Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.12.2008, 22:36   #21
zle_konto
Guest

Domyślnie Odp: Dom rodzinki Koronka ;))

Boze Boska, Najlepsza W Swoim Rodzaju Cudowna Piekna I Wogole Supcio Pralka

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.12.2008, 10:29   #22
seattle

Reputacja: 10

O tak, pralka jest taka, taka... perwersyjna!
stare 22.12.2008, 19:50   #23
fajniutka
Guest

fajna kuchnia@Björk - Tutaj komentujemy tylko domki.
dom 9/10

Ostatnio edytowane przez Björk : 22.12.2008 - 19:54
  Otrzymano Ostrzeżenie
stare 23.12.2008, 10:10   #24
klauduSska
Guest

bardzo fajny tylko ta tapeta w pokoju dziecka nie bardzo mi się podoba
9/10

stare 25.12.2008, 15:41   #25
mienso
Guest

U... Trochę długi referat się szykuje...
1. Masz w swoim domu firanki? Pewnie tak, ale czemu Simy nie mają w swoim domu firanek?
2. Kolory na zewnątrz gryzą się (trawnik i ściany), co sprawia, iż dom, powiedzmy sobie szczerze, nie jest domem, ale oczowalącą bryłą.
3. Zasłonięte okna przez meble. Proszę Cię... tylko nie to!
4. Pusto na ścianach.
5. Brak ścieżki (jakiejkolwiek!) do drzwi.
6. Mało roślinności, dlatego jest strasznie pusto na zewnątrz.
7. Zbyt dużo kinkietów. No bez przesady, mogą być dwa, ale nie około 5-6! Chodzi o jadalnię.
8. Duże pomieszczenia, mało mebli. A jeśli jakieś meble już są, to nie pasują do siebie. Chyba, że są to, tak jak w jadalni, zestawy.
9. Niezagospodarowany balkon i jego podłoga. Mogę tego nie komentować?

Hm... Z przykrością muszę stwierdzić, że dom to, no cóż... masakra (?).

stare 25.12.2008, 16:23   #26
Smilly
Guest

Zacznę od początku :
- Brakuje mi jakiegoś ogrodzenia, przecież dodanie płotku to nie są ogromne koszta, a od razu robi się przyjemniej
-Trawa. No,no zaszalałaś sobie trochę z tym kolorkiem, nie powiem, żeby mi się nie podobał, bo jest taki fajny i żywy, ale strasznie odcina się od koloru podłoża otoczenia. Myślę, że dodanie płotku pomogłoby w "zatuszowaniu" tej różnicy.
O ogrodzie nie mam co pisać, bo go nie widzę. Chyba, ze uznać, za ogródek dwie choinki albo plac zabaw za domem, cóż nie jest za bogato
Podoba mi się kolor bryły. Taki fajny, pastelowy. Sama bryła nie jest zła, ale mogłabym się doczepić nieco dziwnego rozmieszczenia okien, pamiętam jednak o świętach i się nie przyczepię do tego szczegółu =].
Salon jest moim zdaniem za pusty. Brakuje tu jakiegoś obrazka na ścianie, nie wiem czy można nazwać salonem kanapę i telewizor + sporo wolnego miejsca, które można by jakoś zagospodarować.
Kuchnia jest ładna, ale nie mam pojęcia co ma tam robić ten oczowalny dywan w kolorowe kratki. On jest straszny, wszędzie delikatne kolorki, a tu nagle takie coś...
Sypialnia nie jest zła, ale znowu brakuje mi jakichś dekoracji, żeby nie było tak pusto.
W pokoju dziecka podoba mi się tylko łóżko, podłoga jest zbyt szara, a ściany za pstrokate. Niefajne połączenie, moim zdaniem.
Pokój dla gości jest nawet fajny, ale nie pasuje tam ta różowa szafa. Nie wiem skąd ona się tam wzięła, ale powinna w trybie natychmiastowym zniknąć. Nie dość, że jest brzydka sama z siebie, to jeszcze psuje wystrój pokoju. Fatalnie, to mało powiedziane. Może bez niej, pomieszczenie by mi się spodobało
Łazienka jest nawet przyjemna. Najbardziej spodobała mi sie pralka =] Superancka jest.
Ogródek [ a właściwie plac] za domem jest strasznie pusty. Tak samo jak i z przodu, brakuje tu jakichś alejek, placyk zabaw dla dzieciaków, można by ogrodzić, o basenie nie wspominam, bo nie wywołał żadnych moich emocji. Ani ładny, ani brzydki. Basen jak basen, że tak powiem Fajne są te sprzęty do zabaw, za to plusik.
Podsumowując, dom jest całkiem niezły, chociaż jest kilka niedociągnięć mi mieszanina stylów. Największy misz-masz jest w kąciku czytelniczym. Wprawdzie pomieszczenie jest całkiem miłe dla [mojego] oka, ale meble niezupełnie do siebie pasują.
Z pewnością czuję pewien niedosyt z powodu braku ogrodu. Dom od razu lepiej by się prezentował, gdybyś dodała trochę roślin, może małe oczko wodne.

Ostatnio edytowane przez Smilly : 25.12.2008 - 16:25

stare 26.12.2008, 09:56   #27
Novi
Guest

Ładny dom, tylko ogród mogłaś bardziej przystroić aha i zmienić okna bo nie pasują 5,5/10

stare 29.12.2008, 11:37   #28
Julia

Reputacja: 10

Fakt, z trawą to przesadziłeś, dlatego nie podoba mi się dom zewnątrz, nie ma żadnych kafelek, płytek, ścieżki, które/a prowadziły/a do domu, ogród , no jak dla mnie to tak samo, za dużo trawy i w ogóle, wewnątrz bardzo miło . ; )
Julia jest offline  
stare 30.12.2008, 09:26   #29
nikpati
Guest

Niezaładne jak na mój gust 3/10

stare 30.12.2008, 15:42   #30
asiolek
Guest

Cytat:
Napisał treys Zobacz post
omg jakie kolory na zewnątrz o.O powiem ci że trochę przesadziłaś jednak.
nie podobał mi się ten plac zabaw, niepasuje tu wcale.
w środku niby ok ale jest dużo mebli które nie pasują kolorem i stylem.
Zgadzam się.
Ale jak na pierwszy domek to nie jest źle.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania