![]() |
#22 |
Reputacja: 10
|
![]()
Widzę w Twoim projekcie ogromny kontrast pomiędzy zewnętrznym wygladem domu a tym, co zobaczyłem w środku. Bryła budynku generalnie ma ciekawy kształt, ale bardzo brzydką kolorystykę: ciemnobure ściany i dach oraz w ogóle nie pasują do tych zielonych wstawek - dom wyglada przez nie krzykliwie i kiczowato. "Wstawki" generalnie nie pasują nigdzie no chyba, że dobierałeś je pod kolor parasola stojącego za domem.
Wnętrza za to prezentują się o wiele lepiej - lubię taki "przytulny modern" i w związku z tym bardzo podoba mi się aranżacja salonu i jadalni (kuchnia jest moim zdaniem zbyt zimna i sterylna i psuje nieco ogólne wrażenia co do parteru). W łazience niepotrzebnie pomieszałeś piękną, drewnianą armaturę z "pudełkowatymi" szafkami - to pomieszczenie było moim faworytem dopóki nie zobaczyłem drugiego zdjęcia. Podobnie łazienka na górze - wanna zdecydowanie nie pasuje do reszty sprzętów. Sypialnia ma w sobie odrobinę elegancji, chociaż tutaj też zaszalałeś z meblami różnego stylu i rodzaju - to pomieszczenie wygląda na niedopracowane. Jesli chodzi o pakowanie domów: w widoku otoczenia po kliknięciu na dom w oknie dialogowym jest ikonka o nazwie "spakuj parcelę do pliku". Za jej pomocą możesz stworzyć plik w formacie Sims2Pack, który zawierał będzie Twój dom. Plik ten możesz umieścić na którymś z darmowych serwerów i wrzucić na forum link do pobrania. Jednak zanim spakujesz parcelę musisz sprawdzić, które dodatki możesz do niej dołączyć, a które należy usunąć. Standardowo bowiem gra pakuje dom i wszystkie meble, dekoracje itp., które się w nim znajdują a widzę w tym projekcie dużo obiektów, które nie mogą być załączane do domów (chociażby te z reflexsims.de). |
![]() |
![]() |
#23 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
A mi się tam podoba (oprócz przekrzywionego regału na książki i parasola w ogrodku
![]() Ocena 9/10 - to chyba jesne dlaczego? |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
![]()
Jak na pierwszy Dom jest śliczny!
Tylko ta zieleń razi! 9/10 |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|