![]() |
#22 |
Reputacja: 25
|
![]()
Oczywiście, że tak
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Reputacja: 41
|
![]()
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Reputacja: 17
|
![]()
Nie biorę udziału w konkursie, lecz śledzę go od początku i moim zdaniem trochę bez sensu jest to, ze każdy uczestnik może mieć pomieszczenia innych rozmiarów.
Teraz w pierwszym etapie jest do zagospodarowania ogród. Wiadomo, ze parcela ma rozmiar 40x40, z czego połowę zajmuje dom. Wydaje mi się, że skoro już piszecie krótka historię KONKRETNEJ rodziny, która kupiła KONKRETNY dom, to dobrze byłoby dać chociaż bryłę tego domu na screenie z lotu ptaka oraz zaznaczyć na nim dany obszar, np. za/przed domem (bo tak to rozumiem, a warto byłoby też doprecyzować czy za, czy przed, a może wokół domu) tak aby, każdy mógł go sobie na szybko odtworzyć i mieć taką samą powierzchnie pracy. Dom może mieć różna budowę i rożnie może być usytuowany na parceli 40x40. Podobnie w przypadku dekorowania/meblowania pomieszczeń. Niech jeden z jurorów/organizator zaprojektuje bryłę pokoju i zrobi zdjęcie z lotu ptaka. Można stworzyć bardziej skomplikowane bryły, z jakimiś wnękami itp, a uczestnicy musieliby się głowić czym ją wypełnić ![]() Nie hejtuję konkursu ani nic, bo moim zdaniem naprawdę super, że takowy się pojawił, tylko moim zdaniem nie jest do końca dopracowany. Rozumiem, że możecie nie chcieć zmieniać zasad w trakcie trwania konkursu, ale warto o tym pomyśleć, chociażby przy kolejnej edycji. Moim zdaniem znacznie ulepszyłoby to ten konkurs. ![]() Dziękuję za uwagę, pozdrawiam organizatorów i jurorów, a uczestnikom życzę dobrej zabawy i powodzenia ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez xheyanna : 16.07.2014 - 17:13 |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
Specjalnie nie daję konkretnych brył, żeby każdy mógł się wykazać. O to mi chodziło od początku. Z góry narzucone bryły są w PMSW, po co robić plagiat konkursu?
![]() ![]() W tej edycji raczej nie będę jeszcze dawał brył odgórnie. Niech każdy się wykaże. Jeśli miałyby zostać zorganizowane kolejne, ja lub inny organizator może te bryły wprowadzić. Póki co niech będzie, jak jest ![]() I również pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Reputacja: 17
|
![]()
Teraz zauważyłam, że w temacie pod 1 etapem wyszło poniekąd to, o czym mówię
![]() Konkursu PMSW nie kojarzyłam, ale już sie z nim zapoznałam. Moj błąd, przepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak napisałam, wydaje mi się, ze bryła pomieszczenia, jakie byłoby do zagospodarowania, ulepszyłaby konkurs i byłaby lekkim utrudnieniem dla uczestników, a ułatwieniem dla jurorów w ocenie ![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez xheyanna : 16.07.2014 - 18:59 |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]() Cytat:
Wiem, że już odpowiedziałeś na post xheyanny, ale chciałam jeszcze zaznaczyć, że nie tylko ona ma takie zdanie na ten temat. Dobrze byłoby pomyśleć o tych bryłach pomieszczeń w kolejnej edycji. ![]()
![]() |
#28 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Serio, musicie mieć podane wymiary żeby brać udział w konkursie? Tutaj macie pełen wachlarz możliwości, możecie robić co wam się podoba przy małych ograniczeniach. Jak dla mnie taka wersja konkursu jest dobra (choć nie powiem, z chęcią bym wziął udział w takiej, gdzie jest już wyznaczony dom/mieszkanie, urządzając po kolei wyznaczone pomieszczenia.
![]()
#29 |
|
![]()
Przy następnej edycji (jeśli miałaby zostać zorganizowana i byłbym jej organizatorem) wprowadzę takie narzucone bryły, o których mówicie, ok?
![]() ![]() Tymczasem niech będzie tak, jak jest. |
![]() |
![]() |
#30 |
Reputacja: 14
|
![]()
imo skoro wszyscy i tak przechodza do II etapu, to może by wrzucić już opis zadania II etapu???
![]()
|
|