Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.12.2011, 11:42   #351
Fallen

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Cytat:
Napisał Helena Zobacz post
A karta graficzna spełnia wymagania? Aktualizowałaś sterowniki do grafiki? wgrywałaś nowe biblioteki DirectX? Po Twoich screenach zauważyłam, że grasz na dość niskich parametrach... Może spróbuj trochę zwiększyć detale simów, obiektów... Ustaw też odświeżanie na wartość domyślną.
Spełnia, aktualizowałam... I zmieniłam parametry na wysokie, potem na średnie... Dalej nic... Odświeżanie też zmieniłam

Spróbuje z bibliotekami DirectX.

EDIT: Zainstalowałam najnowsze biblioteki i dalej nic... Jak zmieniłam ustawienia w grafice, to futerko zwierzaków stało się przezroczyste ;/ Jeny...

Ostatnio edytowane przez Fallen : 25.12.2011 - 12:23
Fallen jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.12.2011, 11:42   #352
anie_1981

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał suomii Zobacz post
Moje konie nie 'świecą się' , ale zamiast 'plastikowych' czy też błyszczących refleksów mają takie dziwne jasne plamy.
No, musiałabyś wstawić fotki, ja mam podobnie z końmi. Niby nie błyszczą (mam nawet zastępczy długi ogon, bo błyszczenie zależy od wybranego ogona), ale są takie właśnie plamy gdzieniegdzie. A grafikę mam bardzo dobrą, może nie najdroższą na rynku, ale jest świetna. Co ciekawe, tych plam na koniach, nie widać na screenach z gry, robionych klawiszem "C". Musiałabym sobie zainstalować program Fraps, żeby robić screeny osobnym programem, to może byłoby widać to o czym piszę. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jak użyję klawisza PrintScreen, i wkleję obrazek do jakiegoś programu "do obrazków", to mam takie strasznie ciemne te zdjęcia.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 25.12.2011 - 11:45
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 11:53   #353
suomii

Bo jak zrobi się print screen w simsach tym klawiszem, to są takie ciemne zdjęcia. Jak mówisz, że klawiszem c nie wychodzi, to nie ma sensu. Ale chyba masz to samo co ja. W sumie to mi to za bardzo nie przeszkadza, da się z tym grać, jednak zastanawia mnie czym jest spowodowane.
stare 25.12.2011, 12:20   #354
DariuszKa90
Guest

Hej. Ja mam taki problem: Zainstalowałam grę, grałam chwile, wyłączyłam. Po jakimś czasie chciałam włączyć ją na nowo jednak wyskakuje tylko informacja o procesie dezinstalacji gry. Po paru chwilach pisze ze odinstalowanie gotowe, jednak gra NADAL jest. Ale to nie koniec...Za każdym razem gdy ją włączam się odinstalowuje i NADAL jest. W żaden sposób nie udało mi się jej usunąć by móc zainstalować ją raz jeszcze. Origin mam, podstawę mam. Wchodzę w odinstalowanie programów klikam odinstaluj - proces przebiega - a gra NADAL jest. Wywaliłam z komputera cały folder Zwierzaków - gra NADAL jest. Wywaliłam wszystkie Sims 3 z kompa - Zwierzaki dalej są! ;(( Nie wiem już co mam robić. Siedzę i męczę się z tym już parę godzin. Normalnie jakby się ta gra gdzieś na chama przykleiła wewnątrz kompa i sie jej nie da wywalić żeby zainstalować na nowo. Włączanie z pominięciem startu też się nie sprawdza. Teraz nie mam już teoretycznie nic na komputerze, muszę instalować wszystko od początku a jak wkładam płytkę zwierzaków to co? To gra NADAL jest - proces dezinstalacji przebiega - gra NADAL jest. Pomocyyyyy ;((
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 13:16   #355
joutsenet

Ściągnij sobie program Revo Uninstaller.Z pomocą tego programu powinny ci się odinstalować również pliki dodatkowe które instalują się na dysku systemowym.Jest bardzo łatwy w użyciu.

Nie wiem czy program będzie ci "czytał" grę skoro masz wyrzucone wszystkie pliki do kosza.Nigdy tego nie rób ! Nie odinstaluje ci to gry jako takiej a może bardzo utrudnić trwałe usunięcie jej z komputera.Może się okazać,że jedynym wyjściem będzie reinstalacja całego systemu.
joutsenet jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 13:48   #356
Horsez

Ja od dzisiaj jestem posiadaczką Zwierzaków i już się wkurzyłam..
Kiedy gram z plikami packages gra wyłącza się przy ładowaniu rodziny, jednak jak wywale ja na pulpit wszystko jest ok, o co chodzi?
stare 25.12.2011, 13:58   #357
jaja

packages są niekompatybilne ze zwierzakami; naprawiałaś je tsr rigfix?

jest o tym temat w tym dziale.

poza tym przeskanuj pliki dashboardem, mogły się zacząć gryźć ze sobą; u mie po każdym praktycznie dodatku parę packages zaczyna źle działać ze sobą i muszę albo znaleźć zaktualizowaną wersję, albo - częściej, któregoś się pozbyć

EDIT:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61965
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 14:42   #358
sing

no niestety nie dziala to co zaktualizowalem, a moze by mi ktos mogl powiedziec jeszcze skad sie sciagalo ten plik, dzieki ktoremu bylo widac 'skiny' skory dla simow, bo moze brak aktualizacji tego pliku opwoduje te moje problemy ...

4 serca COCO
sing jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 16:37   #359
anie_1981

Horsez, niekompatybilne mody, tylko i wyłącznie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.12.2011, 16:39   #360
Horsez

a jak je skombatybilnić tak w prosty spósób?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania