![]() |
#21 |
Guest
|
![]()
Najlepsze co zaobserwowa³am? Postêpy
![]() Ostatnio edytowane przez Mya : 10.03.2008 - 19:23 |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Guest
|
![]()
Ca³kiem fajne
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
![]()
Mya ale wiesz niektórzy maj± tak± jakby wadê i wiesz oni chc± pisaæ tylko nie maj± o tym pojêcya, bo oni pisz± z nie wiem jak to okre¶liæ
EDIT. No i w³a¶nie oni maj± co¶ takiego ¿e pe³ni± b³edy ortograficzne itp. no i ja nale¿e do takich osób. |
![]() |
![]() |
#24 |
P³eæ: Kobieta
Reputacja: 10
|
![]()
No, jest lepiej. Czytanie takiego tekstu jest ³atwiejsze w odczytaniu. Jak ju¿ powiedzia³y niektóre osoby - wszystko dzieje siê trochê za szybko. Dwa lata pó¼niej - niech bêdzie. Na jednym ze zdjêæ zauwa¿y³am jedn± wierzbê tak± nie za bardzo. Rób zdjêcia po ustawieniu na tryb Cameraman (Okno konsoli, tryb ¿ycia, przycisk TAB na klawiaturze). Trochê siê wyrwa³am gdy on tak siê o¶wiadczy³ akurat gdy ona by³a pogr±¿ona w tych my¶lach. I trochê mnie zdziwi³o to, ¿e ona nie zrobi³a chwili zastanowienia. Ech! Jestem drobiazgowa! W ka¿dym b±d¼ razie jestdobrze, a b³êdy ortograficzne i inne æwiczysz podczas pisania oraz czytania. Je¶li czytasz ksi±¿ki, æwiczysz rêkê gdy piszesz oraz wykonujesz specjalne zadania ortograficzne. Je¶li masz dysleksjê to tym bardziej powinna¶ zakupiæ sobie specjalne æwiczenia. Chyba zgad³am?!
A je¶li chcesz pisaæ to jak powiedzia³am musisz æwiczyæ. S³ynne powiedzenie brzmi: "Æwiczenia czyni± mistrza" ![]() Czekam na kolejny odcinek i nie zniechêcaj siê, a bêd± tego efekty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderatorka Emerytka
Sk±d: Million miles away
Reputacja: 53
|
![]()
No, naprawdê jest lepiej
![]() Ale to, ¿e lepiej nie oznacza, ¿e nie ma b³êdów. Trochê ich znalaz³am. No ale jeste¶ Czarna Pumo w pi±tej klasie, wiêc niemo¿liwo¶ci± by³oby, gdyby b³êdy w ogóle siê nie pojawia³y ![]() ¿yczê weny i jak najwiêkszej liczby wyeliminowanych b³êdów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Mya : 10.03.2008 - 19:25 |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
![]()
3 ODC.
**************************************** ![]() Minê³o du¿o czasu zanim mama powiedzia³a mi t± wa¿n± rzecz. Zanim siê obejrza³am by³a ju¿ 17:00. -Mamo, mów szybciej, bo jutro czeka mnie ciê¿ki dzieñ.-powiedzia³am mamie patrz±c jej w oczy. Mama milcza³a. Zauwa¿y³am, ¿e w oczach zaroi³y siê jej ³zy. -Mamo...?-spyta³am niepewnie. -N...n...Nie...To znaczy tak...-zaszlocha³a mama. -Mo¿esz mi powiedzieæ.-powiedzia³am cicho do mamy. -Ja...Ja jestem w ci±¿y.-powiedzia³a. -CO?-spyta³am ze zdziwieniem.Odebra³o mi mowê.,,Nie wierze.''-pomy¶la³am do siebie. -Ale z kim niby? Ile robi³a¶ testów ci±¿owych?-zasypywa³am mamê ró¿nymi pytaniami. -Zrobi³am jeden test ci±¿owy, a z kim nie wiem. Bo od czasu kiedy twój ojceiec umar³ z nikim nie spa³am!-nakrzycza³a mama i wybieg³a z p³aczem. Pobieg³am za ni± drzwi od jej sypialni by³ zamkniête. -Mamo, pójdziemy do ginekologa. Bêdzie dobrze.