![]() |
#321 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
-Hm... Myślę, że powinniśmy pokazać ten film pozostałym. Nie wiem, czy Ci wierzyć. Tutaj nikomu nie można ufać. Mam nadzieję że mówisz prawdę- powiedziałam.
Maqryll był sympatyczny, ale nie ufam ludziom ot tak sobie.
![]() |
#322 |
Reputacja: 12
|
![]()
-Dobrze, ale Chrupek mi za żaden skarb nie uwierzy. Jeżeli chcesz zdobyć moje zaufanie, to... Hmm, wybierzemy się na spacer? Porozmawiamy.- Wątpiłem, że się zgodzi. Jestem okropny, niesympatyczny i nadgorliwy. Taka osoba jak Diana nie była dla mnie, była całkowitym przeciwieństwem mnie.
|
![]() |
![]() |
#323 |
Moderator
|
![]()
Zobaczyłam jego wątpliwości. Zgodziłam się na krótki spacer po okolicy. I tak nie chce mi się iść na tą stołówkę...
W razie czego jestem policjantką i mam broń przy sobie.
#324 |
|
![]()
-Czym się zajmujesz?- zapytałem, ciekawiło mnie, moja ukochana zajmowała się sprawami kryminalnymi w policji, dopowiedziałem również- Długo już jesteś na misji?
|
![]() |
![]() |
#325 |
Moderator
|
![]()
- Hm, niedawno skończyłam szkołę policyjną, mam 24 lata. Na razie nie robię nic ciekawego, papierkowa robota, przestępstwa gospodarcze, kradzieże... No ale to tylko początek! - odpowiedziałam z uśmiechem, lubiłam mówić o swojej pracy - A ty? Pracujesz gdzieś?
#326 |
|
![]()
Na Atlantydzie dzieją się takie rzeczy, a ja co robię? Śpię!
Szybko się ogarnęłam i wyszłam na "świeże powietrze" jesli można było je tak nazwać. Może ktos powie mi coś więcej, niż ja wiem? Było kilka ludzi... Nikt się jednak mną nie interesował. Postanowiłam się jednak do kogoś odezwać. - dzień dobry!
![]() |
#327 |
Reputacja: 14
|
![]()
Koniec wylegiwania się, stwierdziłem w myślach i rozpocząłem inicjację przygotowań do podniesienia prawej nogi. Po około godzinie siedziałem, a już 30 minut później stałem. Wtedy do pokoju weszła Charionette.
- To coś leżało pod drzwiami - poinformowała i wręczyła mi tajemniczą, szczelnie zapakowaną przesyłkę. Otworzyłem pakunek w jej obecności, aby pokazać, że nie mam przed nią tajemnic. Wewnątrz znajdowała się płyta. Zaciekawiony, co w niej jest postanowiłem wyruszyć na poszukiwanie kogoś, kto ma gdzie odtworżyć jej zawartość. - Idziesz ze mną? - zapytałem Cherrie. |
![]() |
![]() |
#328 |
|
![]()
-O, policjanta?- tak jak ona, och - Ja? Czy gdzieś pracuję? U nas na statkach się nie pracuje, jednak wiem, że u Was na planecie jest dużo zawodów. Wiemy o Was więcej niż Wy sami o sobie. Moja ukochana, ze statku nr. 17 ma na imię Diana, miała też kolor włosów rudy, więc chciałem oszczędzić Ciebie i Rudą, jednak ruda już nie żyje. Ciebie chcę chronić jak najdłużej- Powiedziałem, zauważyłem zdziwienie na jej twarzy- Ty, jak i moja ukochana Diana macie ten sam zawód, ten sam przydział nawet. Wie, że tu jestem jednak, nie widzi co robię. Gdyby wiedziała, ze zdradzam kim jest, to- nie skończyłem. Przestraszyłem się.
|
![]() |
![]() |
#329 |
|
![]()
Zaraz, zaraz.... A Qwert? No tak, zapomniałam.
Nie zważając na człowieka, z którym właśnie się przywitałam szybkim krokiem poszłam do stołówki. Trochę niezręcznie wyszło, ale bardziej niezręcznie byłoby gdybym olała Qwerta, prawda? W stołówce nie było dużo ludzi, ale Qwert tam był. Uśmiechnęłam się do niego i przysiadłam
![]() |
#330 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Westchnęłam głośno, dopominając się uwagi, kiedy nagle dostałam wiadomość od znajomego lekarza. Sekcja zwłok Dżołany jeszcze się nie odbyła. Powód? Człowiek odpowiedzialny za tę robotę odmówił. Podobno był bliskim ofiary. Westchnęłam ciężko. Empatia w sytuacjach kryzysowych nie była moją mocną stroną. Opuściłam laboratorium i poszłam na spacer. Musiałam przemyśleć parę spraw.
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|