![]() |
#291 | |||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Cytat:
Btw, biorąc pod uwagę, że gra ma być wykorzystana w storytellingu (FotoStory itd.), to raczej wymagane jest, by to wszystko ładnie się prezentowało. Cytat:
W sumie idąc tym krokiem myślenia, powinni także dodać włosy kręcone i proste - ofc zgodnie z zasadami dziedziczenia. I zdecydowanie dominujące cechy typu brązowe oczy i brązowe włosy. Szlachcic, publicznie to też napiszę, że się zupełnie z Tobą zgadzam ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 21.08.2013 - 16:20 |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#292 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() Dominujące cechy są już w TS2, nie wiem jak to jest w trójce. Fajnie by było, gdyby dziedziczenie było mniej więcej takie, jak w rzeczywistości. Tyle że to nie jest taka łatwa sprawa, bo przecież w naturze brązowe oczy nie zawsze przebiją niebieskie, a dziecko bruneta i blondynki wcale nie musi mieć ciemnych włosów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
|
![]()
simko334player,
Ja akurat nie jestem zwolennikiem całkowitej kontroli nad miastem.Ja mam 1 parcele,1 rodzinę ,a reszta miasta niech żyje swoim życiem.To trochę dziwaczne,jak np kilka pokoleń,dziadkowie,rodzice i dzieci chodzą do szkoły z tą samą osobą ,bo ona się nie starzeje.Każdy lubi co innego.Jak niektórzy wolą brak starzenia się,to niech dadzą wybór tej funkcji. Co do tematu.Bardzo mi się podoba to,że można będzie wybrać jak sim chodzi i to,że będą wreszcie prawdziwe emocje sima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby wprowadzili różny wzrost, to tu by faktycznie z zachowaniem "biologicznego porządku" mogło być gorzej. Cytat:
Przykładowo... reakcja sima na swój wygląd po jego zmianie w lustrze albo gdy jest w pokoju akurat wtedy, gdy inny sim zmienia niemowlakowi pieluszkę... Poza tym, simy potrafią stroić takie miny i nieraz trudno mi się oprzeć chęci zrobienia im fotki w takim momencie ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Co do emocji, to niech sobie i będą zerżnięte prosto z TS2, ale naprawdę chciałbym, żeby mimika twarzy przestała być wreszcie taka przesadzona i wyolbrzymiona. Simy z TS4, jak widzieliśmy z siatki modelu, mają jednak trochę detali twarzy i z pewnością można więc zrobić bardziej naturalne animacje. Może jakiś motion-capture tym razem? W wielu grach, gdzie wykorzystywane jest to w cutscenkach czy ogólnie w animacjach, efekt jest naprawdę niezły.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 21.08.2013 - 17:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
|
![]()
Tyle się mówi o emocjach, a chyba jeszcze nic nie było mówione na temat tworzenia osobowości. Chyba, że tutaj po prostu nie będzie żadnych zmian.
W sumie to się wnerwiam, bo miałam się przemóc i kupić trójkę, a tutaj czwórka zapowiada się tak sympatycznie... Ale bez pogody i zwierząt to dla mnie żadna gra, a te dodatki nigdy nie wychodzą jako pierwsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
|
![]()
No właśnie, było tylko powiedziane, że jest możliwość tworzenia osobowości, co nie jest żadną nowiną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
|
![]()
Interfejs wydaje się być w porządku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#300 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Mi też się nawet podoba. Z pewnością jest lepszy od tego, co widzieliśmy wcześniej. Prosty, tak dużo wcale nie zajmuje. Chociaż interfejs z TS1 i tak moim zdaniem był najlepszy, ten wygląda na w miarę wygodny. I tak najbardziej, czego oczekuję, to jakiś screenów z trybu kupowania i budowania. Przeglądanie 25235235 powolnie wgrywających się obiektów w TS2 jest po prostu okropne. Mam nadzieję, że to zmienili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|