![]() |
#22 | ||
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Evil is a Point of View Ostatnio edytowane przez Gio : 22.11.2011 - 14:33 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Reputacja: 10
|
![]()
Akcja z aszybko, dziwnie się czyta wytłuszczony btekst..ale..wciągnęło mnie, snuję domysły... rozumiem, że ta Misha to jakaś wstrętna zdzira ?
![]() |
#24 |
|
![]()
Po przeczytaniu Prologu FS bardzo mi się spodobało. A w szczególności ostatnie zdanie:
Od tej pory, w domu zaczęło się prawdziwe PIEKŁO ! Po tym miałam nadzieję, że to będzie komedia. Miałam chrapkę na jakieś śmieszne elementy, bo wiadomo, że mieszkanie dwóch dziewczyn z jednym chłopakiem pod jednym dachem prowadzi do humoru sytuacyjnego lub zadziornej wymiany zdań przedstawicielu odmiennych płci ![]() Ale pierwszy odcinek sprowadził mnie do szarej rzeczywistości. Nie spodobało mi się to jak potoczyło się to FS (pomijając styl pisania): Niewiem, co on musiał jeść jak uważa, że te płatki były dobre - zjadł je, bo były dobre (oczywista oczywistość). dlaczego ta "Impreza" ma się odbyć kiedy Misha jest w pracy, więc spytałam go. -A dlaczego ta impreza ma się odbyć wtedy, kiedy Misha jest w pracy ? - spytałam - niepotrzebne powtórzenie. ale gdy miałam zamiar wejść do domu, James zatrzymał mnie i powiedział : - Po co wchodzisz do środka? Impreza jest na zewnątrz! - Przecież muszę się przebrać! - Powiedziałam i w tym samym czasie otworzyłam komodę - komoda była w drzwiach wejściowych ma się rozumieć??? Piszesz takim językiem ucznia pierwszej klasy podstawówki. Na pewno jeszcze tu zaglądnę, bo ciekawi mnie to mini więzienie - jakże niedorzeczne moim zdaniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
ło matko, nie chcę Cię obrażać, ale to jest dno.
Wypociny Anie_1981 z "Opowiadamy Jak Sobie Gramy" już bardziej wygląda na fotostory xd to jest do tematu "Opowiadamy..." a nie do fs, no błagam
![]() |
#26 | |||||||||||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Nie poznaję Cię. chrupciu, dobrze prawisz! Cytat:
![]() Jakbyś zaczęłam inaczej formatować tekst, albo w ogóle z tego zrezygnowała, byłoby o wiele lepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdanie jest nielogiczne: najpierw chyba człowiek myśli, że musi sobie przygotować śniadanie, skoro nikt tego za niego nie zrobił ![]() Wgl co taki krótki wstęp? Spotkanie z Jamesem jest nie do opisania? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Informuję Cię, skoro już jesteś laikiem, że pisząc dialogi NIE PISZESZ listu - nie używa się form grzecznościowych (czyli wszystkie "ci, "tobie", "ciebie", "wam" piszesz z małej litery!) Cytat:
"Normalne" zdanie mogłoby wyglądać np. tak: - Cześć Lauren! Dzięki za pamięć! Śniadanie było przepyszne! Cytat:
CZASOWNIKI Z "NIE" PISZEMY OSOBNO! Dialogi leżą i kwiczą! Są tak infantylne, że mam ochotę w tym momencie skończyć. I czemu do jasnej anielki piszesz rzeczowniki z dużej litery?! Ten "Park" to jakieś jedyne na świecie, niepowtarzalne miejsce, znacznie odbiegające wyglądem i funkcjami od innych parków? Wszyscy ją zapraszają? O, ma dziewczyna powodzenie. I Ty śmiesz twierdzić, że jest szarą myszką? Cytat:
Spłoszyć to można zwierzynę w lesie! Cytat:
![]() Cytat:
Dla normalnego człowieka normalny widok, no ale cóż! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, dzięki, wolę coś bardziej ambitnego ![]() Wniosek po przeczytaniu całości: książki, dzieci, książki! 2/10 |
|||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
@ Liv, akurat trafiłaś. Jestem dzieckiem. I większość użytkowników jest starszych ode mnie. A co do mojego pisania, mieszkam w Anglii, a tam Polskiego się nie uczymy, więc nie dziw się że coś mogłam zapomnieć.
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
![]()
Polubiłam te krótkie wersje, ale bez przesady
![]() Chociaż z prologiem, to naprawdę krótko. Dziwi mnie trochę to więzienie... Co do języka, jeżeli sama naprawdę, ale naprawdę zapomniałaś, no to chyba możesz się kogoś z forum zapytać. Tak sądzę. Bo w sumie błędów językowych i logicznych jest dużo i fragmentami aż ciężko zrozumieć (zwłaszcza to ze śniadaniem). Ale czekam, na razie zapowiada się fajnie. Jestem za, jeżeli będzie choć trochę dłuższe i poprawisz język ![]() Edit: Cytat:
"Anna poszła do swojego adwokata, by omówić sprawę rozwodu. -Poszłam do swojego adwokata, by omówić sprawę rozwodu." Ostatnio edytowane przez MeGusta : 29.11.2011 - 18:56 |
|
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
MeGusta - faktycznie, dopiero teraz to zauważyłam. Dzięki, że mogłam na to spojrzeć pod innym kątem
![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|