Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.07.2014, 11:03   #21
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41
Domyślnie Odp: Bitwa o Dom - wersja Simowa: regulamin, pytania i odpowiedzi

Mam pytanie. Czy w jak robiłem pomieszczenie w pierwszym etapie w TS2 to teraz w drugim mogę zrobić w TS3?
LepkiePaluszki23 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.07.2014, 11:07   #22
Pink Panther

Reputacja: 25

Oczywiście, że tak
Pink Panther jest offline  
stare 14.07.2014, 11:14   #23
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41

Dziękuję za odpowiedź
LepkiePaluszki23 jest offline  
stare 16.07.2014, 16:57   #24
xheyanna

Reputacja: 17

Nie biorę udziału w konkursie, lecz śledzę go od początku i moim zdaniem trochę bez sensu jest to, ze każdy uczestnik może mieć pomieszczenia innych rozmiarów.

Teraz w pierwszym etapie jest do zagospodarowania ogród. Wiadomo, ze parcela ma rozmiar 40x40, z czego połowę zajmuje dom. Wydaje mi się, że skoro już piszecie krótka historię KONKRETNEJ rodziny, która kupiła KONKRETNY dom, to dobrze byłoby dać chociaż bryłę tego domu na screenie z lotu ptaka oraz zaznaczyć na nim dany obszar, np. za/przed domem (bo tak to rozumiem, a warto byłoby też doprecyzować czy za, czy przed, a może wokół domu) tak aby, każdy mógł go sobie na szybko odtworzyć i mieć taką samą powierzchnie pracy. Dom może mieć różna budowę i rożnie może być usytuowany na parceli 40x40.

Podobnie w przypadku dekorowania/meblowania pomieszczeń. Niech jeden z jurorów/organizator zaprojektuje bryłę pokoju i zrobi zdjęcie z lotu ptaka. Można stworzyć bardziej skomplikowane bryły, z jakimiś wnękami itp, a uczestnicy musieliby się głowić czym ją wypełnić

Nie hejtuję konkursu ani nic, bo moim zdaniem naprawdę super, że takowy się pojawił, tylko moim zdaniem nie jest do końca dopracowany. Rozumiem, że możecie nie chcieć zmieniać zasad w trakcie trwania konkursu, ale warto o tym pomyśleć, chociażby przy kolejnej edycji. Moim zdaniem znacznie ulepszyłoby to ten konkurs.

Dziękuję za uwagę, pozdrawiam organizatorów i jurorów, a uczestnikom życzę dobrej zabawy i powodzenia

Ostatnio edytowane przez xheyanna : 16.07.2014 - 17:13
xheyanna jest offline  
stare 16.07.2014, 17:01   #25
Pink Panther

Specjalnie nie daję konkretnych brył, żeby każdy mógł się wykazać. O to mi chodziło od początku. Z góry narzucone bryły są w PMSW, po co robić plagiat konkursu? Poza tym nie wszystkie zadania będą wyglądały tak, że jest opisana rodzina - ale o tym każdy przekona się później

W tej edycji raczej nie będę jeszcze dawał brył odgórnie. Niech każdy się wykaże. Jeśli miałyby zostać zorganizowane kolejne, ja lub inny organizator może te bryły wprowadzić. Póki co niech będzie, jak jest

I również pozdrawiam
stare 16.07.2014, 17:27   #26
xheyanna

Reputacja: 17

Teraz zauważyłam, że w temacie pod 1 etapem wyszło poniekąd to, o czym mówię

Konkursu PMSW nie kojarzyłam, ale już sie z nim zapoznałam. Moj błąd, przepraszam Ale tak czy inaczej podtrzymuje swoje zdanie Wydaje mi się, że plagiatem PMSW by to nie było. Tam określona jest bryła całego domu i z tego co zauważyłam to ściany wewnętrzne można wstawiać jak się komu podoba, więc tam już ludzie mogą wykazać się kreatywnością Poza tym dom w PMSW jest robiony pod jedną osobę, a tutaj z tego co widzę, każde pomieszczenie jest 'inną historią'

Tak jak napisałam, wydaje mi się, ze bryła pomieszczenia, jakie byłoby do zagospodarowania, ulepszyłaby konkurs i byłaby lekkim utrudnieniem dla uczestników, a ułatwieniem dla jurorów w ocenie Ale jeżeli to wykazanie się kreatywnością w projektowaniu samej bryły było efektem zamierzonym, to ok. Nie zamierzam Wam, organizatorom narzucać zasad konkursu, to są tylko takie moje luźne przemyślenia na ten temat

Ostatnio edytowane przez xheyanna : 16.07.2014 - 18:59
xheyanna jest offline  
stare 16.07.2014, 18:05   #27
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Cytat:
Napisał xheyanna
Nie biorę udziału w konkursie, lecz śledzę go od początku i moim zdaniem trochę bez sensu jest to, ze każdy uczestnik może mieć pomieszczenia innych rozmiarów.
Popieram w 100% całą wypowiedź xheyanny. Właśnie przede wszystkim przez brak konkretnych wymiarów pomieszczeń nie zgłosiłam się do konkursu - rozumiem Pinki, że nie chciałeś kopiować PMSW, ale w telewizyjnej Bitwie o dom są całe mieszkania do umeblowania, i wydaje mi się, że tak jest lepiej. Byłoby ciekawiej, jeśli uczestnicy mieliby jedną bryłę, bo tak to każdy robi jak mu wygodnie.

Wiem, że już odpowiedziałeś na post xheyanny, ale chciałam jeszcze zaznaczyć, że nie tylko ona ma takie zdanie na ten temat. Dobrze byłoby pomyśleć o tych bryłach pomieszczeń w kolejnej edycji.
stare 16.07.2014, 18:13   #28
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Serio, musicie mieć podane wymiary żeby brać udział w konkursie? Tutaj macie pełen wachlarz możliwości, możecie robić co wam się podoba przy małych ograniczeniach. Jak dla mnie taka wersja konkursu jest dobra (choć nie powiem, z chęcią bym wziął udział w takiej, gdzie jest już wyznaczony dom/mieszkanie, urządzając po kolei wyznaczone pomieszczenia.
stare 16.07.2014, 21:19   #29
Pink Panther

Przy następnej edycji (jeśli miałaby zostać zorganizowana i byłbym jej organizatorem) wprowadzę takie narzucone bryły, o których mówicie, ok? I tak planowałem to zrobić w Bitwie o Dom 2, więc...

Tymczasem niech będzie tak, jak jest.
stare 30.07.2014, 20:28   #30
marandile

Reputacja: 14

imo skoro wszyscy i tak przechodza do II etapu, to może by wrzucić już opis zadania II etapu???
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania