![]() |
#372 |
Guest
|
![]()
A ja mam taki kłopot:
Chciałam sobie założyć restauracje. Najpierw otworzyłam przedsiębiorstwo domowe. Miała to być mała cukiernia, połączona z galerią sztuki. I tak oto ustawiłam krzesełka i stoliki, wstawiłam lodówki, na półkach których poukładałam przysmaki zrobione przez moją Simkę. W pomieszczeniu gdzie miała być galeria wywiesiłam obrazy i ustawiłam rzeźby do sprzedania. Na początku simowie kupowali domowe wypieki i czasem jakiś obraz, ale teraz to już w ogóle nic nie kupują, tylko stoją przed urządzeniem biletującym i przyglądają mu się jakby chcieli je kupić :con: Tylko to ich interesuje. Dałam sobie ostatecznie spokój z domowym przedsiębiorstwem, a kupiłam sobie parcele publiczną i tam otworzyłam restauracje połączoną z niewielkim centrum handlowym. Mam tą specjalną kuchenkę i stanowisko kierownika sali, ale powtarza się historia z simami zainteresowanymi wyłącznie kupnem urządzenia biletującego :wacko: Najbardziej denerwuje mnie to, że żaden z simów odwiedzających moją restauracje nie siada do stolika i nie je. :con: Wydaje mi sie, że wszystko robię dobrze: - produkty do sprzedania zaznaczam na żółto i ustalam ich ceny - obsadzam pracowników na odpowiednich funkcjach - używam wywieszki "otwarte/zamknięte I NIC! Uważam że dodatek "własny biznes" jest dosyć trudny i przydałby mi się jakiś poradnik. Jakby ktoś miał link do takowego, to poproszę. |
![]() |
![]() |
#373 |
Guest
|
![]()
Musisz ich namówić, żeby kupili bilet z tego urządzenia.
|
![]() |
![]() |
#374 |
Guest
|
![]()
Oni nie chcą kupić tego urządzenia tylko bilet z niego, żeby mogli sobie robić co chcą na twojej parceli
![]() A dodatek nie jest trudny tylko wnerwiający xD Usuń urządzenie biletujące. Jest ci całkowicie niepotrzebne jeśli już masz sklep. Simowie mają płaić za to, że i tak zapłacą? Bez sensu xP Gdy już usuniesz to samo będą robić przy stanowisku kierownika. Po prostu musisz swoim simem nakłonić ich do zdecydowania się, aby wreszcie raczyli swoje wirtualne pupy posadzić na krześle. To jest właśnie denerwujące w tej grze ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Admin Emeryt
Reputacja: 10
|
![]()
Własny Biznes mam już długo, ale jeszcze nie wszystko przetestowałam.
Załóżmy, że simka X zatrudni w swoim przedsiębiorstwie sima Y. Czy kiedy wejdę w jego rodzinkę, to w menu kariery tego sima będzie pokazane, że gdzieś pracuje?
![]() |
#376 |
Guest
|
![]()
tak, będzie.
|
![]() |
![]() |
#377 |
Guest
|
![]() To ja sie spytam tak... Jeśli właśnie nim Y (z posta Eamane) pracuje jako kucharz w restauracji elamente, to co będzie napisane?
|
![]() |
![]() |
#378 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#379 |
|
![]()
U mnie simowie, którzy zatrudnią się w przedsiębiorstwach domowych i tych na parcelach publicznych, które założę to w tej zakładce z pracą i umiejętnościami ma napisane gdzie pracuje. Jest tam adres lub nazwa parceli, godziny pracy (chyba zawsze pisze, że od 9:00 - 16:00) i ile zarabia.
![]() |
#380 |
|
![]()
Ja mam 2 pytania:
1.Jak wystawiać samochody wiem że to do wystawiania jest w stołach ,ale jak ;( ? 2.Czemu ludzie nie chcą chodzić mi do fryzjera? |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|