Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.07.2013, 13:53   #291
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Mnie wystarczy żeby gra nie miała (zbyt wielu) bugów, simy wyglądały przyzwoicie i tryb budowania był jakoś porządnie zrobiony. Gdyby tak było może bym się skusił na kupno (ale nie od razu, chciałbym się dowiedzieć co inni sądzą o grze).
Logo mi się podoba, jest zrobione w zupełnie innym stylu niż loga poprzednich części, ale to dobrze. Ładnie je odświeżono :3

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.07.2013, 14:13   #292
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Mi już w tym momencie zależy tylko na tym, żeby nie było bugów i żeby cas i tryb budowania ładowały się tak jak w ts2 (po jednej stronie) a nie wszystko naraz bo jak ktoś ma dużo cc to wtedy tak zamula, że nie można wytrzymać :|
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2013, 14:14   #293
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

O, tak, tryb budowania i dobrze wyglądający simowie - to by było świetne. Tylko z tego korzystam w simsach.
Caesum jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2013, 14:15   #294
Mamełe

Reputacja: 10

Z perspektywy ostatnich dodatków do trójki, to nie powinno być:

- listów miłosnych od całkowicie obcych simów, w grze doszło to do jakichś monstrualnych rozmiarów
- żadnych pierniczonych prezentów (no może oprócz kwiatów i czekoladek) przysyłanych pocztą za to, że jest się jest osobistością czy czym tam
- żadnego cholernego stalkingu w postaci notorycznego zapraszania na randki przez telefon

Co chcę (na tę chwilę)

- system wspomnień jak w dwójce (mogą być zdjęcia)
- jakiś ogólny podgląd w progres miasta (nie gazeta czy plotkowanie), kto się urodził, kto umarł, kto się wprowadził, kto wyprowadził, ile jest simów w okolicy w poszczególnych grupach wiekowych, ile zmarłych, możliwość odgórnego pojedynczego kasowania zmarłych.
- system zarządzania zmarłymi na ogólnym poziomie a nie że w mauzoleum sa simowie, którzy byli przyjaciółmi aktywnej rodziny (tak wiem, że są mody, ale EA modów nie robi).

Mam nadzieję, ze będą odznaki na stronie, tak jak w trójce. Lubię je zdobywać.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2013, 20:28   #295
anie_1981

Heh, mi właśnie nie podobało się w dwójce ładowanie katalogów po stronie... Grałam na słabym kompie, więc zanim doszłam do końca listy, to mijały wieki. W trójce wystarczy cierpliwie poczekać, aż zapali się przycisk gwiazdki na górze (wybór filtrów szukania) i już można spokojnie przeszukiwać katalog.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2013, 20:32   #296
Shiver

Reputacja: 21

Ale w dwójce katalog ładuje się długo tylko przy pierwszej sesji gry. Potem już przełącza się normalnie. W trójce trzeba czekać przy każdorazowym uruchomieniu gry.
stare 26.07.2013, 09:08   #297
Mamełe

Pewnie o czymś takim, ze sim zakłada bluzkę a na bluzkę kurtkę, mogę sobie pomarzyć...
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.07.2013, 10:25   #298
LovettBon

Nie podoba mi się ten pomysł. Moim zdaniem twórcy gry sprężają się na siłę i ciągle wymyślają coś nowego tylko po to, aby trzepać kasę na wiernych fanach. Najlepsza była, jest i będzie dla mnie dwójka, bo mam wrażenie, że właśnie w nią włożono najwięcej serca i pracy. Wydano 8 świetnych i przemyślanych dodatków do gry (zwycięzcą jest dla mnie Własny Biznes, nikt wcześniej na to nie wpadł), z czego jeden nieplanowany, ale stworzony na prośbę graczy (Zwierzaki). Do tego dodatki typu akcesoria i chociaż niektórzy się krzywią, że dodatki "IKEA" i "H&M" to wstrętne reklamowanie produktów w grze, to muszą przyznać, że były to chyba najlepiej zrobione akcesoria ze wszystkich.
"Plastusiowe" twarze simów w trójce i meble przeniesione żywcem z dwójki utwierdziły mnie w przekonaniu, że przy wydawaniu tej gry ważniejsze były pieniądze niż praca nad nią. Nie wiem jaka będzie czwórka, ale jeśli twórcy zamierzają dalej iść w kierunku obranym przy trójce, to ja podziękuję i zostaję przy The Sims 2. Nadal są blogerzy którzy tworzą piękne dodatki do tej gry i myślę, że nie pozostanę jedyną, która będzie je jeszcze doceniać.
stare 26.07.2013, 11:32   #299
Meona

Fajnie by było, gdyby simy wyglądałyby bardziej realistycznie i były hm... bardziej zgrabne? niż te w ts3. Nie potrafię tego określić.

Dobrze, że nad czwórką pracuje Maxis i ludzie, którzy tworzyli 1 i 2. Może będzie lepiej. Dwójka bardzo mi się podobała, mam miłe wspomnienia Z niecierpliwością czekam, aż będzie wiadomo coraz więcej.
stare 26.07.2013, 17:18   #300
anie_1981

Ja za to wcale nie uważam, by dwójka miała lepszą grafikę... weźcie np. krajobrazy porównajcie, jakość wody i efektów... W dwójce to nawet Anti-Liasing był słaby... Mogę się zgodzić, że ts2 i ts3 mają zupełnie inny klimat (w końcu różne ekipy pisały obie gry), że w dwójce było więcej interakcji, że animacje były bardziej dopracowane, że opieka nad dziećmi była bardziej realistyczna, ale graficznie to akurat trójka jest moim zdaniem lepsza. Jak dla mnie, to dwójka jest już nudna, bo przyzwyczaiłam się do otwartego otoczenia i wspólnego czasu dla całego miasta. W dwójce masz wybór, albo pół gry spędzasz na ekranach ładowania, albo siedzisz stale na jednej parceli... Nie... to już nie dla mnie Trójka spełnia moje oczekiwania niemal w pełni. Owszem, widzę bugi i niedopracowania, bo ślepa nie jestem, ale za nic bym nie wróciła do poprzedniczek.

Co by musiała mieć czwórka, żebym ją kupiła, nie wiem. Moje Simy z trójki żyją sobie jak przysłowiowe pączki w maśle, niedługo nawet jetpackami będą się rozbijać, mogą podróżować do innych miast, MIEĆ KONIE!!! Za nic nie oddałabym trójki!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania