Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.08.2014, 18:52   #2911
tjzzf

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Kosia Zobacz post
Ja uważam, że nie ma co biadolić, dopóki się w grę nie zagra. Może ktoś kto był nastawiony zupełnie anty nagle zakocha się w czwartej odsłonie The Sims, bo odkryje wiele funkcji, których nam, być może, nie pokazano?
Tak samo mówiono przed premierą nieszczęsnego simcity a wyszło jak wyszło, a nawet gorzej.

Cytat:
Napisał Kosia Zobacz post
Większość z Was rozpieściła chyba trójka (bo jest ogrom dodatków do niej i gra naprawdę może być rozbudowana), ale gdybyście mieli zagrać teraz tylko w jej podstawę
Problem w tym że usunięto tu sporo ważnych elementów które były w owej podstawie.

Nie oczekuj na jakieś wielkie niespodzianki bo ich już zwyczajnie nie będzie. Do premiery został niecały miesiąc, za półtora tygodnia wejdzie w gold. Jasne, nie pokazano wszystkich interakcji ale na bomby które zmienią nastawienie do gry o 180 stopni nie licz. Spory koncept jest już znany.

Nie namawiam tu ludzi do hejtowania gry ale jeżeli ktoś ma wątpliwości to stanowczo odradzam zakup w dniu premiery. Wytrzymać, sprawdzić testy, opinie innych, recenzje i za te 3 dni ją kupić. Lepiej przeboleć hype niż być zawiedzionym.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 06.08.2014 - 18:58
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.08.2014, 18:57   #2912
adamo030

Jeżeli już by ktoś miał kupować to lepiej np poczekać na dodatek i na pewno ten dodatek będzie z podstawą tak jak teraz trójka tańszy. Chociaż aż sie boje ile kasy będą za dodatek chcieli.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 19:22   #2913
Kosia

@tjzzf

Ale SimCity nie ma aż tylu wiernych fanów ile ma cała seria The Sims.
Ja nie liczę na niesamowite niespodzianki, wiem, czego się spodziewać i dalej grę kupię, ale denerwujące jest to całe marudzenie, ileż można? Jaka gra będzie taka będzie, jedni kupią, inni nie, jak każdą inną grę. I tyle.
Twoja rada by sprawdzić grę przed zakupem jest jak najbardziej trafna, też uważam, że akurat tą odsłonę powinni kupować Ci, którzy są pewni na 100%, że im gra pasuje.
150 zł piechotą nie chodzi...
stare 06.08.2014, 19:55   #2914
Gold_Chocolate

Jak czytam to naskakiwanie jednych na drugich to aż boli..
Nie chce nikogo pouczać ale to jest forum dyskusyjne, a dyskusja to przekazanie zarówno argumentów za, jak i przeciw. Dlatego jak czytam, że ludzie za TS4 mają dosyć czytania marudzenia innych to nasuwa mi się tylko takie.. po co psuć sobie nerwy i czytać to w ogóle ? Nie zrozumcie mnie źle, nie chce na nikogo naskakiwać, ale szanujmy się wzajemnie, jednym się podoba,drugim nie, ale chyba może każdy wyrazić swoje zdanie ? A jak ktoś podaje argument przeciwny do tego, żeby na przykład nie bronić EA to nie marudzenie,tylko widocznie ktoś ma podstawy żeby twierdzić to co twierdzi.

A teraz o samych nowinkach.. śmiechłam Naprawdę, moja rozpacz zamieniła się w śmiech. Może to idiotyczne ale najbardziej zabolał mnie brak gazety Bo to chyba jest coś czego już się naprawdę nie spodziewałam.
Teraz już wiem, że gry nie kupię. Jeżeli trafi się okazja, żeby zagrać u kogoś, ewentualnie okaże się, że naprawdę tam w środku jest jeszcze jakiś fajny surprise, to chętnie zmienię zdanie. A szkoda, bo myślałam, że po tylu latach będę mogła w końcu odejść od TS2..
EDIT : Dopiero teraz zobaczyłam ten przeskok z niemowlaka do większego dziecka. Wyskakiwanie z kołyski ? Serio ?

Ostatnio edytowane przez Gold_Chocolate : 06.08.2014 - 20:02
Gold_Chocolate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 20:14   #2915
FakeYourDeath

Cytat:
Napisał Gold_Chocolate Zobacz post
EDIT : Dopiero teraz zobaczyłam ten przeskok z niemowlaka do większego dziecka. Wyskakiwanie z kołyski ? Serio ?
nie widziałam wcześniej tego filmiku, prawie się popłakałam ze śmiechu
stare 06.08.2014, 20:29   #2916
Mentosik57

Hhahha,ale się uśmiałem ,gdy zobaczyłem to dziecko wyskakujące z kołyski.Do głowy przyszła mi tylko 1 myśl-ta gra jest żałosna
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 20:41   #2917
anie_1981

Jak zobaczyłam tego niemowlaka wyskakującego z kołyski... Rany... serio, jestem skołowana, nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Zastanawiam się, czy lepiej wygląda taka animacja, czy te kolorowe bąbelki\kwadraciki (nie pamiętam) dookoła kołyski w jedynce... Średnio mi się podobało rozwiązanie w jedynce i średnio mi się podoba w czwórce. Ale w czwórce przynajmniej Simy zaoszczędzą na łóżeczku, bo im nie zniknie po odchowaniu bobasa

Teraz czekam na 12 sierpnia, bo chcę już w końcu pobawić się CASem. Wyślę kilka swoich Simów do Galerii i może ktoś z Was będzie nimi grać Kto wie...

Co do komentowania komentarzy innych, to mnie nie drażni to, że ktoś pisze: "Mi się gra i tak podoba i ją kupię". Jestem daleka od siedzenia w cudzym portfelu. Ale tego samego oczekuję od innych, dlatego drażnią mnie komentarze w stylu: "Dopóki się nie zagra, to nie wiadomo czy się spodoba czy nie". Dlaczego mnie to drażni? A no sprawa jest prosta. Gra jest bardzo droga, zwłaszcza jak na jej okrojone funkcje. Wydać tyle kasy na grę, która raczej na pewno się nie spodoba, ale chce się ją obejrzeć z ciekawości... No niestety ale nie wszystkich stać na takie kaprysy... Gdybym miała tonę kasy to pierwsza stałabym w kolejce po nowe Simsy, nawet gdybym była 99% pewna, że mi się nie spodobają (a jestem pewna na 95 % ).
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 20:48   #2918
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Gold_Chocolate Zobacz post
Może to idiotyczne ale najbardziej zabolał mnie brak gazety Bo to chyba jest coś czego już się naprawdę nie spodziewałam.
To nie jest idiotyczne, bo mam to samo Ogólnie gazeta to jest coś, co mnie w grze strasznie wkurza, bo i tak jej nie przeglądam, a tylko zalega mi pod domem i się starzeje, a potem muszę ją sprzątać, no ale... gazeta? Brak GAZETY? Przecież w TS1 od gazety wszystko się zaczyna, znalezienie pracy, a potem dalej... to jest podstawa, klasyka, nie wiem, jak to nazwać... No mus po prostu!

Wiecie, tak sobie rozmyślam nad tą grą i przypomniały mi się szumne zapowiedzi, że TS4 będzie tworzone razem z graczami, na podstawie ich sugestii, propozycji itp... Rzeczywiście, ŻADEN z fanów tej gry nie wpadł na to, żeby zaproponować gazety, małe dzieci, baseny, majstra etc... więc pewnie dlatego sobie to odpuścili ;;;]
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 21:01   #2919
anie_1981

Jedynkowe i dwójkowe gazety zawsze u mnie lądowały w koszu bez czytania, chyba, że chciałam ich użyć do znalezienia pracy. W trójce czytam je zawsze, bo interesują mnie nekrologi, narodziny, przeprowadzki i nowo powstałe małżeństwa. Dlatego brak gazet w czwórce daje takie uczucie niedosytu... Fakt, w trójce i tak mi postęp historii nie działał, więc miałam tylko informacje o gorących miejscówkach i inne głupoty, ale odkąd mam nowego kompa i gra mi się nie tnie, to zainstalowałam też NRaas Story Progression i wreszcie w mieście się coś dzieje. Simy się hajtają, przeprowadzają, rodzą, a emeryci umierają, kiedy jest ich pora i nie znajduję już dwustu dniowych Simów w mieście...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 21:02   #2920
tjzzf

O, to gazety również nie ma?

Zapewne powróci w drugim dodatku.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 06.08.2014 - 21:04
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania