Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.03.2007, 10:59   #371
martitka
Guest

Domyślnie

mam zalozony biznes i w domu i na parceli publicznej. w domu napewno nie dziala ta opcja w sumie na parceli publicznej nie sprawdzalam...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.04.2007, 10:16   #372
ewelinaczenczek
Guest

Domyślnie

A ja mam taki kłopot:
Chciałam sobie założyć restauracje. Najpierw otworzyłam przedsiębiorstwo domowe. Miała to być mała cukiernia, połączona z galerią sztuki. I tak oto ustawiłam krzesełka i stoliki, wstawiłam lodówki, na półkach których poukładałam przysmaki zrobione przez moją Simkę. W pomieszczeniu gdzie miała być galeria wywiesiłam obrazy i ustawiłam rzeźby do sprzedania. Na początku simowie kupowali domowe wypieki i czasem jakiś obraz, ale teraz to już w ogóle nic nie kupują, tylko stoją przed urządzeniem biletującym i przyglądają mu się jakby chcieli je kupić :con: Tylko to ich interesuje.

Dałam sobie ostatecznie spokój z domowym przedsiębiorstwem, a kupiłam sobie parcele publiczną i tam otworzyłam restauracje połączoną z niewielkim centrum handlowym. Mam tą specjalną kuchenkę i stanowisko kierownika sali, ale powtarza się historia z simami zainteresowanymi wyłącznie kupnem urządzenia biletującego :wacko: Najbardziej denerwuje mnie to, że żaden z simów odwiedzających moją restauracje nie siada do stolika i nie je. :con:

Wydaje mi sie, że wszystko robię dobrze:
- produkty do sprzedania zaznaczam na żółto i ustalam ich ceny
- obsadzam pracowników na odpowiednich funkcjach
- używam wywieszki "otwarte/zamknięte
I NIC!

Uważam że dodatek "własny biznes" jest dosyć trudny i przydałby mi się jakiś poradnik. Jakby ktoś miał link do takowego, to poproszę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.04.2007, 11:00   #373
Pysia_
Guest

Domyślnie

Musisz ich namówić, żeby kupili bilet z tego urządzenia.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.04.2007, 12:20   #374
Kadia
Guest

Domyślnie

Oni nie chcą kupić tego urządzenia tylko bilet z niego, żeby mogli sobie robić co chcą na twojej parceli
A dodatek nie jest trudny tylko wnerwiający xD Usuń urządzenie biletujące. Jest ci całkowicie niepotrzebne jeśli już masz sklep. Simowie mają płaić za to, że i tak zapłacą? Bez sensu xP
Gdy już usuniesz to samo będą robić przy stanowisku kierownika. Po prostu musisz swoim simem nakłonić ich do zdecydowania się, aby wreszcie raczyli swoje wirtualne pupy posadzić na krześle. To jest właśnie denerwujące w tej grze Dlatego od dawna nie robie biznesów ^^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.04.2007, 14:16   #375
Eámanë
Admin Emeryt

Reputacja: 10
Domyślnie

Własny Biznes mam już długo, ale jeszcze nie wszystko przetestowałam.

Załóżmy, że simka X zatrudni w swoim przedsiębiorstwie sima Y. Czy kiedy wejdę w jego rodzinkę, to w menu kariery tego sima będzie pokazane, że gdzieś pracuje?
stare 08.04.2007, 15:32   #376
Cannabis
Guest

Domyślnie

tak, będzie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2007, 22:11   #377
Alatáriël
Guest

Domyślnie

To ja sie spytam tak... Jeśli właśnie nim Y (z posta Eamane) pracuje jako kucharz w restauracji elamente, to co będzie napisane?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2007, 22:13   #378
Darlene
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Alatáriël
To ja sie spytam tak... Jeśli właśnie nim Y (z posta Eamane) pracuje jako kucharz w restauracji elamente, to co będzie napisane?
Nie będzie i w zarobkach będzie mieć 0 ... Bynajmniej u mnie tak jest ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.04.2007, 17:10   #379
rosex

Domyślnie

U mnie simowie, którzy zatrudnią się w przedsiębiorstwach domowych i tych na parcelach publicznych, które założę to w tej zakładce z pracą i umiejętnościami ma napisane gdzie pracuje. Jest tam adres lub nazwa parceli, godziny pracy (chyba zawsze pisze, że od 9:00 - 16:00) i ile zarabia.
stare 03.05.2007, 00:10   #380
The FerG

Domyślnie

Ja mam 2 pytania:
1.Jak wystawiać samochody wiem że to do wystawiania jest w stołach ,ale jak ;( ?
2.Czemu ludzie nie chcą chodzić mi do fryzjera?
The FerG jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania