Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.01.2008, 09:41   #21
Komurka
Guest

Domyślnie Odp: Pierwszy dom kago-to-ja

Po pierwsze domy są za duże, fajny pomysł z tymi dwoma domkami, ale lepiej by to wyglądało gdyby domy te nie były aż tak klockowate. Pomieszczenia stanowczo za duże. Uważam, że powinieneś/aś nanieść poprawki na ten dom i pokazać nam jeszcze raz tą prace bo dość ciekawy pomysł!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.01.2008, 11:34   #22
sympathique.
Guest

Jestem dziewczyną, naniosę poprawki, a najlepiej pobuduję od nowa z tym samym pomysłem. Zamierzam zrobić mniejsze pomieszczenia i pasujące do siebie kolory, a na mostku będzie zabezpieczenie i żadnych hamaków.

stare 05.01.2008, 12:06   #23
Komurka
Guest

Zobaczysz z poprawkami naparwde wyjdzie z tego coś fajnego! Daj też troche lam i je włącz podczas robienia zdjęć bedzie lepszy efekt.

stare 05.01.2008, 13:41   #24
sympathique.
Guest

Hmmm... ale ... umm... co to są lam?

stare 05.01.2008, 14:28   #25
Komurka
Guest

Przepraszam lampy tam miało być ale gafa -__-
I tak myślę że fajnie by było, gdyby wzdłuż tego przejścia z jednego domu do drugiego, gdzieś znajdowała się taka mini plaża, taki staw z plaża, tam mogła byś umieścić to co teraz było na tym przejściu.

stare 05.01.2008, 14:31   #26
Sheep-y

Reputacja: 10

A ja bym na twoim miejscu, zaczęła od... zmniejszenoa parceli (znaczy się zbudowałabym na mniejszej). Jeśli jest mniej miejsca, łarwiejjest nie przesadzić z wielkością domu.
Sheep-y jest offline  
stare 05.01.2008, 15:39   #27
AntyPanty
Guest

Nie wstawiaj w kuchni wszystkiego, co posiadasz, bo będzie długa jak S8 xD . Bryłka to prostokąt, postaraj się połączyć ją z ukształtowaniem terenu no i dodaj inne prostopadłościany.
Wnętrze trochę puste. Lepiej robić małe domy, bo łatwiej jest je umeblować.
Brak ogrodu. Fajnie wygląda parę różnych krzaczków obok siebie (nie przesadź, chyba że robisz dżunglę).
Nie używaj autodachu!!!!!! Sto razy lepiej zrobić płaski dach (modern) albo MAŁY dwuspadowy (w drewnianych MAŁYCH domkach). Oczywiście najlepiej wymyślić coś samemu.

To na tyle.
Pzdr.

stare 05.01.2008, 17:17   #28
Parker
Guest

Jak dla mnie za duże pomieszczenia choć urządzone może być. Ogród strasznie pusty. Niestety tylko 5/10 (może następny będzie lepszy).

stare 05.01.2008, 19:48   #29
Plemnik z plasteliny
Guest

Dom nie jest aż taki zły.
Też kiedyś budowałem klockowate domy.
Ale naprawde - postaraj się podczas robienia zdjęć i mniej wizje podczas robienia domu a nie wal dwóch klocy i do nich wciskaj mebli. Daj troche kwiatów, rzeźb i daj żywsze kolory. Zrób dom taki w jakim byś chciała mieszkać. Nierób takich wielki odstępów z kanapy od telewizora Udekoruj ogród i będzie cool!

stare 06.01.2008, 12:41   #30
sympathique.
Guest

Zbudowałam już o wieeele mniejsze parcele. Są też pasujące kolory. Lamp nie porobiłam, ale po prostu zapomniałam . Niedługo to zrobię i prawdopodobnie jutro będzie nowy domek,a ale w oddzielnym temacie.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania