Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.05.2006, 10:27   #281
*Nika*
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Lea
Po skonczeniu jakiegokolwiek kierunku na studiach otwieraja Ci sie wszystkie nowe kariery. Oczywiscie te zwiazane ze studiami. Jesli masz duzo punktow umiejetnosci albo dlugo utrzymujesz swojego sima przy zyciu mozesz przejsc je wszystkie i nie ma znaczenia jaki kierunek skonczylas na studiach.
U mnie simy najpierw osiagaja szczyt kariery jaki maja w Celu Życia a potem najczesciej te z ktorych brakuje im nagrod zawodowych

Dzieki za odpowiedzi!! nawet mnie to pocieszylo bo sumie to po biologii chcialabym otworzyc np. restauracje czy sklep ... a moze salon fryzjerski
Napiszcie jeszcze jakie mozna stowrzyc wszystkie biznesy.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.05.2006, 10:59   #282
Kladź
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Nika*
Dzieki za odpowiedzi!! :) nawet mnie to pocieszylo bo sumie to po biologii chcialabym otworzyc np. restauracje czy sklep ... a moze salon fryzjerski :) :P
Biznesy, oj różne.
Możesz załozyc kwiaciarnię, ciastkarnie czy tam piekarnię, salon z meblami, sklep elektorniczny, restauracje, skle z ubraniami, spozywczy, z zabawkami ... i więcej to nie wiem :P Może przeszukaj ten temat, może jest więcej :P
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 11:20   #283
Pawlq
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Nika*
Dzieki za odpowiedzi!! nawet mnie to pocieszylo bo sumie to po biologii chcialabym otworzyc np. restauracje czy sklep ... a moze salon fryzjerski
Tutaj masz kilka pomysłów: www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=30018
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 12:26   #284
*Nika*
Guest

Domyślnie

Mam probelm z własnym biznesem ...po zainstalowaniu normalnie się włącza ( ekran EA GAMES, filmik i te sprawy) i jak pokazuje się wybór okolic ( Miłowo, Werona itd.) to wyskakuje komunikat, ( nie pamietam jak dokładnie) że 'Dodatek Nocne życie został usunięty i jeśli kliknę "dalej" to parcela ( nocnego zycia) zostanie usunięta, a rodziny przeniesione do skrzyni. Mam do wyboru : "dalej" i "wyjście", ja kilkam wyjście ( bo boje się, że strace caly dodatek) i gra się wyłącza...co mam zrobić, żeby mieć nadal nocne życie??? . Może powinnam dać "dalej", a potem od nowa zainstalować "nocne życie"?? prosze pomóżcie !! jak najszybciej sie da

Ostatnio edytowane przez *Nika* : 13.05.2006 - 14:55
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 16:37   #285
filipw3
Guest

Domyślnie

Spróbuj może zainstalować na nowo grę!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 19:27   #286
*Nika*
Guest

Domyślnie

Ok...odinstalowalam Nocne zycie ( tak zeby wszystkiego nie wywalac) i zainstaluje na nowo, tylko mam pytanie. Bo oprocz Nocnego zycia mam Własny biznes i po zainstalowaniu Nocnego zycia zeby odpalic mam wlaczac ikonke 'nocne życie' czy 'wlasny biznes'??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 19:53   #287
Kladź
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Nika*
Ok...odinstalowalam Nocne zycie ( tak zeby wszystkiego nie wywalac) i zainstaluje na nowo, tylko mam pytanie. Bo oprocz Nocnego zycia mam Własny biznes i po zainstalowaniu Nocnego zycia zeby odpalic mam wlaczac ikonke 'nocne życie' czy 'wlasny biznes'??
własny biznes
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2006, 22:06   #288
*Nika*
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kladź
własny biznes

Ok, juz wszystko chodzi nareszcie ...eh te błędy w grze potrafią być czasem męczące. Jednak nadal nie wiem nic o 'własnym biznesie'. Przeglądałam Lazurową Promenade ... czy te domki wolne to miejsca gdzie mozna stowrzyc swoj sklep, salon itp?? Chciałabym się dowiedzieć w jakiej branży można pracować i dokładniej o biznesie.Z gory dzieki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.05.2006, 08:22   #289
Pawlq
Guest

Domyślnie

Możesz założyć sklep: kwiaciarcnie, S z Zabawkami, S z samochodami (parcela bubliczna)itp. Ogólnie możesz sprzedawać wszystko (prawie) co jest w Trybie Kupowania (tryb z meblami). Możesz zrobić restauracje, bar, klub nocny lub basen, sala gimnastyczna za którą trzeba płacić co godzinę. Pomysłów jest dużo:
np. SuperMarket(OBI). Zrobić część z krzesłami dalej z stołami i to wszystko sprzedawać, ale napoczątek musisz mieć duuuużo kasy żeby rozkręcić interes.
No.. I to wszystkto.
No może: Żeby założyć WB w domu klikasz na telefon >Przedsiębiorstwo>Załóż Biznas Domowy (coś takiego).
Biznes na parceli publicznej: Telefon> Nieruchomości> Kup Parcele Publiczną.
Zatrudnić Pracowników:
Klikasz na telefon>Przedsiębiorstwo> zatrudnij prcowników> Na tej Parceli/Na parceli Publicznej.
Rangi:
Możesz w swoim sklepie sprzedawać towar, być kasjrerką, Uzupełniać towary, robić kwiatki/zabawki/roboty(Sztuka>Różne tam masz takie stoiska) itp.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2006, 16:15   #290
*Nika*
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pawlo
Możesz założyć sklep: kwiaciarcnie, S z Zabawkami, S z samochodami (parcela bubliczna)itp. Ogólnie możesz sprzedawać wszystko (prawie) co jest w Trybie Kupowania (tryb z meblami). Możesz zrobić restauracje, bar, klub nocny lub basen, sala gimnastyczna za którą trzeba płacić co godzinę. Pomysłów jest dużo:
np. SuperMarket(OBI). Zrobić część z krzesłami dalej z stołami i to wszystko sprzedawać, ale napoczątek musisz mieć duuuużo kasy żeby rozkręcić interes.
No.. I to wszystkto.
No może: Żeby założyć WB w domu klikasz na telefon >Przedsiębiorstwo>Załóż Biznas Domowy (coś takiego).
Biznes na parceli publicznej: Telefon> Nieruchomości> Kup Parcele Publiczną.
Zatrudnić Pracowników:
Klikasz na telefon>Przedsiębiorstwo> zatrudnij prcowników> Na tej Parceli/Na parceli Publicznej.
Rangi:
Możesz w swoim sklepie sprzedawać towar, być kasjrerką, Uzupełniać towary, robić kwiatki/zabawki/roboty(Sztuka>Różne tam masz takie stoiska) itp.
Ok juz wszystko wiem dzieki za odpowiedzi pozdrowka
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania