Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.03.2005, 21:54   #301
lay

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał Suzka
Hm...chwila:ja mam zhackowane obiekty (czyli obrazy dające "energię") i kilka obiektów typu "buyable"...czyli ze muszę to wszystko wywalać!? ;( Oł noł...a chwila,może ja jednak jeszcze raz sprawdzę, czy nie mam tej opcji a jeśli nie mam, to rozumiem, muszę te wszystkie obiekty odinstalować, tak?...a jesli potem je znów zainstaluję, to bedzie wszystko dobrze?????Jestem w czarnej rozpaczy...te "buyable" i ptacha (no tak zapomniałam o nim) to jeszcze, ale nie te obrazy!!!!I...no tak przecież ja coś jeszcze mam...takiego hacka...muszę go usunąć...usunę go i powiem wam, czy wszystko już dobrze ;( ... :1smutny: dzień sądu nadszedł... ;( ;( ;( ;(
Dlaczego tak chcesz zostawić te obrazy?? Przecież da je sie zastąpić... Wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled ptrue/false], klikasz z Shiftem na skrzynke i masz tam opcję all ... happy (nie pamiętam, na tym forum jest poradnik do tego kodu). Jest to lepsze, gdyz mozna poprawiać chumor jak się jest np. w pracy (nie treba przerywać czynności).

Jak nie będzie tej funkcji, to spróbuj za pomoca tego kodu uszczęśliwić sima ok. 1,5 h przed wykładem. Jak sam nie pójdzie, tzn, że jest coś nie tak. Nie musi być to wina patchów itp, może być także przedmiotów, które nie działaja NS. Najlepiej jest usunąć cały dowlands, a jak nie chcesz, to za pomoca jednego programu (do m.in. do sprawdzania domów, czy nie maja hacków) wybrać fryzury itp (makijaże), oraz podłogi isciany i je zostawić, a resztę usunąć.

Nie próbuj tego ponownie wgrac, bo wtedy nic się nie zmieni... Znowu nie będzie działac...
Mam nadzieję, e coś z tego rozumiesz...
lay jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.03.2005, 08:10   #302
♪Suzka♪
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał lid
Dlaczego tak chcesz zostawić te obrazy?? Przecież da je sie zastąpić... Wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled ptrue/false], klikasz z Shiftem na skrzynke i masz tam opcję all ... happy (nie pamiętam, na tym forum jest poradnik do tego kodu). Jest to lepsze, gdyz mozna poprawiać chumor jak się jest np. w pracy (nie treba przerywać czynności).

Jak nie będzie tej funkcji, to spróbuj za pomoca tego kodu uszczęśliwić sima ok. 1,5 h przed wykładem. Jak sam nie pójdzie, tzn, że jest coś nie tak. Nie musi być to wina patchów itp, może być także przedmiotów, które nie działaja NS. Najlepiej jest usunąć cały dowlands, a jak nie chcesz, to za pomoca jednego programu (do m.in. do sprawdzania domów, czy nie maja hacków) wybrać fryzury itp (makijaże), oraz podłogi isciany i je zostawić, a resztę usunąć.

Nie próbuj tego ponownie wgrac, bo wtedy nic się nie zmieni... Znowu nie będzie działac...
Mam nadzieję, e coś z tego rozumiesz...
Ok, już mi wszystko działa musiałam tylko usunąć hacka i kilka tych "buyable"...teraz wszystko jest dobrze już mam tą opcję. A co do tego kodu - hm, dzięki...może się przydać a tam na aspiracje też jest?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 09:21   #303
lay

Domyślnie

Cytat:
Napisał Suzka
Ok, już mi wszystko działa musiałam tylko usunąć hacka i kilka tych "buyable"...teraz wszystko jest dobrze już mam tą opcję. A co do tego kodu - hm, dzięki...może się przydać a tam na aspiracje też jest?
Na aspirację też pewnie jest... lecz nie wiem, gdzie...

Cytat:
Napisał truskafk4
wszystkie opcje w obrazie sa dostepne przy tym kodze przez klikniecie na cos.. trzeba znalezc na co, autorka obrazu znalazla.. a obraz to taka droga na skroty
Czyli musi gdzieś być. Tu - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13657 masz poradnik do tego kodu...

Ostatnio edytowane przez lay : 28.03.2005 - 09:32
stare 28.03.2005, 10:55   #304
Wilczek
Guest

Post problemik

nie ma u mnie mlodych doroslych ;( !!! to znaczy sa , ale nie w starych rodzinkach: u nastolatkow dalej jest napisane ze za ilestam dni stana sie dorosli :1smutny: .... Czemu??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 11:01   #305
Nesy

Domyślnie

ten wiek nie pokazuje sie (chyba) gdy sim jest niemowleciem/dzieckiem/nastolatkiem... tylko poprostu jak nastolatek ma dorosnąc to jest (podobno) komunikat czy chcesz isc na studia. Jesli wybierzesz TAK to idzie jesli NIE to staje sie odrazu doroslym i (gdy ukończysz studia) dopiero wtedy między nastolatkiem a doroslym pojawia sie takim sim ubrany w to studenckie ubranko (jak sie dostaje wyruznienie to pojawia sie rowniez gwiazdka).
Nesy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 11:50   #306
Nulka
Guest

Domyślnie

Czyli jeśli sim nie idzie na studia to od razu jest dorosłym? Tylko na studiach można być młodym dorosłym? I jescze jedno pytanie : Czy nastolatkowie z rodzinek już istniejących przed zakupem dodatku też mogą iść na studia? Bo mam przygotowanych simów i nie wiem właśnie czy opłaca mi się ich jeszcze trzymać...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 12:09   #307
berata

Domyślnie

Cytat:
Napisał anulana
Czyli jeśli sim nie idzie na studia to od razu jest dorosłym? Tylko na studiach można być młodym dorosłym? I jescze jedno pytanie : Czy nastolatkowie z rodzinek już istniejących przed zakupem dodatku też mogą iść na studia? Bo mam przygotowanych simów i nie wiem właśnie czy opłaca mi się ich jeszcze trzymać...
Tak, jeśli sim nie idzie na studia, to staje się od razu dorosły i młodym dorosłym jest się tylko na studiach.
Nastolatków, których stworzyłaś przed zakupem dodatku bez problemu po zaistalowaniu Na Studiach będą mogli się na nie udać, więc opłaca się ich trzymać.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 12:16   #308
lay

Domyślnie

Cytat:
Napisał anulana
Może iść. Podobno wystarczy kliknąć na telefon (gdy sim jest nastolatkiem) i wybrać opcje idź na studia. Warto poczekać, aż nastolatek będzie miał parę dni do dorosłosci, bo gdy wybierze się tą opcję, to sim od razu staje się młodym dorosłym.

Mam małe pytanie: co się dzieje, gdy nastolatek posiadający prace idzie na studia??
stare 28.03.2005, 12:18   #309
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał lid

Mam małe pytanie: co się dzieje, gdy nastolatek posiadający prace idzie na studia??
nic, po prostu idzie na studia, studiuje, a potem wraca i może kontynuować pracę w zawodzie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2005, 12:42   #310
dalva
Guest

Domyślnie

Mam pytanko...

Jedna rzecz mnie niepokoi, a w zasadzie wkurza.
Gdy jakiś mój sim kończy studia, to po powrocie do domu nigdy nie ma aspiracji żeby pracować w zawodzie z ukończonego kierunku. Nie wiecie dlaczego?
Jak jest u Was?

Mam sim, którego celem życiowym było być rekinem biznesu. Wysłałam więc go na ekonomię, a gdy ją ukończył pojawiła się aspiracja,żeby znaleźć pracę w zawodzie armia. Co ma armia do ekonomii? Przecież to bezsensu!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania