Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.10.2012, 21:19   #1
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Stories by Kicaj

Kicajku, kocham Cię, kocham to co napisałaś i aż mi się chce płakać, jak tak sobie pomyślę, że to już koniec. pewnie teraz sobie pomyślisz, że powiem to co reszta użytkowników, ale takie są moje odczucia:

pamiętam doskonale 1 odcinek Landerów. dodawałam wtedy na forum losy Archibaldów, o których pewnie już wszyscy zapomnieli, no ale cóż... zobaczyłam wtedy jakiś nie mówiący mi nic konkretnego nick - Kicaj i historię, historię dość przeciętną jako że to pierwszy odcinek. w tamtym momencie nawet przez myśl mi nie przeszło, że tak to się skończy. spodziewałam się bardziej czegoś z stylu Eyvee (z całym szacunkiem ofc) - proste, szczęśliwe życie i jakieś niespodzianki od losu co parę odcinków, nic poza tym. o tym, jak mylne były moje przypuszczenia mogliśmy się wszyscy przekonać już nawet w kolejnym odcinku - Sutton, śmierć Joelline i cała ta reszta. na początku jakoś ta historia mnie aż tak nie zachwycała, przypomniało mi to w sumie moje wypociny - próbujesz coś przekazać, ale nie do końca wiesz jak. jednak jakoś nie przeszkadzało mi to w lekturze i dalszym zachwycaniu się pięknem twoich wampirzątek :3 jakiś czas później powstał osobny dział OJSG, o czym ja (jak zwykle) dowiedziałam się z opóźnieniem. wszystko przez koniec szkoły, testy i oceny... gdy już ogarnęłam nowo powstały dział, zaczęłam oglądać wszystkie rodzinki - Pink Panther, Eyvee, Horsez etc. wtedy w oko rzuciło mi się 'stories by Kicaj'. twój nick jakoś zapadł mi w głowie. otworzyłam historię na ''ostatniej stronie'', którą była wtedy 16 czy coś w tej okolicy. stwierdziłam, że w sumie po co czytać od początku, może się połapię! ha, jak mylne były moje przypuszczenia - Alba w ciąży, Gibon z Everem... takie samoistne WTF!? wtedy postanowiłam nadrobić zaległości i gdy przeczytałam to wszystko od początku to powiem szczerze, zachwyciłam się. piękne simy, piękna historia i piękno przekazu. jakoś później nadszedł lipco-sierpień, kiedy oznajmiłaś że mamy czekać aż do WRZEŚNIA. nogi się pode mną ugięły wtedy, bo przecież jak ja mam wytrzymać tyle czasu! jednak odcinek pojawił się wcześniej i w sumie później się trochę działo... a gdy teraz powiedziałaś, że to KONIEC, definitywny i bezpowrotny koniec, to aż chce mi się płakać. te ostatnie 3 części to istna poezja dla mnie... będę za tym tęsknić, chyba najbardziej z całego OJSG, nie będzie Alby, Evera, Sutton i Lemon... właśnie! Sutton, ach Sutton... dzięki Ci wielkie Kicajku, za to że dałaś nam tą wspaniałą simkę, kocham ją i tyle.

po przeczytaniu tej części płaczę jak bóbr. to na mnie działa jak Titanic normalnie nie chcę żeby to był koniec i pewnie gdybym mogła to nieźle bym Cię przetrzepała za to że odchodzisz! kocham Cię, Kicusiu, chociaż tak właściwie Cię nie znam. ale kocham Cię za to, co zrobiłaś, za to, co nam dałaś i wiedz, że nigdy Cię nie zapomnę

mam taką skromną nadzieję, że przynajmniej raz na jakiś czas pojawisz się na forum i powiesz, że żyjesz...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.10.2012, 13:09   #2
Trykuu.

Domyślnie Re: Stories by Kicaj

haha, ja szesnastoletni chlop mialem swieczki w oczach
Dziekuje Ci Kicaju za to opowiadanie, jestes niesamowita
Trykuu. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2012, 17:36   #3
Zielona Herbata

Ciężar mi spadł na serce.
Wielce sławne OJSG właśnie upada. Jest mi tak smutno,ale to przejdzie.
Miejmy nadzieję,że kiedyś do nas wrócisz. Miejmy.

Bardzo ci dziękuję za te przyjemne czytanie,za podesłanie mi Lemon. Już wiedziałam,że to będzie wielki bestseller. Proszę cię,napisz książkę ! Ja ją chętnie kupię kochana :3

Kto chce,żeby Kicuś wydał książkę () łapka w górę ! ^^

Zapraszam na mojego bloga: Herbal Sims
Zielona Herbata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2012, 19:59   #4
Horsez

Kicuś, wiesz dobrze że dla mnie jesteś Mistrzynią samą w sobie.
Jestem w wieku twojej drugiej żony, a płakałam jak dziecko..
Tu było tak magicznie, ta atmosfera.. pamiętam 1 Odcinek, a za kilka miesięcy wrócisz do tego.. i powiesz.. tak moi Landerowie..
Dziekuję ci za To co Robisz, i robiłaś. Stworzyłaś tu naprawdę niezły poziom, i za to wielkie G r a t u l a c j e Kocham cię, ale nie chce końca, nadal nie wierze..
stare 08.10.2012, 22:44   #5
anie_1981

Historia świetna Czytało się płynnie i przyjemnie. Ciekawa analogia, w końcu matka Gibona, Kleo i Sutton też zginęła w pożarze... HA! Pamiętam! Nie czytałam początku historii, żeby tutaj zabłysnąć! Pameli oczywiście szkoda, była z Dexterem fajną parką. Everdeena mi nie szkoda, nigdy go jakoś nie lubiłam. Gibon pocierpi, ale mu przejdzie. Ale chociaż historia piękna i słynna, nie dziwię się, że zdecydowałaś się ją zakończyć. Jako właścicielka paru sag, dobrze wiem, że one się zwyczajnie nudzą... Nie mówię o forumowiczach, tylko o graczach.

No to teraz proszę jakąś nową, błyskotliwą opowiastkę!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2012, 20:34   #6
Skylinn

Aż brak mi słów...
Twoja opowieść jest fenomenalna, nie żartuję, zaciekawiła mnie bardziej niż niejedna książka.
Opowieść zakończyła się cudownie.
Prawie się popłakałam przy śmierci Pameli, opisałaś to z takim wkładem emocji...
Bardzo będzie mi brakować tej historii. Tego czekania na kolejne posty, zastanawiania się, co zrobi Alba...
Jakoś trudno mi uwierzyć, że to koniec. Że już nigdy nie dodasz odcinka, że Alba, Pamela, Gibon, Lemon to przeszłość. To tylko postacie, o których już nigdy nie dowiem się nic więcej.
Chciałabym napisać obszerny komentarz z pochwałami, ale po przeczytaniu tego posta mój zasób słów jest wielkości orzeszka.
stare 15.11.2012, 00:16   #7
Angela

Nie mogąc zasnąć chciałam przeczytać coś krótkiego. Żeby odreagować dzisiejszy dzień. Trafiłam na twoje opowiadanie. Patrzę, 37 stron, więc obiecuje sobie, że przeczytam kilka rozdziałów i dokończę o bardziej odpowiedniej porze. Z obietnicy nic nie zostało, bo opowiadanie wciągnęło mnie całkowicie. Przeczytałam całe, zarwałam noc i najprawdopodobniej na egzaminie będę kompletnie nieprzytomna, ale nie żałuje. Stworzyłaś niesamowitą historię. Przy ostatnim odcinku łezka zakręciła mi się w oku. Chciałam napisać coś jeszcze, ale nie umiem dobrać słów.
Chylę czoła za wytrwałość.
Angi.
stare 09.02.2013, 22:11   #8
Kicaj

Witam ponownie po przerwie

Długo zastanawiałam się czy coś wstawić, rozpoczynać etc. i w końcu nadszedł ten dzień, że się zdecydowałam.

Wiele miałam pomysłów - całkiem nowe opowiadania, reaktywacja starego... Nieliczni wiedzą, bo ich tym zanudzałam. Padło na to co Wam dziś zaprezentuję, na razie jako krótki prolog.

Odcinki nie będą pojawiały się zbyt często, ale jednak. Także zapraszam serdecznie do czytania, mam nadzieję, że się spodoba.

Dla Meggie - w dniu urodzin. Wszystkiego naj

Prolog

   Wiatr świszczał przedzierając się przez szpary w murze i przy mocniejszych podmuchach przeistaczał się w ponury gwizd. Zatęchłe pomieszczenie otaczał mrok, a jedynym źródłem światła była na w pół wypalona świeca. Pośrodku pokoju stał wysoki mężczyzna ubrany w ciemną szatę, przed jego obliczem klęczał starzec. Prowadzili między sobą rozmowę, przy czym mówili tak szybko, że nawet najbliżej stojący nich strażnik rozumiał co drugie słowo.
   - Ostatnia z twoich przepowiedni okazała się bujdą. Jak niby mam ci tym razem uwierzyć? – wycedził przez zęby Hiram i spojrzał wyniośle w stronę skulonej postaci.
Starzec wyprostował się i uniósł pooraną zmarszczkami twarz ku rozmówcy.
   - Tym razem jestem pewien – odparł, otworzywszy szeroko oczy, w których źrenice zwęziły się prawie całkowicie, a tęczówki przybrały kolor kości słoniowej.

   – Dotknij mnie, pokażę ci. – Wyciągnął dłoń i rozprostował kościste palce. – Potem sam zdecydujesz – dodał.
Wampir musnął opuszkami papierowej skóry jasnowidza i natychmiast w jego umyśle zaczęły wyświetlać się obrazy, które zmroziły mu krew w żyłach. Z przestrachem wycofał rękę i głosem zdradzającym zdenerwowanie, wydyszał:
   - To nie może być prawda...

Ostatnio edytowane przez Kicaj : 10.02.2013 - 15:43
Kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 22:19   #9
Misiaa12

Fajnie, że znowu coś dodajesz
Prolog, super. Jak widzę będą tu historie mrożące krew w żyłach?
Nic więcej nie mogę powiedzieć, późno już dosyć i mózg mi się powoli wyłącza
stare 09.02.2013, 22:56   #10
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Fajnie, że wróciłaś
Prolog mi się strasznie podobał, szkoda, że tak krótko..
Nawet nie zdążyłam się wciągnąć na dobre, a tu trach! koniec
No, ale to w końcu dopiero prolog..

Uwielbiam tajemnice, będę czekać na pierwszy odcinek

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania