![]() |
#351 | ||
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Cytat:
Ten pasek mocy jest tak naprawdę pełny ale tego nie widać. Dopóki wiedźmie wychodzą zaklęcia to pasek jest zapełniony. Całkowite wyczerpanie mocy sygnalizuje nastrójnik "moc wyczerpana". Przez ten niewidoczny pasek uśmierciłam niechcący wiedźmę podczas rzucania klątwy bo many było za mało na dane zaklęcie, a nie można było sprawdzić poziomu paska. Jedyne rozwiązanie to mieć w ekwipunku sima eliksiry uzupełniające magię i popijać między dłuższymi seriami rzucania zaklęć, rzuceniem silniejszego czaru, czy pojedynkiem. Przyda się też kwiat śmierci na wypadek nieudanego zaklęcia klątwy nawiedzenia. Ewentualnie mod usuwający błędy, ale nie korzystam z niego od dłuższego czasu, więc nie wiem czy usunie ten bug. Ostatnio edytowane przez Chloé : 12.01.2013 - 12:11 |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#352 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja mam za to problem z roślinami, przez co nie mogłem też wykonać zadania dla alchemika, bo nie było składniku. Chodzi mi o ostrogłowiec czerwony. Taka roślina występuje w grze, ale jej nie ma realnie u mnie. Kiedy karzę simowi zebrać kwiaty ostrogłowca, to owszem zrywa je, ale w wyposażeniu pokazuje się tojad (albo kozłek lekarski, już nie pamiętam). Krzak normalnie jest podpisany jako ostrogłowiec, wyrastają z niego czerwone kwiaty, ale realni nie jest przez grę odbierany jako ostrogłowiec. Ktoś ma taki bug czy to tylko u mnie?
![]() |
#353 |
Reputacja: 17
|
![]()
Absolem nie jesteś sam. Ja już zauważyłem "dwunazwowość" tej rośliny we wrześniu. Ostrogłowiec czerwony to kozłek lekarski. Sadząc kozłek wyrasta Ci ostrogłowiec.
![]()
![]() |
#354 |
|
![]()
Dziurawiec no właśnie posadziłem wczoraj ten kozłek, ale wyrósł z tego kozłek, mimo że krzak popisany jest ostrogłowiec czerwony i kwiaty na nim też są od ostrgołowca to sim nadal zbiera kozłek. Tak ma być czy jak?
![]() |
#355 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Tak ma być, roślina nazywa się ostrogłowiec czerwony ale jego plony to kozłek lekarski, to nie jest błąd
![]() |
![]() |
#356 |
|
![]()
A no to okej. Bo kiedyś dostałem zadanie że mam przynieść ostrogłowca czerwonego i jeszcze jakieś składniki i z tego co pamiętam to nie mogłem go zaliczyć bo nie miałem ostrogłowca, ale wydaje mi się że kozłek posiadałem i mi tego nie akceptowało. No ale jak trafi mi się to zadanie ponownie to sprawdzę to jeszcze raz.
![]() |
#357 |
|
![]()
A czy usunięcie kodem zombie działa?(testingcheatsenabled true>shift>skrzynka pocztowa>kontrola istot nadnaturalnych>usuń ze świata simów nadnaturalnych>"ZOOBMIII")
![]() |
#358 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
to działa na zasadzie "o jednego zombiaka mniej", ile razy klikniesz, tyle zombie stanie się na powrót normalnym simem
![]() |
![]() |
#359 |
|
![]()
Chyba mały odkop robię, ale muszę się spytać. Jest jakiś sposób (oprócz modów) aby czarownica szybko nauczyła się ukrytej umiejętności - magii? Zależy mi na zaklęciu słonecznym.
![]() |
#360 |
|
![]()
Bez modów to się chyba nie da...
Jak ma umiętność alchemii to niech uwarzy "dopalacz umiejętności" czy jakoś tak... |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|