Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.11.2011, 14:42   #271
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Mało się o tym mówi, ale po instalacji lub usunięciu moda, trzeba skasować pliki cache gry... Czyli te 4 pliki ze słowem cache w nazwie, z katalogu gry w moich dokumentach, oraz zawartość katalogu Thumbnails i WorldCaches... Czasami trudno jest grze zajarzyć, że wymieniony\usunięty\dodany został jakiś mod... Prawdę mówiąc, to cache powinno się czyścić przy każdej ingerencji w dodatki\mody, nawet instalując\usuwając Store...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.11.2011, 17:39   #272
ultraviolence

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Mało się o tym mówi, ale po instalacji lub usunięciu moda, trzeba skasować pliki cache gry... Czyli te 4 pliki ze słowem cache w nazwie, z katalogu gry w moich dokumentach, oraz zawartość katalogu Thumbnails i WorldCaches... Czasami trudno jest grze zajarzyć, że wymieniony\usunięty\dodany został jakiś mod... Prawdę mówiąc, to cache powinno się czyścić przy każdej ingerencji w dodatki\mody, nawet instalując\usuwając Store...
Anie, wiem o tym. To pierwsza rzecz, jaką robię, kiedy wprowadzam do gry jakiś nowe dodatki czy mody, więc chyba nie w tym tkwi problem... W każdym razie, bez suwaków się obejdzie. Ważne, że na chwilę obecną wszystko działa, jak należy... Ech, mam nadzieję, że tak już zostanie
stare 24.11.2011, 18:24   #273
anie_1981

No a u mnie znowu się gra wyłącza... Już mam chyba dosyć tych Simsów... Na domiar złego nie mogę się zalogować na mts. Jeszcze ze 3 dni temu byłam na mts i wszystko było OK, ale czyściłam ostatnio dane przeglądarki, więc się musiałabym tam teraz zalogować, no i się nie da... Nie zmieniałam hasła czy coś... Próbowałam poprosić o maila z hasłem, ale po drodze trzeba wypełnić formularz i witryna odrzuca moją datę urodzenia... No chyba wiem, kiedy się urodziłam... Sprawdzałam na forum, czy czasem nie jestem zbanowana, ale nic takiego się nie jest napisane przy moim avku... Lubiłam tamto forum... Nawet nie wiem, czy mi teraz wolno pobierać dane...
stare 24.11.2011, 19:39   #274
ultraviolence

Cytat:
No a u mnie znowu się gra wyłącza... Już mam chyba dosyć tych Simsów... Na domiar złego nie mogę się zalogować na mts. Jeszcze ze 3 dni temu byłam na mts i wszystko było OK, ale czyściłam ostatnio dane przeglądarki, więc się musiałabym tam teraz zalogować, no i się nie da... Nie zmieniałam hasła czy coś... Próbowałam poprosić o maila z hasłem, ale po drodze trzeba wypełnić formularz i witryna odrzuca moją datę urodzenia... No chyba wiem, kiedy się urodziłam... Sprawdzałam na forum, czy czasem nie jestem zbanowana, ale nic takiego się nie jest napisane przy moim avku... Lubiłam tamto forum... Nawet nie wiem, czy mi teraz wolno pobierać dane...
O wyłączaniu to ja wiem sporo, ale dwójki. Pewnie nadal byłabym wierna poprzedniej odsłonie simów, ale na chwilę obecną gra zacina mi się na pasku ładowania, łącznie z dźwiękiem Nie pozostaje nic innego, jak zresetować komputer. Oczywiście na czystym folderze EA GAMES śmiga aż miło, ale nie mam ochoty grać w dwójkę bez swoich starych, dobrych rodzin z Miłowa. Zbyt wiele czasu poświęciłam budowaniu domów i tworzeniu historii rodzin w tamtym otoczeniu. W takiej sytuacji przeniosłam się na trójkę... O dziwo, moje problemy z dwójką zaczęły się po zmianie karty z NVIDII na Radeona. Innym grom wyszło to na lepsze (np. Wiedźmin II na max detalach chodzi jak marzenie, gdzie wcześniej łapał przycinki na minimalnych ustawieniach), ale oczywiście dwójkowe simy jak zwykle muszą robić problemy

Co do MTS, to nie masz się co martwić. Też mam problem z logowaniem. Ostatni raz byłam tam z pół roku temu, jak nie lepiej. Próbowałam zarejestrować się na nowy nick, dodać stronę do wyjątków, ale to nic nie daje.
stare 24.11.2011, 20:20   #275
anie_1981

Teraz poszłam się zalogować na mts i się udało. Może mieli przeciążoną stronę, czy coś... Co do dwójki, to jest to normalne, że zmiana karty grafiki na lepszą spowodowała takie problemy... Nie zapominajmy, że dwójkę skończono pisać dawno temu. Gra nie rozpoznaje takiej nowej karty grafiki... Co ja mówię, nawet podstawka trójki w wersji 1.5, którą instalowałam ostatnio na Windowsie XP (już po wymianie karty grafiki), wyświetliła info, że gra nie wie co to za karta grafiki... Co prawda gra się włączyć dała, ale już się o nową kartę pluła... Ja mam taką starą, ale super gierkę, Search & Resque 4 Coastal heroes i na moim kompie stacjonarnym nie da się w to grać, bo gra jest za stara. Na Windowsie XP gra się wyłącza jeszcze przed intrem, na Windowsie 7 nawet się nie chce włączyć.... Było już tak na starej karcie grafiki, więc teraz nawet nie próbuję... Gdybym się baardzo uparła w to grać, musiałabym odpalić mojego starego lapka, na którym z kolei ta gra się troszkę wlecze... Nie trafisz za tą dzisiejszą techniką

No a ja pewnie jednak przeinstaluję oba moje Windowsy, i spróbuję zainstalować potem Simsy... Jestem upartym człowiekiem, więc nie mogę się przemóc, żeby pograć na innych swoich zapisach. Być może to wyłączanie się gry jest tylko w AP, miałam już tak podobnie przy Po Zmroku. W Bridgeport grało się okropnie, Simy się blokowały, znikały itd, a w SV wszystko było OK... Za to teraz Bridgeport działa mi najpłynniej ze wszystkich miast. No a przynajmniej "działało", przed Zwierzakami, bo teraz to gram w tym głupim AP.
stare 24.11.2011, 22:09   #276
Searle

Cytat:
Ja nigdy nie usuwałam tych plików. Czy usuwanie casche programem Dashboard to to samo?
stare 24.11.2011, 22:39   #277
anie_1981

Tak, to to samo. Dashboard'em robi się to po prostu wygodniej. No i bezpieczniej, bo nie kasujemy wtedy przypadkiem czegoś ważnego...
stare 25.11.2011, 07:48   #278
TheSimka3

Mam problem... Odkąd kupiłam zwierzaki w grze zwiększyła się ilość bugów . Gram w AP, moja simka śpi śpi, a nagle znalazła się w barze. Ciągle są nie stworzone komunikaty, a czasem jakaś smutna muzyka. Np. jak ci schronisko zabiera psa itp. O.O. Co mam zrobić ?
TheSimka3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.11.2011, 10:25   #279
anie_1981

Też tak mam, z tą muzyką. Nie mam pojęcia o co chodzi. Bugi są wielkie. Jednak i tak nie odinstaluję Zwierzaków. Już trudno, trzeba może się zacząć zastanawiać nad zakończeniem Simowego zbieractwa, komp już nie daje rady. Nie dość, że mam wszystkie dodatki\akcesoria, to jeszcze tonę Store, modów i nieoficjalnych dodatków. I jeszcze zamienniki skórek simsowych... No to co ostatnio mi gra wyprawia, to się normalnie w pale nie mieści. Ciągle jakieś błędy, zacinki, wyłączanie się gry...
stare 27.11.2011, 07:36   #280
TheSimka3

Niestety z tymi bugami trzeba się już pogodzić. Choć bardzo wadzą, nie ma na to sposobu
.
TheSimka3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania