Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.12.2007, 14:15   #21
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Dom Amadeusza Gold.

Cytat:
Napisał Wenden
skąd masz roślinki pnące się po ścianach na zewnątrz domu?
Zrobiłam je sama, według własnego pomysłu, używając pewnych roślinek maxisa oraz kodu. Ale przepis jest ściśle tajny :fist:

-------------------------
Cieszy mnie, gdy piszecie, że domek pasuje do Amadeusza. To jest inna sytuacja niż z pozostałymi moimi domkami, ponieważ Amadeusza znacie. Wasze opinie naprawdę mi schlebiają :blush:

Dzięki

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.12.2007, 14:55   #22
Lizek

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Irbis
Cieszy mnie, gdy piszecie, że domek pasuje do Amadeusza.
No bo pasuje ogromnie.
Oryginalna nie będę - dom "smakuje" mi znakomicie. W ogrodzie jestem zakochana. Jedyne, do mnie dziwi (a właściwie nie dziwi, a lekko mi nie pasi), to czerwony salon, mały czerwony salonik i jadalnia. Tak, wiem, że jestem taka nieoryginalna, monotonna i bla bla..., ale gdybym była na Twoim miejscu, zrobiłabym te pomieszczenia błękitne lub w innym odcieniu niebieskiego. Dla Amadeusza.
Ja dla swoich Simów robię domy w określonym kolorze/zestawie kolorów. Na przykład kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa. Ty zrobiłaś to w ten sposób, że w okreśonym zestawie kolorów zrobiłaś każdy pokój - czyli zastosowałaś zestaw kolorów nie w całym domu, tylko w każdym pomieszczeniu osobno.*
To można zastosować jako plus, chociaż czerwień (wg mnie) nie pasuje do Amadeusza. I dlatego się czepiam.
Ale ogólnie - jestem na tak. Mimo wszystko dom bardzo mi się podoba i chciałabym go mieć w grze. Mam pytanie. Czy dajesz swoje prace do ściągnięcia?

Pozdrawiam
Lizek

* Nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam

Lizek jest offline  
stare 07.12.2007, 22:21   #23
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Lizek
Czy dajesz swoje prace do ściągnięcia?
Nie, nie daję swoich domków do pobrania.

Jeśli chodzi o te kolory, to owszem, dobrze wytłumaczyłaś.
Myślę, że w tym zakresie jest mnóstwo możliwości i to zależy od naszego gustu i naszych upodobań. Ja na przykład bardzo lubię kolory i lubię się nimi bawić. Odpowiada mi, kiedy każde pomieszczenie w domku ma inny kolor, ale pilnuję, aby stylem wszystko do siebie pasowało ( no przynajmniej staram się ). Dla mnie, takie łączenie barw, jak to przykładowo przez Ciebie podane: kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa, byłoby monotonne. Nie wyobrażam sobie mieszkać w takim domu, gdzie każde pomieszczenie podobne jest do drugiego. Ale jak napisałam powyżej - jest to kwestia gustu

Dziękuję Ci za tą rozbudowaną wypowiedź
stare 08.12.2007, 16:07   #24
Lizek

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Irbis
Jeśli chodzi o te kolory, to owszem, dobrze wytłumaczyłaś.
Myślę, że w tym zakresie jest mnóstwo możliwości i to zależy od naszego gustu i naszych upodobań. Ja na przykład bardzo lubię kolory i lubię się nimi bawić. Odpowiada mi, kiedy każde pomieszczenie w domku ma inny kolor, ale pilnuję, aby stylem wszystko do siebie pasowało ( no przynajmniej staram się ). Dla mnie, takie łączenie barw, jak to przykładowo przez Ciebie podane: kuchnia jasnobrązowo-biała, łazienka kremowo-biała, sypialnia średniobrązowo-kremowa, byłoby monotonne. Nie wyobrażam sobie mieszkać w takim domu, gdzie każde pomieszczenie podobne jest do drugiego. Ale jak napisałam powyżej - jest to kwestia gustu

Dziękuję Ci za tą rozbudowaną wypowiedź
Ja też bardzo lubię się bawić kolorami. Dlatego moje otoczenie uważa mnie za bzikniętą, bo każdy odcień danego koloru mogę zdefiniować inaczej (dla mnie jasnoniebieski to nie to samo co błękit, a jasnozielony jest zupełnie inny od koloru mięty, itd.. Dla osób z mojego otoczenia błękit, jasnoniebieski, granat, kolor morski i turkus to to samo, dlatego moje przekonania o kolorach mnie wyróżniają). Jestem dziwaczką pod tym względem, bo zwracam wielką uwagę na kolory właśnie.
W grze The Sims 2 kolory też są dla mnie ważne, ale mam do nich inny stosunek niż w realnym świecie. Ja też bym nie chciała mieszkać w domu, w którym każde pomieszczenie miałoby odcień z jednego koloru. Ale w grze właśnie tak robię - wybieram ulubiony kolor danego Sima (o ile mieszka sam) i w tym kolorze (ale w różnych odcieniach - wiadomo, że nie robię wszystkiego w jednym odcieniu) urządzam mu mieszkanie. Ale "tak naprawdę", w prawdziwym świecie (co już mówiłam) nie chciałabym mieć takiego domu.
Ty budujesz tak, jakbyś budowała dla prawdziwych ludzi, (a ja >powtarzam się< w grze buduję inaczej niż bym to zrobiła w realu) ale jak już powiedziałaś - to sprawa gustu.
Jeśli chodzi o Twój konkretny dom, to nie przyczepiłabym się, gdyby nie zestawienie czerwień + błękit. Bo to moim zdaniem nie pasuje do siebie nawzajem i Amadeusza. Chociaż, w sumie już lepiej zrobić czerwono-niebieski dom, niż niebiesko-niebiesko-niebieski. Dlatego przyznaję Ci rację

@do kogoś na dole:
Ludzie, jak już coś oceniacie, to uzasadniajcie czemu tak myślicie! Każdy potrafi napisać "to jest brzydkie". Ale skąd Irbis ma wiedzieć, dlaczego tak myślicie? :>

Ostatnio edytowane przez Lizek : 09.12.2007 - 17:25
Lizek jest offline  
stare 09.12.2007, 16:30   #25
Marcinprod
Guest

Trochę brzydki! Niestety tylko 8/10!

stare 10.12.2007, 21:30   #26
olliss
Guest

Kochana Irbis! Jeśli to nie jest tajemnicą firmową napisz mi na PW albo tutaj, jak robisz tak dużo kwiatów oprócz tych z el. dekoracyjnych i WB. Jakbyś mogła to jeszcze napisz, jak robisz, że można postawić kilka obiektów na jednej np. szafce i patent na te niebieskie serwetki, które były np. w tym domu i w domu p. Macierzanka.

z góry dziękuję!
pozdrawiam, Olliss

stare 11.12.2007, 13:55   #27
Elros
Guest

Wiem jak trudno jest zrobić coś z niczego 10/10

stare 11.12.2007, 18:45   #28
smart_blonde
Guest

o boshe kochana chyba odzyskuje wiare w czlowieka....ostatnio nie koemntowalam zbyt pochlebnie domkow na forum, ktore sa nafaszerowane dodatkami z sieci, poza tym sa zimne i nowoczesne, za czym nie przepadam..A tu prosze prosze sliczny domek z klimacikiem...trafilas w moje gusta, zarowno ogrod(ktory jest * magiczny) jak i wnetrze sa cudowne...niestety z***ałas dach i bryłe, co nie zmienia faktu ze masz wyczucie stylu..fajnie byloby gdybys umiescila go do sciagniecia, pokombinowałabym troszke z dachem.....buuuziaki i tak 3maj :*:*:*

Ostatnio edytowane przez Rocket : 11.12.2007 - 22:44

stare 11.12.2007, 21:07   #29
Anastazja
Guest

Cytat:
Napisał olliss
i patent na te niebieskie serwetki, które były np. w tym domu i w domu p. Macierzanka.
z góry dziękuję!
pozdrawiam, Olliss
http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/15%7E16.jpg
chodzi Ci o te serwetki?
to jest stolik z packu, imprezka
i tam ten stolik już ma te serwetki, to taki mebelek z takim obrusem

stare 12.12.2007, 09:37   #30
Kałuża95
Guest

Dom jest piękny...
Gratuluje inwencji...
Bryła 10/10
Wnętrza 10/10
Ogród 10/10
Wynik 30/30
Ogółem 10/10
Pozdrawiam

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania