Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.12.2008, 19:17   #1
Constantia
Guest

Domyślnie Odp: Knavesmire Manor

Przepiękny, cudowny! Doprawdy! Meble w salonie i plan dużej łazienki połączonej z garderobą po prostu mnie zachwycił! Z zewnątrz, ten cały ogród oraz rośliny wspinające się po ścianach... Po prostu piękny. Nie pasują mi tylko ściany w sypialni nr 2 na piętrze, niebieska pościel w dwóch innych i krzesła w gabinecie :p

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.12.2008, 23:58   #2
Callineck
Guest

Bardzo ładny dom, rezydencja z prawdziwego zdarzenia

Foyer robi imponujące wrażenie.
Bardzo też mi się "ogród zimowy", kuchnia, collection room, główna łazienka, pomieszczenie z rurami (kotłownia?) i ogólnie pomieszczenia gospodarze.
Ale chyba najbardziej podobaja mi się schody dla służby Są znakomicie odwzorowane.

Co do uwag krytycznych, to większość została juz wymieniona, od siebie dorzucę tapetę i dywan w orientalnej sypialni oraz leżankę w sypialni głównej.

stare 31.12.2008, 09:03   #3
Sunshine__
Guest

Piękny dom! WIesz, przypomina mi w niektórych pomieszczeniach dom ojca Kevina z Filmu Kevin sam w domu 4 czy jakoś tak. 10/10, oczywiście.

stare 31.12.2008, 17:23   #4
kubuss

Reputacja: 10

Łaaa, ale wielgaśny Bryła jest b.ładna, wnętrza też. Najlepszym pomieszczenie wg mnie jest kuchnia. Super ogród. Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 31.12.2008, 19:33   #5
doman145
Guest

Genialnie zrobiony widac ze duzo pracy włożono w ten dom 10/10

stare 31.12.2008, 20:14   #6
Analisse
Guest

Duży dom, bryła taka sobie, ogród pusty, niby coś w nim jest, ale jak dla mnie to za zielono tam, jak tak patrze z góry. Salon skromny i fajny. Jadalnia jest troszke za ciemna. Biblioteka/gabinet - bardzo fajne, tylko ten kominek mi jakoś nie pasuje do tego pomieszczenia, i zielone zasłonki niezbyt ciekawie wyglądają. Kuchnia podoba mi sie, jedyne co mi przeszkadza to zasłonki wiszące nad oknami. Ale w tym domu jest dużo jadalni ta mniej oficjalna jest fajna. Ogród zimowy - te roślinki na ścianie mi się bardzo nei podobają, moim zdaniem bardziej pasują na zewnątrz. Łazienka na parterze troszke za niebieska. Sypialnia dla służby może być, nawet fajna. Pralnia taka nawet. Sypialnia dla gości jest ładna, łazienka może być. Sypialnia na piętrze jest ładna, tylko troszke za szare te ściany. Sypialnia na piętrze nr 2 nie bardzo mi się podoba, za to łazienka jest ładna. Sypialnia nr 3 w miare fajna, łazienka nie zbyt. Pokój gier nawet. Collection room
te zielone zasłony sie mi nie podobają. Master bedroom fajny, tylko ten tv nie bardzo pasuje. Master bathroom and closet - fajne.
Nie bardzo lubie takie duże domy, ale ten nawet mi się podoba.

stare 01.01.2009, 08:09   #7
Seraf
Guest

Serek95-12 -Dziękuję

Dominic - Hehe dzięki

Sweet.Dreams - Dziękuję

Constantia - Dziękuję

Callineck - Dywan w orientalnym przyznam że też mi się nie podoba ale nie mogłem lepszego znaleźć

Sunshine - Nie wiem, nie oglądałem. Nie mniej jednak dziękuję

Kubuss - Dziękuję, kuchnia to moje królestwo

Doman145 - Dziękuję

Analisse - Hmm miałem po prostu podziękować za opinię ale jako że mamy Nowy Rok to pełen dobrych chęci i humoru napiszę nieco więcej
Bryła nie jest "taka sobie" front dla tych którzy nie wiedzą jest dość klasyczny. A sama bryła typowa dla dworów. Ogród jest stylizowany na styl francuski, niestety z braku większej parceli w grze nie byłem w stanie zrobić większego. I dość zabawne wydaje mi się stwierdzenie że ogród jest "za zielony" "Skromny" to ostatni przymiotnik jakim określiłbym salon, same meble są ciężkie i ozdobne. Jadalnia jest utrzymana w ciepłych kolorach sprzyjających jedzeniu.
W bibliotekach zwykle spotyka się kominki więc nie wiem co konkretnie Ci nie pasuje, a zielone zasłony pasują jak ulał, świetnie przełamują brąz ścian i podłogi. Wątpię czy można powiedzieć że w domu jest za dużo jadalni, każda ma swoje hmm powiedzmy "zastosowanie". Owszem te rośliny są przeznaczone na zewnątrz ale jak sama nazwa wskazuje to Ogród Zimowy Łazienka na parterze jest utrzymana po prostu w jednolitej tonacji. Nie rozumiem co chcesz powiedzieć o pralni mówiąc "taka nawet", rozumiem że cos Ci się nie podoba ale mogłabyś powiedzieć co
Sypialnie + łazienki i pokój gier zostawiam bez odpowiedzi bo nie napisałaś co sprawiło że coś Ci się nie podoba bądź podoba.
Collection room - widzę że bardzo nie lubisz zielonych zasłon
I tyle, dziękuję za komentarz

Dziękuję wszystkim za oceny i komentarze ^^ A tych którzy zostali zapraszam do ocen i komentowania ^^

stare 01.01.2009, 15:06   #8
Oldź
Guest

Przepiękny dwór/pałacyk. Aż nie wiem co mam powiedzieć. No zatkało mnie. To jest jeden z najpiękniejszych, jak nie najpiękniejszy dom jaki widziałam na forum. Cudowny jest. Gratuluję umiejętności zapełnienia tak dużej powierzchni. Zaintrygowały mnie te przewody i rury wentylacyjne.
Oceniam 10/10, bo jakżeby inaczej.

stare 01.01.2009, 18:55   #9
zelkam

Jest świetny, choć w niektórych miejscach jest trochę za dużo wolnej przestrzeni. 9,5/10
zelkam jest offline  
stare 02.01.2009, 08:13   #10
Lawend

Ładny dom. Taki luksusowy i duży. Wow.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania