Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2013, 16:12   #291
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
W zamian za słabszą grafikę otrzymujemy o wiele więcej opcji, więcej interakcji towarzyskich, bardziej rozbudowany CAS i w ogóle o wiele więcej możliwości.
Wraz ze słabsza grafiką otrzymujemy również brak pogody, zwierzaków i pewnie wielu innych opcji po wygórowanej cenie.
Cytat:
i. Rozumiem, że grafika jest bardzo ważna dla kogoś, kto gra w simsy dla tworzenia domów/simów i publikowania ich, ale pamiętajmy o tym, że TS to jednak ma być symulator życia, gra, a nie program do tworzenia seriali.
Jeśli simsy mają być grą, w którą zamierzam grac przynajmniej godzinkę/dwie dziennie, to grafika MUSI mi się podobać.
Btw, biorąc pod uwagę, że gra ma być wykorzystana w storytellingu (FotoStory itd.), to raczej wymagane jest, by to wszystko ładnie się prezentowało.

Cytat:
Chciałabym, żeby sylwetki też w jakiś sposób były dziedziczone.
Budowa ciała i np. skłonność do niekontrolowanego przybierania na wadze są dziedziczne.
W sumie idąc tym krokiem myślenia, powinni także dodać włosy kręcone i proste - ofc zgodnie z zasadami dziedziczenia. I zdecydowanie dominujące cechy typu brązowe oczy i brązowe włosy.

Szlachcic, publicznie to też napiszę, że się zupełnie z Tobą zgadzam W sismach nie musi tracić grafika na rzecz dobrego gameplaya i wymagań sprzętowych. Poza tym, grafika z tej gry jest przynajmniej kilak lat do tyłu - od biedy nawet i mój stary komp (rocznik 2004, później upgrade'owany) by to pociągnął. A skoro mam teraz całkiem niezłego kompa, dlaczego gra miałaby z tego nie skorzystać?

Ostatnio edytowane przez Liv : 21.08.2013 - 16:20
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.08.2013, 16:36   #292
Agor-ia

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Budowa ciała i np. skłonność do niekontrolowanego przybierania na wadze są dziedziczne.
W sumie idąc tym krokiem myślenia, powinni także dodać włosy kręcone i proste - ofc zgodnie z zasadami dziedziczenia. I zdecydowanie dominujące cechy typu brązowe oczy i brązowe włosy.
Ale przy takich możliwościach obróbki ciała sima dziedziczenie będzie teraz bardziej skomplikowane. Przynajmniej tak na mój rozum

Dominujące cechy są już w TS2, nie wiem jak to jest w trójce.
Fajnie by było, gdyby dziedziczenie było mniej więcej takie, jak w rzeczywistości. Tyle że to nie jest taka łatwa sprawa, bo przecież w naturze brązowe oczy nie zawsze przebiją niebieskie, a dziecko bruneta i blondynki wcale nie musi mieć ciemnych włosów.
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 16:42   #293
Mentosik

simko334player,
Ja akurat nie jestem zwolennikiem całkowitej kontroli nad miastem.Ja mam 1 parcele,1 rodzinę ,a reszta miasta niech żyje swoim życiem.To trochę dziwaczne,jak np kilka pokoleń,dziadkowie,rodzice i dzieci chodzą do szkoły z tą samą osobą ,bo ona się nie starzeje.Każdy lubi co innego.Jak niektórzy wolą brak starzenia się,to niech dadzą wybór tej funkcji.
Co do tematu.Bardzo mi się podoba to,że można będzie wybrać jak sim chodzi i to,że będą wreszcie prawdziwe emocje sima I wreszcie CAS bez suwaczków ...zapowiada się świetnie .
Mentosik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 16:52   #294
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Agor-ia
Ale przy takich możliwościach obróbki ciała sima dziedziczenie będzie teraz bardziej skomplikowane. Przynajmniej tak na mój rozum
Dla chcącego nic trudnego
Cytat:
Dominujące cechy są już w TS2, nie wiem jak to jest w trójce.
No właśnie ja też nie wiem i ciekawi mnie to.
Cytat:
Fajnie by było, gdyby dziedziczenie było mniej więcej takie, jak w rzeczywistości.
Ja tego oczekuję. A przynajmniej czegoś więcej niż zastosowanie II prawa Mendla w przypadku włosów, oczu i koloru skóry.
Cytat:
Tyle że to nie jest taka łatwa sprawa, bo przecież w naturze brązowe oczy nie zawsze przebiją niebieskie, a dziecko bruneta i blondynki wcale nie musi mieć ciemnych włosów.
Ale to jest nadal ta sama reguła dziedziczenia (allele dominujące i recesywne genu warunkującego np. kolor włosów).
Gdyby wprowadzili różny wzrost, to tu by faktycznie z zachowaniem "biologicznego porządku" mogło być gorzej.
Cytat:
Napisał Mentosik
i to,że będą wreszcie prawdziwe emocje sima
Co do emocji, ja uważam, że na etapie dójki już prezentują się świetnie. Gdyby je tak jeszcze dopracować, w TS4 nie byłoby to żadną nowością.
Przykładowo... reakcja sima na swój wygląd po jego zmianie w lustrze albo gdy jest w pokoju akurat wtedy, gdy inny sim zmienia niemowlakowi pieluszkę...
Poza tym, simy potrafią stroić takie miny i nieraz trudno mi się oprzeć chęci zrobienia im fotki w takim momencie
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 17:01   #295
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Co do emocji, to niech sobie i będą zerżnięte prosto z TS2, ale naprawdę chciałbym, żeby mimika twarzy przestała być wreszcie taka przesadzona i wyolbrzymiona. Simy z TS4, jak widzieliśmy z siatki modelu, mają jednak trochę detali twarzy i z pewnością można więc zrobić bardziej naturalne animacje. Może jakiś motion-capture tym razem? W wielu grach, gdzie wykorzystywane jest to w cutscenkach czy ogólnie w animacjach, efekt jest naprawdę niezły.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 21.08.2013 - 17:10
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 17:10   #296
Agor-ia

Tyle się mówi o emocjach, a chyba jeszcze nic nie było mówione na temat tworzenia osobowości. Chyba, że tutaj po prostu nie będzie żadnych zmian.
W sumie to się wnerwiam, bo miałam się przemóc i kupić trójkę, a tutaj czwórka zapowiada się tak sympatycznie... Ale bez pogody i zwierząt to dla mnie żadna gra, a te dodatki nigdy nie wychodzą jako pierwsze.
stare 21.08.2013, 17:24   #297
zelkam

Cytat:
Napisał Agor-ia Zobacz post
Tyle się mówi o emocjach, a chyba jeszcze nic nie było mówione na temat tworzenia osobowości. Chyba, że tutaj po prostu nie będzie żadnych zmian.
W gameplayu było powiedziane "(...)W narzędziu Stwórz Sima nadaję moim simom osobowość(...)", więc raczej pod tym względem nie ma co się martwić, ze twórcy coś spaprają Mam w sumie nadzieję, że zachowają system cech z TS3, albo co najwyżej lekko go zmodyfikują.
zelkam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 17:41   #298
Agor-ia

No właśnie, było tylko powiedziane, że jest możliwość tworzenia osobowości, co nie jest żadną nowiną Nie grałam w 3, ale ten system cech wydaje się całkiem sensowny, właściwie to nawet nie wiem co innego można by w to miejsce wymodzić.
stare 21.08.2013, 19:10   #299
ajditia

Domyślnie Re: The Sims 4 - komentarze do newsów

Interfejs wydaje się być w porządku , całkiem podobny do poprzednich części, a jednak hmmm.. nowszy. Jestem na TAK
stare 21.08.2013, 19:51   #300
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: Re: The Sims 4 - komentarze do newsów

Mi też się nawet podoba. Z pewnością jest lepszy od tego, co widzieliśmy wcześniej. Prosty, tak dużo wcale nie zajmuje. Chociaż interfejs z TS1 i tak moim zdaniem był najlepszy, ten wygląda na w miarę wygodny. I tak najbardziej, czego oczekuję, to jakiś screenów z trybu kupowania i budowania. Przeglądanie 25235235 powolnie wgrywających się obiektów w TS2 jest po prostu okropne. Mam nadzieję, że to zmienili.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania