Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.12.2011, 11:29   #301
Hades87
Guest

Domyślnie

Witam,

Problematyka dotyczy samych zwierzaków a konkretniej ich wyglądu. Poniżej dodałem linki do print screenów które zrobiłem.

http://imageshack.us/photo/my-images/204/opcjedr.jpg/ - opcje na których gram

http://imageshack.us/photo/my-images/705/piesol.jpg/ - pies Ogryzek prezentujący się dość niecodziennie. Ten sam problem graficzny dotyczy TYLKO zwierząt.

Pytania:

1. Czy posiadasz Oryginał?

Tak, wszystkie części które posiadam były kupowane w Empiku stąd wniosek że to oryginały.

2. Czy to dotyczy również Simów itd?

Nie, problem grafiki dotyczy TYLKO i WYŁĄCZNIE zwierząt tj. koni kotów psów itd.

Pilnie proszę o pomoc!!!

Pozdrawiam,
Michał :-)

Na marginesie dodam, że zwierzaki cały czas łażą z takimi konturami przypominając bardziej kosmiczną wersję swoich ziemskich braci:-)

Ostatnio edytowane przez Ilona : 04.12.2011 - 17:11
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.12.2011, 11:40   #302
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem ze zwierzakami (załączam zdjęcia)

Po pierwsze, Witaj na forum. Po drugie nie pisz posta pod postem, istnieje opcja edytuj... Po trzecie, włącz opcję "renderowania zaawansowanego". Jeśli nadal będą problemy, to zaktualizuj stery do grafiki, a tak na marginesie, to napisz jaką masz tą grafikę. Może po prostu jest za słaba.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.12.2011, 10:13   #303
jaja

Domyślnie Odp: Problemy z grą

Czy mógłby ktoś wrzucić link do tych poprawionych miast? dziękuję za fatygę z góry
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.12.2011, 11:31   #304
anie_1981

Tutaj masz listę, wszystkie poprawki są autorstwa tej samej osoby.

http://www.modthesims.info/browse.ph...u=1515002&gs=0

Najlepiej jest pobrać gotowe miasta, czyli Nie te z napisami "In Testing", czy "Resources".

Wszystkie archiwa pobieramy do tego samego folderu... Po pobraniu wszystkich archiwów (Miasta są duże, więc je spakowano do archiwum wieloczęściowego), należy każdej części zmienić nazwę tak, by była taka sama jak w plikach na stronie, usuwa się początek nazwy, gdzie jest nazwa autora wstawki i jej numer. Potem klikamy prawym na pierwszy part i wybieramy "wypakuj tutaj", lub "Extract Here".

Przed wrzuceniem poprawionych miast do gry, robimy kopie oryginalnych plików!

Można to zrobić poprzez zmianę nazwy oryginalnemu plikowi miasta, dodając .bak na końcu nazwy, np:

Sunset Valley.world.bak

Miasta znajdują się w:

Sunset Valley:

Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\GameData\Shared\NonPackaged\Worlds

Każde miasto znajduje się w katalogu z dodatkiem, z którym się zainstalowało, np.

Bridgeport:

Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Po Zmroku\GameData\Shared\NonPackaged\Worlds\

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 04.12.2011 - 11:38
stare 06.12.2011, 18:35   #305
Felusia
Guest

Teraz moja siostra ma problem, właściwie już od jakiegoś czasu.
Ma simsy 3 i wszystkie dodatki oprócz "Pokolenia" + jakieś tam akcesoria (Szybka Jazda, Impreza w plenerze itd.) Nie wiem konkretnie czego, ale nie może ich zainstalować. Teraz kupiła sobie Zwierzaki i także nic. Gra nie chce się aktualizować, więc automatycznie instalacja jest niemożliwa. Siostra gra na laptopie (Windows Vista), kiedy jeszcze mieszkała z nami i grała na naszym domowym komputerze wszystko działało OK (i działa dalej, bo sama gram). Miała wtedy co prawda dużo mniej dodatków, ale to chyba nieważne. Pisała już nawet maila do EA, odpowiedzieli że na laptopach gra słabo działa...
No i pytanie: czy jest jakiś sposób, żeby ta gra się zaaktualizowała (cały czas chodzi o główne simsy 3) i dało się zainstalować dodatki?
Nie pobiera nic z internetu, nie używa kodów, wszystko oryginalne.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.12.2011, 20:18   #306
anie_1981

Niech spróbuje odinstalować całą serię i zainstalować ją od nowa, ale po kolei, tak jak gra wychodziła. Aktualizowałaby płytami, podczas instalacji dodatków\akcesoriów. Może to coś da...
stare 07.12.2011, 12:46   #307
Saphira

anie_1981, czy podałaś sposób zmienienia kształtu zwierząt ?
Bo mianowicie mam też taki sam problem
Tak długo czekałąm na tę grę, dzisiaj uruchomiłam ją, to oryginalna wersja - a tu klops, po stworzeniu simki chcę jej stworzyć konika, lecz już w CAP-ie jest on powykrzywiany, a język zwisa mu do ziemi.UWAGA : w demo miałam po pewnym czasie podobnie !
usunęłam wszystkie stworzone w demie konie - teraz żałuję, lecz nic się nie zmieniło ! próbowałam adoptować zwierzaki, zamieniać je, lecz za akżdym razem WSZYSTKIE zwierzaki w mieście były takie zmutowane... JAK TEMU ZARADZIĆ ?!
Proszę pilnie o pomoc !
Już na początku zaczęłam się zrażać, chcociiaż to mój upragniony dodatek - i proszę. zwierzaki się psują ;(

Najlepszy zwiastun tego lata !
Jak dla mnie super...Polecam...
Mari777
Saphira jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.12.2011, 13:31   #308
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Może masz za słaba kartę graficzna albo komputer nie radzi sobie z dodatkiem.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2011, 08:44   #309
Felusia
Guest

anie_1981 - robiła to już ze 4 razy i nawet dwa razy formatowała komputer. Napisała mi, że w pewnym momencie Ea download manager się psuje i odmawia dalszych dodatków. Ilość dodatków, które udało się zainstalować to miejsce w jakim się popsuje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2011, 11:39   #310
anie_1981

No cóż, na EA downloaderze się nie znam, ja mam wersję płytową i nie mam problemów z instalacją... Na jej miejscu napisałabym do pomocy technicznej i zapytała co jest grane. Ewentualnie może się spytać, czy mając oryginalny klucz, może korzystać z wersji płytowej, np pożyczonej od kogoś. Niech się też upewni, że ma dostateczną ilość miejsca na dysku...

Co do graficznych problemów ze Zwierzakami, to mogę poradzić tylko wymianę sterowników grafiki na nowsze. Należy się też upewnić, że w opcjach grafiki włączone jest Renderowanie zaawansowane.Ja nawet na starej karcie grafiki nie miałam problemów ze zwierzakami-mutantami (a propos, moja stara grafika nadal jest na sprzedaż...).
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania