Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.02.2012, 22:26   #3751
Ariall

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Ostatnio spaprał mi się save bodajże z 11 tygodnia w SV. Byli już potomkowie "oryginalnych" Simów, miasto wydawało się takie... cudowne. Po stracie zaczęłam od nowa, jednak chciałabym trochę przyśpieszyć. I tu pojawia się moje pytanie:

Czy można "przewinąć" grę do przodu za pomocą jakiegoś moda, czitu, whatever? Królestwo za pomoc.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.02.2012, 09:56   #3752
ultraviolence

Cytat:
Napisał Ariall Zobacz post
Ostatnio spaprał mi się save bodajże z 11 tygodnia w SV. Byli już potomkowie "oryginalnych" Simów, miasto wydawało się takie... cudowne. Po stracie zaczęłam od nowa, jednak chciałabym trochę przyśpieszyć. I tu pojawia się moje pytanie:

Czy można "przewinąć" grę do przodu za pomocą jakiegoś moda, czitu, whatever? Królestwo za pomoc.
Może Master Controller się nada? Niestety wszystko trzeba zrobić ręcznie, nie ma tak dobrze Migiem możesz zmienić grupy wiekowe wybranych simów, zapłodnić (oj, jak to brzydko brzmi ) simkę, przyspieszyć poród i jak urodzi się dziecko, znów skorzystać z możliwości zmiany grupy wiekowej. Wyposażenia i domków raczej nie odzyskasz... Inny sposób na razie nie przychodzi mi do głowy.
stare 21.02.2012, 14:02   #3753
anie_1981

Ja mam zapis z Sunset Valley, który jest dosyć młody, bo babka ma męża i jedno dziecko, a drugie jest "w drodze". No i gra zaczęła się makabrycznie ciąć. Już myślałam, że pozbędę się tego zapisu (chociaż bardzo niechętnie), ale wpadłam na pomysł by dać szansę modowi "NRaas Master Controller", zresetowałam nim wszystkie obiekty i ludzi w mieście, pomogło! Ariall, może też spróbuj? Jakby dało się uratować stary zapis, zaoszczędziłoby Ci to sporo czasu. Jak to zrobić? Proste, mod NRaas Master Controller, klikasz na Ratusz lub komputer i wybierasz NRaas\Master Controller\Miasto\Resetuj wszystko. To trochę potrwa, ale potem gra chodzi ciut lepiej i płynniej.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2012, 15:57   #3754
Ariall

Niestety to przypadek beznadziejny. Gdy włączam grę po sekundzie wywala błąd i wraca do pulpitu. Pogodziłam się z tym, dałam sobie siana. Zaczęłam od nowa razem z modem, który przyśpiesza historię - dzieci, rozwody, flirty etc. i jestem zadowolona.
stare 23.02.2012, 17:15   #3755
tallje
Guest

dobra, jesli kogos to interesuje, to kupilam te przepisy na karme ale... znikły w wyposazeniu : P
czyli podsumowujac, blad. nie da sie nic z nimi zrobic, przynajmniej u mnie : D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.02.2012, 11:08   #3756
Filleable

Właśnie ja czekałam, aż to napiszesz
Swoją drogą to głupie, że te aktualizacje dodają to różne opcje z innych dodatków, których i tak nie można użyć. Ja np. w edycji miasta przy wyborze typu parceli mam pralnię, a nie mam żadnych dodatków.
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.02.2012, 11:38   #3757
anie_1981

Ale z pralnią to jeszcze ujdzie, wystarczy że masz zestaw Store z pralkami i suszarkami i gotowe, możesz mieć w mieście pralnię... Co jest bez sensu, bo jak nie masz w domu kosza\pralki\sznurków, to Sim nie brudzi ubrań, więc nie ma czego wynosić do pralni... No chyba, że zamurujemy gdzieś w domu kosz na pranie... Sim nie może tam wkładać odzieży, ale można mu ją wkładać do wyposażenia... EA zawsze ma koszmarne pomysły...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.02.2012, 18:36   #3758
tallje
Guest

mam już "karierę" i planuje kupić następny dodatek. No i tu jest problem: chce dopasować jakiś, który zgra się z "karierą", np do ZG pasuje PZ, a do "pokoleń" "zwierzaki" itp. ja osobiście jakoś nastawiłam się na kupno "zwierzaków", chociaż nie powiem, "Po zmroku" prędzej czy pozniej ( raczej pozniej : P) kupię. jakieś rady? <dylemat życia> : {

EDIT: wlasciwie to problem' juz rozwiazany, i jakby ktos jeszcze sie zastanawial, to mysle ze polaczenie kariera+zwierzaki jest najlepsze ( przykladzik? dzielny sim strazak i jego dzielny ukochany pies, owczarek, szalona simka stylistka i jej rozowy pudel...mi tam sie podoba : p )
[dlatego nie usunelam posta wlasciwie! XD]

Ostatnio edytowane przez tallje : 29.02.2012 - 20:58
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.02.2012, 23:36   #3759
Adamsims

#Up Kto co woli. Ja mam tak, ze moja simka po dniu Kariery, relaksuje sie w Po Zmrokowym barze. A moje pytanie jest takie: Co daje gotowanie skoro mój sim i tak napełni głód płatkami, chodzi o zwykłe przepisy nie ambrozji itp.
Adamsims jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2012, 09:30   #3760
Dżiglipaff

sim może dostać nastrojnik "po dobrym jedzeniu"

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania