Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.07.2007, 13:41   #21
bartek0101
Guest

Domyślnie Odp: Dom "EON"

Piękny..jesteś architektem??

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.07.2007, 22:04   #22
Juziol
Guest

Ulmille - podoba mi się styl, z jakim wykonałeś ten dom, oraz proporcje w nim zachowane. Jednakże odnoszę wrażenie, iż użyto tu ciut za dużo ścian i kątów. Na pierwszym zdjęciu ma się wrażenie, że nie ma dachu (choć wiadomo, że jest), a dom współtworzą przecinające się, sprawiające wrażenie nieładu, ściany... w dodatku ta biel. Rozumiem, że taki właśnie chciałeś kolor, ale według mnie takie mieszkanie nadaje się do użytku tylko takim simom, co to lubią luksus i nowoczesny styl. Nie żebym był temu przeciwny, ale raczej bym przeciętnej rodzinki tam nie zakwaterował.

Z zewnątrz dom jest niewielki i to mi się podoba, jak na moje oko, to chyba jest dla 2 osób, ale to nawet lepiej. Jest zbudowany na małej działce (2x3 - chyba), takie lubię, nie wymaga jeżdżenia kamerą z jednego rogu, do drugiego, by zobaczyć drogę sima, całość można nawet ująć w jednym kadrze i grać, bo nie widzę przyjemności w takim poruszaniu się „co rusz”.
Ogród jest skromny: basen, żywopłot, leżaki dla dwojga, stół (nie ma to jak śniadanie na świeżym powietrzu, ach...), garaż - podstawowe rzeczy... no i jedno drzewo dla wprowadzenia głębszej zieleni i życia (nie licząc mniejszych roślinek), według mnie dobre rozwiązanie, no bo na cóż bawić się w taki głupie bzdety, jak jeziorko z wysepką, czy pomnik, którego simowie mają w zacenzurowanym tyłku. Mniejsza. Chodzi mi o to, iż dom mimo swych kanciastych kształtów i stylu (który z pewnych racji słynie z klasycznego przepychu) zawiera podstawowe akcesoria, bez zbędnych ceregieli, które i tak tworzą przyjemny w graniu "przepych". Według mnie czasem lepiej pójść w mniejsze urozmaicanie, aniżeli na hula-zapchanie przestrzeni niczym potrzebnym. Daje lepszy efekt, choć gdyby jakaś nowoczesna rzeźba tam się pojawiła w pobliżu basenu to bym nie narzekał.

W środku najbardziej zaimponowało mi oświetlenie. Normalnie, gdy tak popatrzyłem, stwierdziłem, że nie muszą oni (lokatorzy) wychodzić na dwór, bo tam jest tak samo widno i jasno. Szklany sufit nad kanapą jest idealny. Tylko... nie podoba mi się on nad jadalnią. Nie chodzi o to, że jest również przezroczysty, ale o sposób, z jakim został obudowany. Ściany. Hmm, gdy napada sporo deszczu, to wyjdzie tam drugi basen... ale możliwe, iż to zwykły deszczomierz gigantycznych, jak na deszczomierze, rozmiarów.
Kolory w środku są dobrze dobrane: brąz, czerń, biel, drewno (wielki plus)... tylko ta pomarańcz w kuchni, jakoś mi nie podpasywała, ale jest ogólnie "ok".

To by było w zasadzie tyle. Dom jest dopracowany i zasługuje na dobrą ocenę. Jednak ja dobrym domem nazywam taki, który ma dach. Bo nie sztuka wybudować pokoje. Ważne, żeby dom z dachem wyglądał przyzwoicie. Niestety tu, nie dało się zastosować zadaszenia, nie ten styl, więc nie będę tego brał po uwagę przy wystawianiu oceny.

Dam zatem - 9/10.

stare 05.08.2007, 12:37   #23
marcia
Guest

Jak zwykle wszystko szklane,nowoczesne,metalowe,okna jak zwykle duze zebycie wszyscy podgladali, brak ciepla 4/10

stare 29.08.2007, 10:17   #24
Natuśka____
Guest

Ja tam wole troche zimniejsze klimaty ;]] w tym domu wszystko mi sie podoba , zwłasza kuchnia

stare 29.08.2007, 22:35   #25
shezza

Reputacja: 13

Dom jak dom. Nie podoba mi się. Ta ściana oddzielająca garaż od domu wygląda jakby bła niedokończona. W domu też są miejsca, które tak wyglądają. Na przykład sypialnia. To chyba przez to szare pokrycie ścian i tą narzutę na łóżko. Kuchnia za to całkiem, całkiem. Dobrze wygląda dzięki jasnym szafkom i drewnianym panelom. Chociaż trochę przytulniej. Ten pierwszy salonik nawet ok, ale ja nie lubię ciemnych sof... Drugi za to trochę zbyt pusty. Ogólnie nie za bardzo. Dom wygląda po prostu jakby ktoś go jeszcze nie dokończył. Inne twoje były lepsze. No i tradycyjnie nie podobają mi się te surowe klimaty. Wiem, czepiam się.
shezza jest offline  
stare 11.11.2007, 13:43   #26
lusia
Guest

Dom cudowny

Jedno pytanie.. skąd ściągnąc sufit ?

stare 11.11.2007, 19:29   #27
Hejlok
Guest

Naprawdę super! Tzn. bryła, wewnątrz bardzo mi sie podoba! 9.8/10

stare 12.11.2007, 12:30   #28
Elros
Guest

Cudowny uwielbiam twoje domki i kolejny ładny domek ! nie jest taki super jak Geothe albo Aurer (czy jakoś tak xD) ale jest naprawde fajny 10/10

stare 13.11.2007, 11:48   #29
Golden Village
Guest

Inon bardzo mi sie podoba ale leprzy był Kłant

stare 22.11.2007, 16:23   #30
cherry_paradise
Guest

Spadłem z krzesła! Piękny! 10/10!

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania