![]() |
#271 |
Reputacja: 16
|
![]()
Dzień dobry!
Miałem zainstalowane wszystkie dodatki TS2 osobno i później doinstalowałem UC. Po jakimś czasie stwierdziłem, że te osobno zainstalowane tylko zajmują niepotrzebnie miejsce, więc je wywaliłem. Niestety, UC przestało się uruchamiać, pojawia się komunikat "Gra TS2 nie jest zainstalowana, albo zostały usunięte niektóre wymagane pliki. Ten dodatek wymaga gry TS2. Zainstaluj grę TS2 przed uruchomieniem tej aplikacji". Ech dobra, zachowałem folder EA Games i przeinstalowałem UC. Działało wszystko dobrze, wracam po tygodniowym wyjeździe i ponownie pojawia się ten komunikat... Dodam jeszcze, że po przeinstalowaniu UC uruchamiałem grę jakąś nową ikonką. W menu Start pozostała mi ta z logo Rezydencji i Ogrodów i pojawiła się z pomarańczową podstawą i jakimiś gwiazdkami. Gra uruchamiała się za pomocą tej drugiej, a ta pierwsza cały czas poazywała komunikat. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#272 |
Reputacja: 41
|
![]()
Używałeś programu CCleaner?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Reputacja: 16
|
![]()
No właśnie doszedłem do tego wczoraj.
![]() Czyściłem rejestr, na szczęście zachowałem poprzedni, więc jest ok. Przy okazji odświeżę stary problem ze skrzynką na listy. W blokach i apartamentach (nie ma znaczenia Maxis, czy cc) skrzynka wygląda jak ta tradycyjna. Niby działa normalnie, ale boję się, że coś jest zepsute. Szukałem 'mailboxów' w download, ale brak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Reputacja: 11
|
![]()
Siemanko
![]() Na laptopie miałam TS: UC i wgrane dodatki z neta, wszystko było ok. Później prawie rok nie miałam dostępu do tego lapka, po tym czasie puszczam simsy, a gra jest całkowicie zresetowana, plików z Downloads nigdzie nie ma. Myślę sobie - no dobra trudno, wgram sobie jakieś pliki z neta i będzie ok. Problem w tym, że nigdzie nie ma folderu Downloads. Utworzyłam go w C:\Users\Admin\Documents\EA Games\The Sims™ 2 Ultimate Collection\Downloads mam tam parę dodatków z neta, ale po uruchomieniu gry nie pojawiają się, nie ma nawet okna o zawartości modyfikowanej. Wie ktoś gdzie zrobić folder i wgrać dodatki?? Pozdrawiam ^^ _____________________________ edit: Alarm odwołany, wszystko działa jak należy :3
![]() Ostatnio edytowane przez Wiktoria__07 : 18.07.2015 - 13:43 Powód: Problem rozwiązał się sam :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Reputacja: 13
|
![]()
@kalafjor Też miałam taki problem - ten plik w dziale "Downloads" nazywa się inaczej (co ciekawe, miałam tę sytuację dwukrotnie i za każdym razem plik miał inną nazwę). Przejrzyj zawartość zmodyfikowaną w grze - tam znajdziesz
![]()
![]() |
#276 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie wyświetlają mi się powiadomienia w prawym górnym rogu. Słyszę dźwięk pojawiania się, ale niestety ich nie widać.
![]() |
#277 |
Reputacja: 15
|
![]()
Ja też ostatnio wyczyściłam niechcąco rejestr w ccleanerze i zrobiłam tak jak tu napisali:
http://www.reddit.com/r/thesims/comm...collection_be/ Gra niby działa, ale zaczęły mi migać na jaskrawo niebiesko tekstury jakichśtam roślin. Jak to naprawić? O ile rozumiecie o co mi chodzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Reputacja: 10
|
![]()
wrócił mój problem
czas w simsach leci strasznie wolno miedzy np 7:53 a 7:54 mijaja 4 nasze sekundy czy usunięcie plików cache pomoże czy w tym przypadku zepsuje mi grę? nigdy ich nie usuwałam a nie chce psuć sobie gry |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Usunięcie plików cache nie psuje gry, wręcz przeciwnie. Usuwanie ich jest raczej zalecane
![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Reputacja: 21
|
![]()
Usunięcie na pewno nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże na wolne upływanie czasu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|