-pociesza³am mamê tak chyba z 30 minut i wszystko na nic. Nie maj±c co robiæ posz³am spaæ. ************************************************** ***** 2 miesi±ce pó¼niej... ![]() Dosta³am pracê w szkolê. Narazie uczê matematyki 1,2,3 klasy. Zarabiam 1500 simoleonów za miesi±c. Nie jest to zbyt du¿o, ale zawsze co¶. Zbieramy z Micha³em na nasze w³asne gniazdko. Co do naszego ¶lubu odbêdzie siê w t± sobotê. Jeszcze 2 dni.Acha no i jednak mama nie jest w ci±¿y. Okaza³o siê, ¿e to fa³szywy alarm. ![]() Zaprosi³am dzisiaj Micha³a na ciasto.Oczywi¶cie musze przyznaæ, ¿e mama ¶wietnie gotuje i piecze przek³adañce.Naprawdê mama ma z³ote serce. Po tak pysznym cie¶cie poszli¶my na spacer. tam gdzie o¶wiadczy³ mi siê Micha³. Po³orzyli¶my siê na murawie i ogl±dali¶my ob³oki. Usiadli¶my na ³awce i zaczeli¶my plotkowaæ.Potem poszli¶my na lody i zanim siê obejrzei¶my by³a 17:00. -Ju¿ nied³ugo wasz ¶lub.-powiedzia³a mama.Ja i Micha³ milczeli¶my. -Odrprowadze was.-powiedzia³ Micha³. Rozmawiali¶my o ró¿nych sprawach i tak doszli¶my do domu. ![]() Zobaczy³am, ¿e ostatnio przytu³am. Szybko rzuci³am na siebie dres i zacze³am æwiczyæ. Jak æwiczy³am to tak sobie rozmy¶la³am. Bojê siê naszego ¶lubu. Widzia³am wiele ¶lubów co zaraz by³y uniewa¿nienia o np. kuzynka Micha³a. Okaza³o siê tak 2 godziny po ¶lubie, ¿e jej m±¿ ma kochankê. Ojoj, a jak Micha³ ma kochankê. Wolê o tym nie my¶leæ. Wsta³am i by³am ca³a spocona wziê³am prysznic i posz³am spaæ. ![]() Wsta³am rano i zacze³am siê uczyæ. Jutro biorê ¶lub.Jaka jestem szczê¶liwa. Wiele razy przymierza³am swoj± sukniê ¶lubn±, która wiele mnie kosztowa³a, ale op³aca³a siê. Mama mówi, ¿e wygl±dam w niej jak ksiê¿niczka. Rozmy¶la³am ucz±c siê tych u³amków ,,0,9 , 0,678 , 7,8,...'' ci±gle w g³owie mia³am albo ¶lub albo te u³amki. Wtem us³ysza³am, ¿e wo³a mnie mama. Szybko po¶pieszy³am do garderoby. ![]() Mama poprosi³a aby przymie¿y³a suknienkê. -Córeczko. Ja ci±gle marzy³am o takiej chwili.-mówi³a przez p³acz mama. -Ale jakiej mamo?-spyta³am. -¯e moja ma³a córeczka ¶lub bêdzie bra³am.-mówi³a nadal przez p³acz mama. Przytuli³am j±, a mama ci±gle powtarza³a ,,Moja córeczka...''. *** Nastêpny dzieñ... * Sobota. Mój ¶lub... Wsta³am o 6:00 nie mog³am spaæ w nocy. To z emocji. Denerwujê siê. W ogóle nic nie mog³am prze³kn±æ... Dochodzi³a 10:00... Mam jeszcze godzinê. Pomknê³am na górê w³orzyæ suknie. ![]() -Usi±d¼ przy toaletce. Zaraz przyjedzie stylistka.-powiedzia³a mama opuszczaj±c pokój, a ja zosta³am sama. Po 10 minutach wesz³a stylistka i zaczê³a mi uk³adaæ w³osy. -D³uga jeszcze?-spyta³am zniecierpliwiona. -Poczekaj jeszcze tylko maniciure.-odpowiedzia³a stylistka. *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... *** ![]() Od naszego ¶lubu minê³o 6 miesiêcy. Micha³ wprowadzi³ siê do mnie. Mama umar³a...Dosta³a zawa³u na weselu. Narazie z Micha³em nie my¶limy o nowym mieszkaniu. Od miesi±ca staramy siê o dziecko. Jestem szczê¶liwa. Poprostu szczê¶liwa... Oczywi¶cie szczê¶liwa jestem z ma³rzeñstwa i ¿ycia, ale to, ¿e straci³am mamê...A z Ank±, z Ank± straco³am kontakt, wyjecha³a z Frankiem z granice Koniec... 1 czê¶ci FS. 2 czê¶c FS. za tydzieñ. Ostatnio edytowane przez czrna-puma27 : 06.03.2008 - 14:09 Powód: ... |
![]() |
![]() |
#28 |
Reputacja: 10
|
![]()
Widzê postêpy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Tusiek : 06.03.2008 - 20:57 |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
![]()
Nie podoba mi sie ci±gle dwa miesi±ce pó¼niej albo ile¶tam pó¼niej... Zamiast jako¶ dok³adniej opisaæ choæby cz±stkê ¶lubu "ola³a¶" to ¿e tak to brzydko ujmê. A co by pomy¶la³a osoba której wciê³o zdjêcia? ¯e nie napisa³a¶ tekstu. Bez oceny.
|
![]() |
![]() |
U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 u¿ytkownik(ów) i 1 go¶ci) | |
|
|