Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Która Gra z seri The Sims 2 jest najlepsza?
The Sims 2 166 22.96%
The Sims 2 Na Studiach 166 22.96%
The Sims 2 Nocne Życie 211 29.18%
The Sims 2 Własny Biznes 186 25.73%
The Sims 2 Zwierzaki 194 26.83%
The Sims 2 Cztery Pory Roku 417 57.68%
The Sims 2 Podróże 219 30.29%
The Sims 2 Na Święta 74 10.24%
The Sims 2 Szyk i Elegancja 82 11.34%
The Sims 2 Rozrywka Rodzinna 56 7.75%
The Sims 2 Impreza 70 9.68%
The Sims 2 Moda Z H&M 122 16.87%
The Sims Historie z Życia Wzięte 40 5.53%
The Sims Historie ze Świata Zwierząt 48 6.64%
The Sims 2 Czas Wolny 119 16.46%
The Sims 2 Młodzieżowy Styl 67 9.27%
The Sims 2 Kuchnia i Łazienka 55 7.61%
The Sims Historie z Bezludnej Wyspy 48 6.64%
The Sims 2 Ikea Urządza Dom 68 9.41%
The Sims 2 Osiedlowe Życie 155 21.44%
The Sims 2 Rezydencje i Ogrody 39 5.39%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 723. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.02.2010, 12:46   #281
aluminium.

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Która gra z seri the sims 2 jest najlepsza?

Więcej rzeczy czy ubrań dochodzi oczywiście w CPR, ale osobiście polecę Ci zwierzaki

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.02.2010, 13:16   #282
nmin

Możesz otworzyć sklep z warzywami i rybami Sklep zoologiczny ma swój urok, ale tak naprawdę bez dodatków z Internetu niewiele możesz w nim sprzedawać - kilka legowisk i misek, parę akcesoriów i gabloty na psa lub kota.

Chociaż uwielbiam Zwierzaki i zawsze mam jakieś zwierzę w simowej rodzinie, to obiektywnie muszę przyznać, że CPR wnosi do gry dużo więcej.
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.02.2010, 13:52   #283
Ana021
Guest

Niestety nie grałam we wszystkie dodatki,ale najbardziej lubię CPR i Zwierzaki.A z mini-packów oczywiście H&M
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2010, 18:21   #284
Spade
Guest

Zapoznałem sie z każdym i jak dla mnie najfajniejsze są CPR, bez pogody całość jest strasznie sztuczna ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.03.2010, 14:57   #285
simunia

Ja mam zwierzaki i jestem bardzo zadowolona nie mam natomiast 4 pór roku ale, zwierzaki to bardzo fajny dodatek polecam
stare 21.03.2010, 16:06   #286
Kab Hun

Hmmm... Ze względu na to, iż lubię porównywać, to zrobię subiektywną minirecenzję poszczególnych dodatków (podstawki oczywiście też):

TS2 10/10 (pierwsze, najlepsze, klimatyczne; od tego się zaczęła nasza przygoda z simami nowej generacji; co prawda istnieją tam irytujące wady [których większość naprawiają dodatki], ale w ogólnym rozrachunku nie psują dobrego wrażenia ;] )

TS2: NS 9/10 (dodatek oznaczony numerem jeden i IMO najbardziej klimatyczny; punkcik odjąłem za nieco przydługie [i przyłatwe] semestry. ale to nic, życie studenckie jest po prostu miodne i basta ^^)

TS2: WB 6/10 (z tym dodatkiem trochę się pożarłem, gdyż tworzenie własnego przedsiębiorstwa jakoś nie przemówiło do mnie; plus mogę dać za możliwość zdobywania rang, a także całkiem niezły poziom trudności)

TS2: NŻ 8/10 (ta część należy do grupy 'tych udanych' mimo iż jest w niej kilka aspektów, które mi nie pasują - po pierwsze: do dyspozycji dostajemy puste, niezasiedlone przedmieście; po drugie: w klubach oprócz naszych simów kręci się może z 4/5 ludzi [a to stanowczo za mało!]; inne nowości, takie jak samochody, wampiryzm, randki, czy nawet ścieżka dźwiękowa, są według mnie zrealizowane po mistrzowsku)

TS 2: Z 4/10 (zawiodłem się po całej linii; owych tytułowych zwierzaków w grze jest owszem dużo, ale nie dorastają pięt tym z jedynki; posiadanie zwierzaka w domu bardziej przeszkadza, niż cieszy; i najgorsza rzecz pod słońcem - jak można było tak zbezcześcić wilkołaczą rasę?! zamiast rządnego krwi potwora mamy owłosionego facia z osteoporozą... te 4 punkty w ocenie są jedynie za edytor tworzenia psów i kotów, który jest nawet przyjemny. i za ładną okładkę)

TS 2: CPR 8/10 (tu już specjalnie nie mam do czego się przyczepić; zjawiska atmosferyczne, ogrodnictwo i wędkarstwo są może mało rozbudowane, ale całkiem przyjemne; ^^ a za simorośle Maxisowi należą się brawa)

TS 2: P 7/10 (miły, relaksacyjny dodatek... trochę jednak żal mi, że zabrakło w nim otoczeń zimowych; ale to nic - Wyspa Twi-jakaś nadrabia wszystko ^^ spory minus jednak za to, iż podczas zwiedzania otoczenia jesteśmy skazani na nieznośnie długie loadingi...)

TS 2: CW 9/10 (początkowo nastawiony byłem dość sceptycznie, bo sama istota dodatku nie była zbyt pociągająca - jednak później okazało się, że nie jest wcale tak źle, wręcz przeciwnie - aż chce się grać. ^^ WRESZCIE dodano opcję starzenia się kilku simów naraz [już nie trzeba grać 10-ma rodzinami jednocześnie, żeby np. utrzymać związki wśród nastolatków]; trochę jednak nie wysilili się z dodatkowymi profitami, wynikającymi z entuzjazmu do hobby... Dolina Niezbędna także wykonana bardzo nieudolnie... ale już aspiracja drugorzędna i korzyści z niej czerpane są świetnie zrealizowanym pomysłem ^^)

TS2: OŻ 9/10 (i tym dodatkiem też się zachwyciłem; nowe, wielkie miastowe otoczenie [i tu mam ochotę udusić polskich tłumaczy, za tę nieszczęsną 'Jaskinię...'], możliwość grania w apartamentach, które przypominają akademiki znane z TS2: NS i... nooo... magia! choć przyznam szczerze, że większy pociąg czuję do starej, poczciwej Abry, to na magię dwójkową wcale nie narzekam ^^)

Akcesoria i inne duperszmerce:

TS2: NŚ 9/10 (w połączeniu z zimą z CPR daje zabójczo klimatyczne [i prowizoryczne] święta Bożego Narodzenia... ;] co zimę robię moim simom taką udawaną Gwizdkę i dekoruję ich dom rzeczami z pakietu świątecznego; WIEEELKI plus należy się pakietowi za tego srebrnego, świecącego renifera, jest on po prostu boski ^^)

TS2: I 7/10 (spory zasób ciuchów galowych i fryzur dla panny młodej to jedyne co mi się podoba; meble, łuki weselne, barki - to wszystko jest niepotrzebne; ani razu nie skorzystałem z przedmiotów imprezowych, bynajmniej dlatego, że imprezy robię bardzo rzadko)

W resztę nie grałem i nie zamierzam oceniać po screenach.
Kab Hun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2010, 16:16   #287
Wrona115
Guest

Ja uwielbiam zwierzaki, ale 4 pory roku i czas wolny też są fajne. Miałam kiedyś nocne życie, ale się popsuło. Teraz mam historie ze świata zwierząt i czekam z niecierpliwością na "Zwierzaki" do trójki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2010, 11:26   #288
Titellè

- na studiach
zawsze był, jest i będzie moim ulubionym dodatkiem.
stare 06.04.2010, 16:25   #289
Betinka
Guest

Jako że posiadam tylko Osiedlowe życie i cztery pory roku to zaznaczam obydwie, lecz trochę lepsza jest jak dla mnie jednak CPR. Napewno by mi się również podobały Podróże i Zwierzaki gdybym je miała bo w 1 części Simów mi się bardzo podobały.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2010, 20:48   #290
Natasza0
Guest

Grin Odp: Która gra z seri the sims 2 jest najlepsza?

Ja lubię wszystkie ale jak mam wybrać to chyba Cztery pory roku
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania