![]() |
#271 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie neguję absolutnie Waszej miłości do ts2, ale trzeba coś wybrać. Może i Simy wyglądały lepiej w ts2, choć mi bardziej chodzi o to, że w dwójce jakoś łatwiej jest tworzyć różnorodnych Simów. Więcej suwaków, czy coś. Osobiście nie uważam wcale, że Simy z trójki są brzydsze niż te z dwójki. Ja za nic bym nie wróciła do poprzedniczek ts3, bo dusiłabym się w tych zamkniętych otoczeniach. Ten bezmiar pustego pola dookoła domu aktywnej rodziny (można niby w dwójce zrobić "atrapy" sąsiednich budynków, ale wygląda to koszmarnie), te ekrany ładowania, brak wspólnego czasu dla całego miasta, przez co dzieciakami z różnych rodzin trzeba grać osobno, by dorosły i się hajtnęły. Straaszne. Niedawno widziałam dwójkę i jakoś tak nie podobała mi się za szczególnie. Mam jeszcze gdzieś płytę z moimi danymi do dwójki, zapisy, ludzie, domy, CC itd, ale samej dwójki już nie mam.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#272 |
|
![]()
Myślę, że twórcy powinni się nie tylko skupić na grafice, ale i na dopracowaniu szczegółów jakich brakowało w poprzednich częściach "The Sims". Powinno być o wiele więcej karier. Poza tym simowie nie powinni brać naczyń z powietrza bo to jest kompletnie nierealistyczne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
|
![]()
Nie chcę większego miasta! - już w IP się gubię
![]()
![]() |
#274 |
Reputacja: 14
|
![]()
Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym plastelinowym wyglądem simów w trójce, Ja po prostu tego nie widzę i trójkowe simy podobają mi się. Naturalnie nie mam problemu z tym, że komuś się nie podobają, bo to kwestia gustu. Dla mnie jednak ważniejsze od wyglądu simów są możliwości jakie daje gra. Niestety w trójce brakuje mi wielu elementów, które były w poprzedniej części, a którą uwielbiałam i nadal od czasu do czasu gram w TS2. Pamiętam jak cieszył mnie każdy nowy dodatek, każdy bez wyjątku wnosił do gry coś ciekawego i simy były naprawdę ładne. Jednak po nowościach jakie pojawiły się w trzeciej odsłonie gry (mam tu na myśli głównie otwarty świat i ujednolicony dla wszystkich simów upływ czasu), trudno grać w dwójkę tak jak kiedyś, bo zwyczajnie przeszkadzają ekrany ładowania oraz to, że z czasem dzieci stają się starsze od swoich rodziców. Gram więc w dwójkę z sentymentu i po to żeby wysłać simy na wspaniałe wakacje, zabawić się w klubie lub poprowadzić jakiś własny biznes. To było coś i tego najbardziej brakuje mi w trójce.
Jeśli więc chodzi o The Sims 4, dla mnie najlepsze byłoby połączenie TS2 z TS3. Mogliby nawet dokładnie powtórzyć dwójkę ze wszystkimi dodatkami kropka w kropkę, tylko umieścić to wszystko w otwartym świecie. No ale wiadomo, że tak nie zrobią, bo nikt już by nie grał w poprzednie części, nie mówiąc już o zarzutach o brak pomysłowości ![]()
![]() |
#275 |
|
![]()
Gdybym Ja robił The Sims 4 pobawiłbym się trochę historią, żeby była jak, powiedzmy, 10 lat po The Sims 2. Nie to, że nie lubie tego, co się dzieje w trójce, ale tam jest najzwyczajniejsze "masz i graj". Nie chcę aby tak wyglądała czwórka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]() Cytat:
Choć świat to też by mogli urozmaicić, bo góry na samej heightmapie to nie są popularne już od wieków. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystko zależy od tego, jak ktoś urządzi sobie okolice ![]() atrapy sąsiednich budynków też chyba są w trójce prawda? ratusz, szpital i takie tam ![]() przyjaciele sima którym gram, mogą przecież przeskakiwać grupy wiekowe razem z simem ![]() ekrany ładowania? no jak ktoś ma folder downloads załadowany dodatkami to będzie się ładować w nieskończoność ![]() u mnie to trwa raptem minutę kiedy gra się załaduje ![]() ale to możemy tak spekulować jeszcze przez długi czas, co jest lepsze ![]() co do czwórki jednak, to ja sama nie wymagam za wiele, dla mnie wystarczyłoby, żeby dwójka miała możliwość chodzenia po otoczeniu i nic więcej mi nie trzeba, bo z tego co słyszałam interakcje między simami są i tak bardziej rozbudowane niż w trójce ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Zdaję sobie sprawę z faktu, że należę pod tym względem do mniejszości, ale chciałabym, żeby w The Sims 4 taki styl w wyglądzie simów został zachowany, to znaczy, żeby nie były zbyt rzeczywiste. Ogólnie, to trochę boję się tej czwórki, a konkretnie tego, że faktycznie zrobią ją dobrze i zapragnę ją mieć, ale mój komputer sobie z nią nie poradzi ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Guest
|
![]() Jak wiecie logo The Sims 4 uzyskało kilka kosmetycznych zmian. Dodano nowego plumboba, "The" przeniesiono nad "I" i delikatnie poprawiono kolory. Uzyskaliśmy logo w bardzo wysokiej rozdzielczości, które możecie zobaczyć poniżej. Bardzo podoba nam się nowy plumbob! A Wam? Z powodu wysokiej rozdzielczości zdjęcia nie wstawiam go bezpośrednio na forum ! http://i.imgur.com/3hKCNkc.jpg Źródło: TwojeSimy.com _______________________________________ "Producenci idą w stronę realistyki gry, simy mają być bardziej atrakcyjne. Czy to nastolatka czy muzyk, spędzamy dużo czasu nad projektowaniem simów. Chcemy aby gracz poczuł że jeszcze takiego czegoś nie było w poprzednich odsłonach The Sims." Ze zbioru: SimsVip.com __________________________________________________ _________ Kilka faktów o The Sims 4 [...]
- Nie będzie wymagało połączenia z internetem. - To powrót do pierwszych odsłon gry lecz w lepszym wydaniu. - Powstaje wraz ze studiem Maxis - Zespół który pracuje nad nową odsłoną pracował nad The Sims 2/1 - "Pracujemy nad tym, aby gra była dostępna dla tak wielu graczy, jak to możliwe. Damy Wam znać, kiedy zatwierdzimy ostateczne wymagania." Więcej na targach GameScom |
![]() |
![]() |
#280 |
|
![]()
Ta wersja loga nie do końca mi się podoba, kojarzy mi się z logo gry na urządzenia przenośne (tablet czy komórka). Być może dlatego że logo trójki było nieco bardziej złożone.
Zastanawia mnie co ma znaczyć "powrót do pierwszych odsłon gry". Przecież chyba nie zamierzają wrócić do zamkniętych parcel? ![]() Jak dla mnie, miło by było gdyby pomyśleli trochę o graczach którzy grają w dużej części dla budowania domów. Czyli więcej niż 2 rodzaje schodów, możliwość ustawiania drzwi i okien na połączeniu dwóch kratek (nawet z kodem się tego teraz nie da zrobić), trochę lepszy system budowania dachu bo teraz trzeba się czasami nieźle namęczyć żeby jakiś fajny efekt uzyskać. A - i limit 5 pięter jest irytujący zwłaszcza kiedy gra liczy za piętro fundamenty i fryz... |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|