jej na szyje. Znowu sie kolegowały w najlepsze. Wtedy Karo zauważyła na ławce Edyte i.... I kogo? Co knują dziewczyny? Kto kogo zdradzi? Jak potoczą się dalsze losy ślepo zakochanej Karoliny? Czytajcie następny odcinek!!! |
![]() |
![]() |
#275 |
Guest
|
![]()
Czemu nikt nie pisze nowych odcinków?! Ela Likagirl do roboty!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
#276 |
Guest
|
![]()
Oh, BAsieńka napisałaś 3 posty pod rząd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Guest
|
![]()
Faktycznie, niezauważyłam... ale co was tak deprech przybiła, czy wena uciekła? Ja tam sie ciesze! Ludzie przecierz jest wiosna!!! Nie długo wakacje~~!!!
|
![]() |
![]() |
#278 |
Guest
|
![]()
Mi to siem nie chce.Ale poczytac moge.Chyba ze ktos bardzo bedzie chciał to napisze dzisiaj nastepny odc. :lol:
|
![]() |
![]() |
#279 |
Guest
|
![]()
LIKAGIRL JA BARDZO CHCEM
|
![]() |
![]() |
#280 |
Guest
|
![]()
No dobrze, więc specjalnie dla SosiK-ony piszę kolejny odcinek (dla innych oczywiście też)
"Zakręcony świat" odcinek 11 Wieczorem , gdy wszyscy juz spali Asia wymknęła się po cichu z domu i przyszła pod umówione miejsce.Była punktualnie.Nikogo nie było.Pomyslała ze pewnie iwona ją nabrała.Po chwili usłyszała strzelanie gałęzi, jakby ktos podchodził do niej. -Iwona to ty?-spytała Mimo to nie dostała odpowiedzi.W tych ciemnosciach nic nie było widać.Asia cofnęła sie trochę do tyłu i zobaczyła chłopaka. -Kim jestes powiedziała? -Jestem Filip -A co tu robisz tak późno -A czy ja cie pytam co ty tu robisz -Ja jestem umówiona z kolezanka -O tak późnej porze?Asi...oj tzn.....as.. -Skąd wieesz jak ma na imie- przestraszyła sie Asia -Wiem jak masz na imie i że czekasz na Iwone!To tez wiem! -Kim ty jesteś!-krzyknęła Aśka i oddaliła się -Zapytaj raczem kim byłem haha - powiedział chłopiec i zniknął w mgle Asia przestraszyła sie bardzo.Ja chcem do domu mówiła sama do siebie.Ktoś sobie żarty ze mnie robi!Biegła przed siebie w ciemnosciach i mgle.Nie wiedziała gdzie jest.Nagle ktos złapał ja za ręke i powiedział -buuu! -AAAAAA-krzyknęła Asia i szybko pobiegła -Wracaj!To ja Iwona! i zaczęła się po cichu śmiać -hihi -To nie było smieszne!Wiesz jak się przestraszyłam!A ten chłopak....to już nie wspomne -Jaki chłopak-Iwona była zdziwiona -Jak, to to ty nic nie wiesz? Asia rozejrzała się dookoła a w oczach miała wyraz tego chłopca i jego słowa "Zapytaj raczej kim byłem" CDN |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|