Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.12.2011, 08:07   #1
lady peach

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Łzy dzieciństwa

Łzy dzieciństwa:
Odc. 2

Destiny wyrosła na uroczą dzieweczkę o blond włosach:

W dniu swoich 18 urodzin rzekła:

- Wynoszę się z tąd.
- Ależ skarbie?

Dziewczyna jednak spakowała swoje walizki i zatrzasnęła drzwi. Żal jej było ,,rodziców'', ale co mogła zrobić. Przeniosła się do małej chatki na obrzeżach miasta, na którą zbierała całe dzieciństwo. Dzieciństwo - o ile wogule tak to można nazwać.

Mieszała ciasto gdy zadzwonił telefon.
- Halo?
- Pamiętasz mnie? Poznaliśmy się w parku. Stoję pod twoim oknem.
Rozłączył się. Dziewczyna wyjrzała i nikogo nie zobaczyła
O jezu! - pomyślała

lady peach jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.12.2011, 12:17   #2
Miscellaneous

@ Morgana - Dziecinna to ja mogę być, bo jestem dzieckiem. I na 100 % nie masz 11-tu lat. A na pewno mieszkasz w Polsce. Nie napisałam, że moje FS jest lepsze, a o przestanie wstawiania tego na forum.. No, chodziło mi, żeby najpierw poćwiczyła, a później wstawiła...

A za FS daję... 0/10.
Wszystko dzieje się za szybko, prolog był chyba najdłuższy, masz trochę błędów ortograficznych, no i zdjęcia są złej jakości.

Ostatnio edytowane przez Miscellaneous : 18.12.2011 - 12:26
Miscellaneous jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 12:47   #3
Morgana

No to skoro jesteś dzieckiem, to dlaczego piszesz komuś, ze ma "chyba 4 lata"? Nie rozumiem. Drugiego i trzeciego zdania tym bardziej nie potrafię zinterpretować? Co to ma do rzeczy czy mam tyle czy tyle lat i gdzie obecnie mieszkam? o.O
Ty tez powinnaś poćwiczyć.
Morgana jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.12.2011, 20:04   #4
Searle

Jak Destiny mogła wyrosnąć skoro w poprzednim odcinku była już duża?

Niestety to nie jest FS, to zwykłe notatki wzbogacone o zdjęcia z CASu.
stare 22.12.2011, 21:16   #5
M3Lcik

Miałoby to ręce i nogi gdyby się ktoś pożądnie przyłożył.....

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.12.2011, 09:30   #6
Trykuu.

Uuu, te 'ŁZY' z painta są suuper
Fotostory niezbyt ciekawe, ciągle ta sama simka która rośnie i rośnie. Może napiszesz coś dłuższego nie wymyślonego na poczekaniu?
Trykuu. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.12.2011, 20:08   #7
Stephenowa

Juz nie dociekajcie, ile kto ma lat i na ile sie zachowuje. Czesto jest tak, ze ktos mlodszy jest dojrzalszy, niz ten starszy, bywa. Prawdą jest, ze autorka tych wypowiedzi moglaby sie postarac o cos..bardziej ambitnego. No bez przesady- jedno zdj i 8 linijek tekstu na odcinek? I to JAKIEGO tekstu. Litosci. Juz nawet nie bede pisac o takiej Liv czy Rudzielcu, bo to wyzszy stopien wtajemniczenia, ale szczerze powiem, ze opowiadania znajomych z klasy nt. Balladyny sa ciekawsze. Przede wszystkim- ZACZNIJ CZYTAC, prosze. Wbrew pozorom to moze duzo dac. I obczaj w paintcie taka mozliwosc dodawania tekstu, bo te 'łzy' sa smutne. Lepiej zebys przestala publikowac co piszesz- napisz w domu, zapytaj kogos szczerego o opinie i tak w kolko. Powodzenia.
stare 17.12.2011, 09:50   #8
Panna Lawenda

Cytat:
Napisał Scathach Zobacz post
Powiedz mi dziecko, ile Ty masz lat? Ty wogóle czytasz nasze komentarze? Prosimy Cię! Przestań to pisać! 0/1000000! SŁABE! To nie nadaje się do pokazania na światło dzienne.
Ojej, poprzez "dziecko" chcesz pokazać jaka Ty jesteś cholernie dojrzała i dorosła? Przykro mi, odniosłaś zupełnie odwrotny skutek, a przynajmniej w moim mniemaniu.

Z dalszą wypowiedzią mogłabym się zgodzić. To znaczy, napisałabym to trochę inaczej, noale.

Jeśli naprawdę pisanie sprawia ci radość - powinnaś przyjmować do serca rady innych, żeby być lepszą. Będziesz ćwiczyć, a być może osiągniesz pożądane efekty. Ale wydaje mi się, że Ty po prostu masz to gdzieś, olewasz rady innych i robisz po swojemu. Powiedz, po co Ty to w ogóle wstawiasz? Bo ja zawsze myślałam, że opowiadania wstawia się po to, żeby usłyszeć co jest źle i naprawić to. A przynajmnie starać się. U Ciebie tego niestety nie widzę. Ale zawsze możesz to naprawić, choć w to wątpie, już tyle osób napisało ci co i jak... hm. Zawsze mogłabyś też zacząć pisać do szuflady, nie publikować tego. Może wtedy coś tam się nauczysz i pokażesz swoje, już bardziej dopracowane, dzieło?

Trzymam kciuki i pozdrawiam,
Aleksander

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

Panna Lawenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2011, 10:49   #9
Norellia

Cytat:
Napisał Aleksander Zobacz post
Ojej, poprzez "dziecko" chcesz pokazać jaka Ty jesteś cholernie dojrzała i dorosła? Przykro mi, odniosłaś zupełnie odwrotny skutek, a przynajmniej w moim mniemaniu.
Nie o to mi zbytnio chodziło. No ale na ludzki rozum... Ktoś jak tak pisze to zapewne musi być dzieckiem, bo normalny nastolatek potrafi już tworzyć dłuższe opowiadania.
I co do drugiej części: nie jestem cholernie dojrzała i dorosła. Może mam to 14 lat, ale potrafiłabym napisać coś, co by sklejało się w logiczną całość, I potrafiłabym też przeczytać komentarze, by zrozumieć swoje błędy i je eliminować, ale jeśli ona hmm... nie patrzy na zdanie innych, to ona nie osiągnie nic wielkiego, niż zaśmiecanie tego forum.
Nie wiem jak to brzmi, ale takie jest moje zdanie.
stare 17.12.2011, 18:18   #10
hellraiser
Guest

Cytat:
Napisał Rosari Zobacz post
A więc, proszę cię, nie krzywdź nas już i przestań pisać. Uratujesz tym siebie, nas, świat przed dzurą ozonową i efektem cieplarnianym, a także kolana wszystkich narodów, które padają na nie widząc co ty robisz z gramatyką i tym podobnymi.
Przestać pisać to może niekoniecznie, właśnie niech pisze jak najwięcej (co nie oznacza, że musi to publikować ofc), aby się poprawić... I dużo książek czytać.
Chyba to, co chciałbym powiedzieć na temat tego 'fotostory', zostało mniej więcej ujęte przez poprzedników, dlatego nie będę się powtarzał.

Ostatnio edytowane przez hellraiser : 17.12.2011 - 18:51
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania