Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.08.2014, 16:47   #1
La Tortura

Reputacja: 23
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Jeśli nie chcę czy nie mogę wydać te 200 zł żeby się przekonać, to muszę poczekać aż ktoś inny mi pożyczy.
przykro mi, ale idąc twoim tokiem myślenia, wtedy też kradniesz. nie płacisz, a grasz. to się nie wiele różni od piractwa. bo w piraceniu też "pożyczamy" od innych graczy ktory podzielili się grą na torrentach. ty wolisz iść do koleżanki i pożyczyć grę, a ktoś inny woli ściągnąć ją ze strony od bardzo dobrego "kolegi", który dzieli się grą tak samo jak twoja koleżanka
ja za tą grę nie dałabym nawet stu złotych, wolę wydać moje kieszonkowe i wyjść gdzieś ze znajomymi, kupić jakiś ciuch, niż kupić tak wybrakowaną grę.
i co to za argumenty - nie graliscie, nie oceniajcie. chyba po to tworcy pokazują nowości, dema i gameplaye (beznadziejne, ale jednak) żeby zachęcić nas do kupna, lub - zniechęcić. w moim przypadku skutecznie obrzydzili mi czwórkę, którą na samym początku byłam zachwycona. dwójka wyszła 10 lat temu, a imho jest lepsza niż czwórka.

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.08.2014, 17:18   #2
soapded

Reputacja: 10

Spoiler: pokaż

Samochody w The Sims 4 ?

https://www.dropbox.com/s/wgzdus2fto...32b_o.png?dl=0
soapded jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2014, 17:44   #3
tjzzf

Cytat:
Załóżmy, że jesteśmy 8 letnim dzieckiem. Wiemy, że kradzież jest zła, ale bardzo chcemy mieć The Sims 4. Co robimy? Nie KRADNIEMY gry z torrentów
Wytłumacz mi swoją definicje kradzieży jeżeli możesz. Co przez to rozumiesz?
Musi być bardzo ciekawa.

Cytat:
Napisał simka334player Zobacz post
Jeśli nie chcę czy nie mogę wydać te 200 zł żeby się przekonać, to muszę poczekać aż ktoś inny mi pożyczy.
Czyli idąc twoim tokiem rozumowania sama "okradasz" autorów (w końcu nie mają z tego żadnego zysku, to pewna forma piractwa).

Wspominałem ci że kupując oryginalną grę za 200zł nabywasz PRAWO do korzystania z NOŚNIKA tylko przez jedną osobę? Co prawda tylko formalnie, bo nikt tego nie sprawdza, ale On nadal nie jest twoją własnością. Surprise, surprise!
Tyle z mojej strony bo i tak nic nie wytłumaczę, a i sprzeczać się nie zamierzam, za stary na to jestem.

Cytat:
Napisał soapded Zobacz post

Samochody będą, jako ozdoba. Ten dymek może oznaczać wiele rzeczy np podróż czy wyjazd do pracy.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 27.08.2014 - 17:55
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2014, 21:36   #4
Caesum
Administrator

Reputacja: 102

Aktywacja przez Origin to jeszcze nie taki problem. Gorzej by było, gdyby TS4 w pełni wymagało połączenia internetowego, jak Simcity(albo diablo 3). Tak, wtedy nasze forum by masakrycznie się zmniejszyło.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2014, 21:37   #5
kavoweciastko

Znowu dawno mnie w temacie nie było, ale widzę że nic się nie zmienia - wieczne kłótnie są. ;d

Ja jakoś bardzo nie podniecam się grą, aczkolwiek mam już zamówioną i czeka na moim Originie, aż 1 września będę mogła ją odpalić. Kupiłam są cyfrową edycję specjalną (czy jak ona się tam zwie). Kupiłam dlatego że simsy lubię oraz dlatego, że po prostu kolekcjonuję simsy (podstawki, z dodatkami różnie bywa).
kavoweciastko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2014, 22:28   #6
Mentosik57

No dokładnie tak jak przedmówcy pisali - pożyczenie gry od znajomego/znajomej jest prawdę mówiąc jednoznaczne z piractwem.To 2 te same rzeczy.Znajomy kupuje grę i pożycza tobie,on płacił,ty nie.Jakaś osoba kupuje grę,udostępnia na stronę z torrentami ,ty ściągasz - on płacił ,ty nie ,a korzystacie z tego samego egzemplarza gry Więc to trochę nielogiczne ,gdy niektórzy piszą,że ściąganie z internetu jest ''be'' ,a pożyczenie jest normalne.Tą grę można porównać do takiego czegoś -Załóżmy ,że co rok kucharz wystawia tort.Z roku na rok jest coraz większy.A w 4 roku tort jest tej samej wielkości co poprzednik,ale jego 1/3 jest odkrojona.Ale w zamian za to kucharz daje nam więcej wisienek na szczyt i nazywa ten tort jako skończony.Trochę dziwne porównanie,ale w takim świetle ta gra wypada.
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2014, 22:52   #7
glyndgr

Cytat:
Napisał Mentosik57 Zobacz post
No dokładnie tak jak przedmówcy pisali - pożyczenie gry od znajomego/znajomej jest prawdę mówiąc jednoznaczne z piractwem.To 2 te same rzeczy.Znajomy kupuje grę i pożycza tobie,on płacił,ty nie.Jakaś osoba kupuje grę,udostępnia na stronę z torrentami ,ty ściągasz - on płacił ,ty nie ,a korzystacie z tego samego egzemplarza gry Więc to trochę nielogiczne ,gdy niektórzy piszą,że ściąganie z internetu jest ''be'' ,a pożyczenie jest normalne.Tą grę można porównać do takiego czegoś -Załóżmy ,że co rok kucharz wystawia tort.Z roku na rok jest coraz większy.A w 4 roku tort jest tej samej wielkości co poprzednik,ale jego 1/3 jest odkrojona.Ale w zamian za to kucharz daje nam więcej wisienek na szczyt i nazywa ten tort jako skończony.Trochę dziwne porównanie,ale w takim świetle ta gra wypada.
Dobrze kombinujesz ale bardziej obrazowo będzie przedstawione w takiej sytuacji, że tort jest tej samej wielkości co poprzednie, ale kucharz użył do jego zrobienia gorszych składników i chemii, przez co tort pięknie wygląda na zewnątrz, ale wewnątrz niego prócz spulchniaczy nie ma prawie nic
glyndgr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2014, 00:03   #8
marandile

Reputacja: 14

Jest gdzieś w sieci jakiś screen pokazujacy mieszkalne poddasze? Bo z tego co kojarze, twórcy mówili, że będzie coś takiego...
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2014, 12:25   #9
anie_1981

Oj, dyskusja zeszła na niebezpieczne tory... Może zmieńcie już temat... Prawda jest taka, że jak ktoś chce mieć oryginalną grę, to ją kupi, by mieć ładne pudełeczko na półeczce, a kto chce zaoszczędzić, to pobierze z torrentów, end of story...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2014, 12:51   #10
NaNiKo

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Oj, dyskusja zeszła na niebezpieczne tory... Może zmieńcie już temat... Prawda jest taka, że jak ktoś chce mieć oryginalną grę, to ją kupi, by mieć ładne pudełeczko na półeczce, a kto chce zaoszczędzić, to pobierze z torrentów, end of story...
Ja uwielbiam pudełeczka, ale tak niszczę płyty że muszę kupować cyfrowe wersje :< Potem czekam na promocje i próbuję uzupełniać ^^
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania