![]() |
#22 |
Guest
|
![]()
Ulmille - podoba mi się styl, z jakim wykonałeś ten dom, oraz proporcje w nim zachowane. Jednakże odnoszę wrażenie, iż użyto tu ciut za dużo ścian i kątów. Na pierwszym zdjęciu ma się wrażenie, że nie ma dachu (choć wiadomo, że jest), a dom współtworzą przecinające się, sprawiające wrażenie nieładu, ściany... w dodatku ta biel. Rozumiem, że taki właśnie chciałeś kolor, ale według mnie takie mieszkanie nadaje się do użytku tylko takim simom, co to lubią luksus i nowoczesny styl. Nie żebym był temu przeciwny, ale raczej bym przeciętnej rodzinki tam nie zakwaterował.
Z zewnątrz dom jest niewielki i to mi się podoba, jak na moje oko, to chyba jest dla 2 osób, ale to nawet lepiej. Jest zbudowany na małej działce (2x3 - chyba), takie lubię, nie wymaga jeżdżenia kamerą z jednego rogu, do drugiego, by zobaczyć drogę sima, całość można nawet ująć w jednym kadrze i grać, bo nie widzę przyjemności w takim poruszaniu się „co rusz”. Ogród jest skromny: basen, żywopłot, leżaki dla dwojga, stół (nie ma to jak śniadanie na świeżym powietrzu, ach...), garaż - podstawowe rzeczy... no i jedno drzewo dla wprowadzenia głębszej zieleni i życia (nie licząc mniejszych roślinek), według mnie dobre rozwiązanie, no bo na cóż bawić się w taki głupie bzdety, jak jeziorko z wysepką, czy pomnik, którego simowie mają w zacenzurowanym tyłku. Mniejsza. Chodzi mi o to, iż dom mimo swych kanciastych kształtów i stylu (który z pewnych racji słynie z klasycznego przepychu) zawiera podstawowe akcesoria, bez zbędnych ceregieli, które i tak tworzą przyjemny w graniu "przepych". Według mnie czasem lepiej pójść w mniejsze urozmaicanie, aniżeli na hula-zapchanie przestrzeni niczym potrzebnym. Daje lepszy efekt, choć gdyby jakaś nowoczesna rzeźba tam się pojawiła w pobliżu basenu to bym nie narzekał. W środku najbardziej zaimponowało mi oświetlenie. Normalnie, gdy tak popatrzyłem, stwierdziłem, że nie muszą oni (lokatorzy) wychodzić na dwór, bo tam jest tak samo widno i jasno. Szklany sufit nad kanapą jest idealny. Tylko... nie podoba mi się on nad jadalnią. Nie chodzi o to, że jest również przezroczysty, ale o sposób, z jakim został obudowany. Ściany. Hmm, gdy napada sporo deszczu, to wyjdzie tam drugi basen... ale możliwe, iż to zwykły deszczomierz gigantycznych, jak na deszczomierze, rozmiarów. Kolory w środku są dobrze dobrane: brąz, czerń, biel, drewno (wielki plus)... tylko ta pomarańcz w kuchni, jakoś mi nie podpasywała, ale jest ogólnie "ok". To by było w zasadzie tyle. Dom jest dopracowany i zasługuje na dobrą ocenę. Jednak ja dobrym domem nazywam taki, który ma dach. Bo nie sztuka wybudować pokoje. Ważne, żeby dom z dachem wyglądał przyzwoicie. Niestety tu, nie dało się zastosować zadaszenia, nie ten styl, więc nie będę tego brał po uwagę przy wystawianiu oceny. Dam zatem - 9/10. |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]()
Jak zwykle wszystko szklane,nowoczesne,metalowe,okna jak zwykle duze zebycie wszyscy podgladali, brak ciepla 4/10
|
![]() |
#24 |
Guest
|
![]()
Ja tam wole troche zimniejsze klimaty ;]] w tym domu wszystko mi sie podoba , zwłasza kuchnia
|
![]() |
#25 |
Reputacja: 13
|
![]()
Dom jak dom. Nie podoba mi się. Ta ściana oddzielająca garaż od domu wygląda jakby bła niedokończona. W domu też są miejsca, które tak wyglądają. Na przykład sypialnia. To chyba przez to szare pokrycie ścian i tą narzutę na łóżko. Kuchnia za to całkiem, całkiem. Dobrze wygląda dzięki jasnym szafkom i drewnianym panelom. Chociaż trochę przytulniej.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]()
Dom cudowny
Jedno pytanie.. skąd ściągnąc sufit ? |
![]() |
#27 |
Guest