![]() |
#3521 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może już kiedyś było takie pytanie, ale nie mogę znależć odpowiedzi. Moja simka osiągnęła 10 poziom gotowania i nauczyła się przepisów - tort anielski i ambrozja. Jak może zdobyć produkty, żeby mogła je zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3522 |
|
![]()
Do toru anielskiego potrzebuje płonących owoców, a do ambrozji ryby śmierci i owocu życia. Płonące owoce można dość łatwo znaleźć np. w Egipcie. Z ambrozją jest trudniej, bo trzeba złowić rybę śmierci po północy na cmentarzu, a owoce życia wyhodować ze znalezionych nasion wyjątkowych. Mnie akurat ze wszystkich znalezionych nasion wyrastają papryki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3523 |
Reputacja: 26
|
![]()
@up - bo to chyba powinny być "nieznane nasiona specjalne". "Wyjątkowe" to akurat te, co niby są wyjątkowo rzadkie... BTW, nie wiedziałam, że papryka jest "wyjątkowo" rzadka
![]() Aha, w Riverview ryby śmierci łowi się chyba nie na cmentarzu, ale w rzece - jest takie miejsce przy rozwidleniu, stoi tam tabliczka z zakazem wędkowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3525 |
|
![]()
Dzięki, te odpowiedzi mi pomogły. Ale mam jeszcze jedno pytanie - jak i gdzie na mieście można znaleźć te nasiona i od jakiego poziomu umiejętności ogrodnictwa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3526 |
|
![]()
Od siódmego poziomu. Nasiona mogą leżeć gdziekolwiek, więc najlepiej sadzić owoce, oczywiście według mnie. Płonący owoc rośnie u rodziny Koffi, oraz (jeśli masz Wymarzone Podróże), w Piramidzie Płonących Piasków. A owoc życia w Piramidzie Pustynnego Oceanu. A jak nie chce Ci się czekać, to zawsze możesz wpisać "testingcheatsenabled true", potem "buydebug" (możesz go otworzyć w trybie kupowania w drugiej zakładce klikając "?") i kupić już gotowe do zbioru rośliny w dziale nasiona.
![]() |
#3527 |
|
![]()
Dziękuję, odpowiedź jest bardzo przydatna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3528 |
|
![]()
Dziś zauważyłem, że nie mogę wyjąć z wyposażenia mojego sima oszlifowanego kamienia albo sztabki, kiedy w wyposażeniu mam pojedynczą taką rzecz. Jak mam np 8 sztabek miedzi, mogę wyjąć 7 ale ostatniej już nie. Wcześniej tego nie było. Jak mam powyciągać wszystkie kamienie i sztabki z wyposażenia?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Reputacja: 11
|
![]()
to klikasz na taka strzałkę i wszystko ci się wtedy wyjmuje. a może nie możesz wyjąć ponieważ np twój sim jedzie to jak sim jedzie to się wtedy niczego nie da wyjąć z wyposażenia sima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3530 |
|
![]()
Nasiona leżą w zasadzie wszędzie: w parku centralnym miasta, za murami cmentarza, koło domów różnych rodzin (np. koło domu Landgraba przy odrobinie szczęścia można znaleźć wyjątkowe nasiono, z którego wyrośnie drzewo pieniężne - mnie jednak zdarzyło to się tylko raz). Każde nasiono Sim może zebrać, ale nie wszystkie może zasadzić. Do tego musi mieć odpowiedni poziom ogrodnictwa. Żeby mógł zasadzić wszystkie nasiona, to o ile dobrze pamiętam musi mieć 8 poziom ogrodnictwa. Dobrze jest mieć nagrodę szczęścia "Pomocnik kolekcjonera" - za 40 tys. puntów. Przy jego pomocy zaznaczy Ci na podglądzie mapy wszystkie nasiona w okolicy (i nie tylko nasiona!).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|