Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.01.2008, 18:09   #21
Sheep-y

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Przytulny domek by Sandusiaaa

Cytat:
Napisał Origáme
Nie Obraź Się Ale On Jest Okropny
Pozdr.
Ja bym sie obraziła (zwłaszcza za TAKIEGO POSTA)

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. Coś mnie trafi jak znowu zobaczę "Pozdr."
Sheep-y jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.01.2008, 18:24   #22
Origáme
Guest

Nie Chce Cię Wkurzyć Ale Jesetm Od Tego Uzależniona :shifty:
Pozdr.

stare 14.01.2008, 18:28   #23
haughton

Reputacja: 10

Jak na początek ujdzie, chociaż od razu rzuca mi się w oczy to, co często robią użytkownicy pokazujący swój pierwszy dom na forum - za duże pomieszczenia. To główny minus. Ogrodu praktycznie nie ma, dlatego bryła wygląda "łyso" (zwłaszcza, że ma płaski dach) chociaż sam jej kształt jest interesujący.

W środku panuje stylistyczny misz-masz (np. biała modernistyczna kanapa plus różowy dywanik i wielkie malowidło w stylu pop-art, czy XIX-wieczne toaletki w zestawieniu z nowoczesnymi meblami w sypialniach), mimo to bardzo podobają mi się niektóre meble (kanapy w salonie na dole, szafki i meble w kuchni, czy niebieskie łózko w jednej z sypialni i inne - z czerwoną pościelą). Najbardziej zaś razi mnie łazienka na górze - nic tam do siebie nie pasuje, mogłaś sobie darować chociaż ten zielony dywanik przy wannie.
Zastanawia mnie również urządzenie kuchni - szafki wiszące w powietrzu, a za nimi w dalekim kącie lodówka i roślinka? Nie rozumiem czemu ma słuzyć takie rozwiązanie (może zniechęceniu łasuchów - zanim dojdzie się do lodówki przechodzi ochota na jedzenie?

Wnętrza pomimo ciepłych odcieni brązów, szarości i czerwieni są nieprzytulne głównie przez ich wielkość nieproporcjonalną do umeblowania oraz ogromne, niczym nieosłonięte okna. Drażnią mnie też szczegóły typu szklany wazon na podłodze (moim zdaniem powinien stać na stoliku/szafce/etażerce), czy łózko postawione przy olbrzymim oknie (zero prywatności!). Pomimo tego oceniam dom 4/10 bo czuję, że kolejne prace będą duzo lepsze.

Ostatnio edytowane przez haughton : 14.01.2008 - 18:30
haughton jest offline  
stare 19.01.2008, 13:33   #24
sandusiaaa
Guest

Sheep-y mnie juz trafilo ! Jak widze to: Pozdr. to mi sie tak za przeproszeniem wymiotować chce Po za tym Origame to bezczelne co piszesz. Nigdy nie uzasadniasz swojej wypowiedzi wiec lepiej w ogóle nie oceniaj...

Haughton to nie mial byc wlasnie dom na pokaz tylko taki bardzo naturalny wiec dlatego nie wszystko do siebie pasuje...Prosze jak mozesz podaj mi stronki z toaletkami czy fajnymi, darmowymi meblami...

stare 19.01.2008, 14:38   #25
sunflower
Guest

Z zewnątrz nie podoba mi się w ogóle. Surowe, białe ściany i podłoga tarasu, w kolorze dachu – niefajny efekt. Brak jakichkolwiek śladów ogrodu również razi.

Przedpokój – ładny, skromny, funkcjonalny – to najważniejsze.
Salon – drewniana podłoga powoduje, że salon sprawia wrażenie bardzo surowego i pustego. Podobają mi się kanapy.
Kąciki – niewiele w nich przytulności. Zostawiasz za dużo wolnej przestrzeni.
Łazienka – w porządku, bez zbędnego przepychu, ale i bez jakiejkolwiek oryginalności.
Gabinet – stanowczo zbyt duży i pusty.
Kuchnia – bardzo duża, sprawiająca wrażenie nieco pustej. Szafki w ładnym kolorze.
Pokój 1 – brzydko dobrane kolory.
Pokój 2 – nie cierpię panterki Ale za to kolory ścian i podłogi dobrze dobrane.
Łazienka u góry – ładnie i kolorowo. Ktoś może powiedzieć, że kiczowato, ale mnie się podoba
Pokój 3 – nie podoba mi się. Za mało mebli na zbyt dużą przestrzeń...

Ogólnie nie jest źle, aczkolwiek pomieszczenia mogłoby być o wiele mniejsze.
5,5/10

stare 20.01.2008, 21:32   #26
blu
Guest

Dom ładny, ale ten salon czy nie wiem gdzie jest ten rózowy dywanik jest za duży.
A co do twoich wypowiedzi to nie umiesz znieść krytyki. wiadomo komus sie może nie podoba i nie masz co sie tłumaczyć.
twoje zachowanie jest jak jakiegoś rozpieszczonego bachora.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania