Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.06.2011, 10:56   #361
Rosemarie

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

spróbuj resetsim.
raz miałam podobnie, tyle,że z dorosłym simem. zniknął, ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu gry, pojawił się on.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.06.2011, 14:02   #362
antocha
Guest

Witam serdecznie
Mam problem!~
W mojej grze the sims3 na ps3 wskaźnik zagrożenia pożarem jest już na ful a muszę zrobić połowę domu jeszcze..
Da się go jakoś zmniejszyć nie usuwając istniejących już przedmiotów?
Dziękujeę z góry za pomoc :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.06.2011, 19:45   #363
muffindance

No dobra, chciałabym zadać tylko dwa pytania dotyczące moda, a nie wiem czy nadałoby się do poradnika instalowania plików packages... Wczoraj pobrałam i zainstalowałam mod 'PosePlayer' z mts. Postępowałam zgodnie z uwagami autora, ale i tak gra nie czyta tego modu. Mam Pokolenia i aktualną łatkę.
Drugie pytanie: gdyby mod ewentualnie mi zadziałał, to w tej liście znajdą się zainstalowane wcześniej pozy? (No i jak je zainstalować? Wystarczy rozpakować...?)
Z góry dzięki

Ostatnio edytowane przez Ilona : 22.06.2011 - 10:57
muffindance jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2011, 12:25   #364
nawrocki.arkadiusz
Guest

Domyślnie niespotykany problem

Witajcie, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Otóż, kupiłem Pakiet Sims 3 i Po zmroku oraz dodatkowo Wymarzone podróże.
Instalowałem wg poniższego:
1. Sims 3
2. Po zmroku,
3. Wymarzone podróże
Okazuje się że chcąc uruchomić sims 3 lub Wymarzone podróże jestem poprszony o włożenie płyty Po zmroku. Jest komunikat Niewłaściwy dysk - włóż płytę po zmroku.
Co się dzieje? Płyty są oryginałami.

@Ilona-witam nowego użytkownika i zarazem polecam lekturę naszego regulaminu,ponieważ na dzień dobry powinieneś dostać ostrzeżenie za złe nazewnictwo tematu,a poza tym zanim założysz jakiś temat z problemem dotyczącym gry,to sprawdź czy nie możesz o nim napisać w jakimś temacie już istniejącym

Ostatnio edytowane przez Ilona : 23.06.2011 - 14:25
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2011, 14:06   #365
symfonia
Guest

Domyślnie Brak duchów na parceli.

Wracam po dłuższej przerwie z takim oto problemem:na parceli mam kilka nagrobków ,ale tylko raz pojawił się duch było to na samym początku, po śmierci pierwszego sima.Od tamtej pory brak duchów choć upłynęło już trochę czasu.Co zrobić żeby duchy zaczęły się pojawiać i straszyć simy?

@Ilona- zanim założysz jakiś temat z problemem dotyczącym gry,to sprawdź czy nie możesz o nim napisać w jakimś temacie już istniejącym

Ostatnio edytowane przez Ilona : 23.06.2011 - 14:25
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2011, 19:18   #366
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

mam problem z simem który nie może nabyć umiejętności kondycji bo mu pasek nie rośnie a potrzebuje tą umiejętność do pracy próbowałam już kodu reset sim ale, to nic nie daje a nie chce kasować tej rodzinki bo ją bardzo lubię i już nie wiem co robić .
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2011, 20:13   #367
Searle

Domyślnie Odp: niespotykany problem

Cytat:
Napisał nawrocki.arkadiusz Zobacz post
Witajcie, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Otóż, kupiłem Pakiet Sims 3 i Po zmroku oraz dodatkowo Wymarzone podróże.
Instalowałem wg poniższego:
1. Sims 3
2. Po zmroku,
3. Wymarzone podróże
Okazuje się że chcąc uruchomić sims 3 lub Wymarzone podróże jestem poprszony o włożenie płyty Po zmroku. Jest komunikat Niewłaściwy dysk - włóż płytę po zmroku.
Co się dzieje? Płyty są oryginałami.
Grę zawsze uruchamiasz od dodatku, który najpóźniej pojawił się w sprzedaży, czyli w Twoim przypadku jest to dodatek Po Zmroku

Cytat:
Napisał symfonia Zobacz post
Wracam po dłuższej przerwie z takim oto problemem:na parceli mam kilka nagrobków ,ale tylko raz pojawił się duch było to na samym początku, po śmierci pierwszego sima.Od tamtej pory brak duchów choć upłynęło już trochę czasu.Co zrobić żeby duchy zaczęły się pojawiać i straszyć simy?
Miałam podobny problem, długo nie gościły duchy w moim simowym domu, ale ostatnio pojawiły się nawet dwa na raz. Niestety nie wiem od czego to zależy.

Cytat:
Napisał FTR Zobacz post
Witam,

Mam problem z granicami mojej parceli. Otóż wiem, że przenosiłem ją parę razy z miejsca na miejsce ale nie wiem w który momencie to się stało, w każdym razie teraz parcela wygląda tak:

http://i55.************/2nro75.jpg
http://i54.************/x7f5h.jpg
http://i52.************/kail2u.jpg

No i nie wiem co poradzić, strasznie to brzydkie, a obniżyć terenu na granicy nie mogę. Dodam, że przy przenoszeniu parceli na całkiem płaski obszar, wysokość ziemi na granicy parceli i nawet po za nią się tak podnosi.

Nie wie ktoś jak to naprawić?Pozdrawiam.
Pytanie powinno być zadane w dziele The Sims 2. A próbowałeś wyrównywania terenu w trybie budowania?
stare 24.06.2011, 11:31   #368
Meona

Domyślnie Gdzie znajdują się pobrane gotowe simy lub jak je zainstalować?

Tak, wiem. Czytałam poradnik Chryzantema. pobrałam simkę z mts.
następnie rozpakowałam plik. jako, że mam małpkę do instalowania dodatków do ts3 pojawił się plik z małpką. kliknęłam opcję "Install to sims 3". wchodzę do gry.
i nie ma. hmm może coś zrobiłam źle?

UWAGA: pobrane simy wymagały tylko podstawy. jedna wymagała PZ, ale je posiadam. może po prostu nie wiem gdzie te simy się znajdują, albo po prostu w zły sposób je instaluję.

pomóżcie z góry przepraszam jeśli taki temat był. wtedy poproszę o linka do takiego tematu.

//Gingers: Przed umieszczeniem jakiegoś tematu sprawdź czy swojego pytania nie możesz umieścić w istniejącym już temacie.
stare 26.06.2011, 11:17   #369
Niuchaaa
Guest

Question Odp: Pytania i odpowiedzi

Hej.. Mam problem dotyczący pobierania z giełdy wymiany.. Klikam Pobierz (tam na giełdzie) i wyskakuje mi okienko uruchom aplikację. klikam ok. w programie startu ts3 jest, że się pobiera ten zielony pasek się wypełnia. niby jest już dobrze ale nagle wyskakuje okno z informacją: Nastąpił błąd podczas pobierania materiałów. Zobacz szczegóły w dzienniku. Mieliście już takie sytuacje? Mam tak prawie za każdym razem gdy pobieram z Giełdy Wymiany ;S Co robić? Gdzie jest ten dziennik?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.06.2011, 22:13   #370
nattt009
Guest

Potrzebuję pomocy..Kuzynka chciała włączyć simsy, ale wyskoczył jakiś błąd.. wyskakiwał kilka razy, więc stwierdziłam że trzeba to odinstalować... Odinstalowałam wszystkie dodatki, i nie chciała mi się podstawa usunąć.... Kuzyn wziął usunął jej po prostu wszystkie składniki z podstawki... Próbowałam zainstalować podstawę od początku to wyświetla mi się że już jest zainstalowana(INSTALATOR WYKRYŁ ŻE WERSJA 1.14.011 JEST JUŻ ZAINSTALOWANA.
TEN INSTALATOR INSTALUJE POPRZEDNIĄ WERSJĘ THE SIMS 3 1.0.631.
ODINSTALUJ POPRZEDNIĄ WERSJĘ).. Instaluje dodatek, chcę włączyć grę i znowu ten sam błąd co wcześniej... Już nie wiem co mam robić i jak to usunąć, bo nie mam simsów w dodaj/usuń programy...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania