Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.08.2006, 18:46   #301
Arsindial
Guest

Domyślnie

Moniś - może, może
Szkoda, że nie będzie seterów (anglików, irlandów albo szkotów - obojętnie) - fajna rasa

Ja znając siebie to im cąły zwierzyniec ztrobie w domu. Albo otworze hodowlę
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.08.2006, 20:28   #302
madziaaaaaaa
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Monis71
Rasy kotów:
Calico
Persian
Ragdoll
Russian Blue
Siamese
A gdzie zwykły dachowiec? Bez sensu. Takim sposobem się uczy dzieciaki, że rasowe cacy, a dachowce to najgorsze świństwo. Nie posiadam jakiegoś rasowca tylko zwykłego kota europejskiego i to też jest pewna rasa kotów, więc uważam, że dyskryminują te koty jak i ich właścicieli .Mam nadzieję, że gra będzie uczyła jakiegoś odpowiedzniego obchodzenia się ze zwierzakami, a nie, jak zdechnie to się nic nie stało, bo mogę kupić sobie kolejnego. Na razie ten dodatek mi się nie podoba. Krzywo na niego patrzę. Również zdjęcie pokazane przez Monis jako śmieszne mi się tak nie widzi, Widzę zdechłego chomika i unoszącą się nad nim chmure smrodu. :con:

M.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2006, 21:06   #303
Melonka
Guest

Domyślnie ...

Droga Madziu całkowicie się z tobą zgadzam ale po pierwsze to jest więcej raz, napisali nawet , że 15 czy coś takiego, a po drugie to przecież można samemu stworzyc dachowca.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2006, 22:24   #304
Angeo
Guest

Domyślnie

Na tej liście wypisane są niektóre RASY, dachowce w końcu są na niektórych zdjęciach z tej gry. Tak samo nie ma wypisanych kundelków bo to w końcu dostępna liczba gotowych ras, a w tworzeniu własnej masz dowolność.

PS. Cieszę się, że będą maltańczyki bo się nad tym zastanawiałam Stworzę więc sobie swojego pieska i kotka ;D

Ostatnio edytowane przez Angeo : 07.08.2006 - 22:27
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2006, 22:04   #305
Monis71
Guest

Smile

oczywiście że bedzie wiecej ras to jest tylko cześć którą mam z niemieckiego forum a co do nie rasowych zwierząt to uważam że są o niebo leprze od tych rasowych sama mam w domu dwu miesiecznego kotka nie rasowego i uwazam ze jest SUUUPER i rowniez mam nadzieje ze ta gra bedzie uczyc pewnej odpowiedzialnosci.
a co do tworzenia tych własnych zwierzaczków to polecam wam tą stronke
http://www.thesimszone.co.uk/editori...p?ID=56&Page=2

tam jest pokazane jak sie tworzy własne zwierzaczki i również na nastempnej stronie (na dole jest page3) tj. http://www.thesimszone.co.uk/editori...p?ID=56&Page=3
są pokazane dodatki jakie bedą i takie tam różne

a wracając jeszcze do kotów
http://www.simtimes.de/screens/pets/035.jpg
tu są te "rasowe?" kotki

a powracając jeszcze to tego przetłumaczonego tekstu który napisałam wczesniej wydaje mi sie że tych ras bedzie mniej o czym świadcza niektóre obrazy na wyżej wymienionych stronkach ale przekonamy sie we wrześniu

Ostatnio edytowane przez Monis71 : 08.08.2006 - 22:08
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2006, 00:17   #306
Nergallik
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Monis71
a wracając jeszcze do kotów
http://www.simtimes.de/screens/pets/035.jpg
tu są te "rasowe?" kotki
Te koty co tu widać są rasowe wszystkie (jupi, jest mój boski oriental!! ). Osobiście mam dobermana, ale ma nieobcięte uszy i jest dośc... masywny i duży, więc mam nadzieje ze w simach bedzie mozna wybrac gotową rasę a potem ją modyfikować według własnych potrzeb. Mam też nadzieję ze pojawi sie pies grzywacz chiński, oraz węże i jaszczurki... Szkoda ze są tylko chomiki, a nie np. wiewiórki czy koszatniczki... Wiadomo coś o rodzajach ptaków? Bo narazie widzialem tylko papuge...?

No a jeszcze co do kundelków: mozna bedzie zwierzęta rozmnarzać.. a co za tym idzie: mieszać rasy i tworzyć kundelki... jak sie wymiesza pare razy nastepne pokolenia z innymi psami to wkoncu wyjdą nam jakiechś cudaczne, smieszne kundelki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2006, 06:09   #307
Arsindial
Guest

Domyślnie

Fajne są fotki na tych stronkach
I tu takie pytanie z off-topa - Co ma to, czy będa w grze rasowe, czy nie rasowe psy lub koty ma do odpowiedzialności....?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2006, 10:15   #308
madziaaaaaaa
Guest

Domyślnie

No cóż pożyjemy zobaczymy. Wyjdzie dodatek, dokładniej się mu przyjrze i wtedy skomentuję, bo nie ma sensu recenzować czegos czego nie ma w sklepach.

Cytat:
Napisał Arsindial
Co ma to, czy będa w grze rasowe, czy nie rasowe psy lub koty ma do odpowiedzialności....?
Wiesz skoro ta gra ma być dostępna dla dzieciaków również to powinna w jakimś sensie edukować. Jezeli byłyby tylko rasowe (syjamy, persy itp.), a takie europejskie już nie to uczyłoby te dzieciaki, że syjam jest cacy, a europejski, dachowieć już nie, a potem efekty tego można zobaczyć w schroniskach. Również liczy się tu odpowiedzialność, gdyż w grze wiadomo masz mnóstwo kasiory i możesz z tymi psami kotami robić wszystko, ale realnie jest to nie możliwe i gdyby taki dzieciak stwierdził, że zwierzątko jest samowystarczalne (oby nie) to mogłoby się to przełożyć na to jak traktuje zwierzaki w swoim prawdziwym domu, a potem byłby płacz, że zdechło. Na razie podchodze do tego sceptycznie. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam patrząc na screeny, ale tam zwierzak jest pokazany jako kolejny domownik i chyba oznacza to, że możemy nimi sterować tak jak simami myślę, że to ciekawe rozwiązanie, bo tego mi zabrakło w starych simach.

m.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2006, 10:29   #309
Still
Guest

Domyślnie

Te koty są wszystkie identyczne tylko inne kolory :/ Gdzie dachowiec? I prawdziwy kotek perski z dużą iloscia futerka!?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2006, 11:42   #310
Czajniczek
Guest

Domyślnie

Właśnie. Wszystkie wyglądają tak samo, tylko tu trochę dodali łat, tam pasów i inna rasa niby! A przecież różne rasy kotów mają inny kształt łebka!! Inny ogon, puszystość futra...

Zgadzam się z Tobą Madzia!! Gra oprócz zabawy, mogłaby coś edukować najmłodszych. Mi stuknęła 15, ale są przecież i tacy co mają 7,8 lat... Mogliby zrobić tak jak z dziećmi - jeśli będą smutne - jakaś tam pani odbiera zwierzaka i przez pewien okres czasu nie można zaadoptować ani mieć nowego.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania