Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.05.2004, 10:14   #1
likagirl
Guest

Domyślnie

"Przynęta" odc.2

...na ich drodze stanął policjant.
-No panienki...zapraszam na komisariat-powiedzial z usmiechem i zaprowadził je do radiowozu.Dojechali na komisariat.Dziewczyny już kilka razy bywały na komisariatach, za rózne kradzieże i włamania.Doszły do gabinetu.
-Siadajcie-powiedział policjant i zostawił je z sierżantem Putem.
-A więc macie zarzuconą kradziez i włamanie.Czy to prawda?
-My...wcale....-próbowała wykręcić się Kate
Kalina kopla ją i powiedziala-Tak. Przyznajemy sie.
-Co ty zrobiłaś-szepneła Kate ale nie dostala odpowiedzi
-Ile macie lat-prowadził dalszą dyskusje sierżant
-19-powiedziały razem
(Nie opisuje daleszej romowy bo jest nudna i wogóle )
Dziewczyny siedziały w celi.Kate miala pretensje do Kaliny ale siedziała cicho.Wyciagnęła coś z buta co kształtem przypominało nóż.Tak to byl noż.Wzięła daleki rozmowach i rzuciła sie na......

corn pisz dalej, podoba mi sie
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.05.2004, 10:44   #2
cornishonka
Guest

Domyślnie

Odc. 7

Weszła do miejsca, gdzie kiedyś była jej mała sypialnia - teraz to była ogromna biblioteka. Znalazła swój stary album. W tym momencie do bibloteki weszła jej matka i ukucnęła za Anią.
- Pamiętam to. Wpadłaś do jeziora, bo nie mogłaś już czekać, żebym cię przebrała w kostium kąpielowy i ganiałaś ważki. - Uśmiechnęła się, a Ania popatrzyła na to zdjęcie ze skrzywioną miną. Przewróciła na następną stronę.
- O, a to... - Zaśmiała się matka Ani - Twoja pierwsza wizyta u dentysty. Jeszcze do dziś ten dentysta ma ślady twoich małych ząbków na ręce.
Ania zamknęła album i położyła go na miejsce między książki.
- Nabijasz się ze mnie, mamo?
- Żartujesz?
Dziewczyna miała dosyć matki. Nawiedziło ją to samo uczucie, co w szpitalu. Miała wszystkiego dosyć. Zadzwonił telefon.
- Odbiorę - Burknęła i wyszła z biblioteki.
- Halo, rezydencja SimKułków...Przy telefonie Ania.
- Hss... - To syczenie napełniło Anię strachem.
- Słucham..?
- HSSS...
Ania położyła słuchawkę na telefonie. Bała się.
- Kto to był, córeczko? - Usłyszała głos od strony biblioteki.
- Nie ważne... To znaczy, pomyłka...

--------------------------------------------------------

No likagirl, czekam czekam... Na co się rzuciła ;> ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2004, 11:08   #3
likagirl
Guest

Domyślnie

e jeszcze nieweim na co.....napisze może później :lol:

Fajnie corn........
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2004, 18:16   #4
Basieńka
Guest

Domyślnie

Likagirl może na woźnego z kluczami od celi (super opowiadanko)! Corn i Simus też nieźle!!! Pisze dalej "Ona+on-ona & cena przyjaźni" odc. 13 (pechowy i ostatni)

(...) Lecz nazajutrz Karola zobaczyła Roberta i Tole (tą jego dziewczyne) i znów ogarnęła ją rozpacz i zazdrość. Tola skręciła, ale wcześniej pożagnała się z Robertem pocałunkiem. Karolina wyprzedziła Roberta i przez przypadek kartki wysypały się jej z bloku. Robert podbiegł i jej pomógł.
- Cześć. Pomoge ci.
- Dzięki.
- Czy to nie ty przypadkiem wysłałaś mi te kartki i meile?
- Tak naprawde to...
Nie dokończyła bo nagle podeszła do niej Ola.
- Cześć!!!
- Czego chcesz?! - naskoczyła na nią Karolina.
- Nic ja tylko chciałam sie przywitać...
- Nie potrzeba!
I zauważyła, że Robert zniknął. To było dla niej straszne. Jeszcze bardziej znienawidziła Ole. W szkole dowiedziała się, że jak jej nie było Olka rozgadała, że Karolina zabujała się w Robercie. Teraz żałowała (i żałuje), że skończyła się jej przyjaźń z Edytą. "Edycie mogłam zaufać... Ona by nie wygadała" - pomyślała...

Jak potoczą się dalsze losy Karoliny musicie sobie dośpiewać, bo ja naprawde nie wiem. Może Tola rozejdzie się z Robertem i Karola będzie miała wolną drogę? Może będzie kręcić na odległość z Markiem? Może znajdzie wogóle kogo innego?
TAKIE ROZTERKI ŻYCIOWE WYDARZYŁY SIĘ NA SERIO PEWNEJ DZIEWCZYNIE!!!

*****************************THE END******************************
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2004, 19:41   #5
Basieńka
Guest

Domyślnie

Pisze nowe opowiedanko. Mam nadzieje, że kogoś to zaciekawi... Coś a'la kryminał... "Między murem, a granicą" odcinek 1!

Coś trzasnęło na górze.
- Nie bój się siostrzyczko, to tylko wiatr... -uspokajała Iga swoją młodszą siostrę.
- Ale kiedy wróci mama? - zapytała małą Klara.
- Nie wiem, naprawde nie wiem... Mam nadzieję, że niedługo... A teraz idź spać.
- Ale ja się boje... Mogę spać z tobą?
- No dobrze.
Iga była bardzo opiekuńcza, zajmowała się swoją siostrą ile mogła, pomagała mamie, a przecież miała dopiero 13 lat. Klara miałą 6 lat. Ich matka pracowała bardzo ciężko, jako lekarka. Z dziewczynami spędzała każdą wolną chwilę.

Następnego ranka.
-Która godzina...? CO???!!! Za 15 ósma??? Spóźnie się do szkoły!!! MAMO!!!!! - Iga wyleciała z pokoju do sypialni mamy. Nie było jej. Poszła obudzić Klare. - Klara wstawaj!!! Musimy już iść!!!
- Jeszcze pięć minut...
- Żadne 5 min.! Musimy się spieszyć!!! Idź się myj, ja zrobie śniadanie!
- No dobrze...
Iga w błyskawicznym tępie ubrała siebie i Klare. Iga zamykała drzwi, ale zawołał ją nagle...

Zdecydujcie sami:
A. policjant
B. mama
C. jakiś nieznajomy jej chłopak lub dziewczyna

Czekam na komentarze!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2004, 20:05   #6
likagirl
Guest

Domyślnie

Basienka, fajne, c).................hyh..............
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2004, 20:20   #7
Basieńka
Guest

Domyślnie

Odcinek 2 "Między murem, a granicą"

- Hej!!! Poczekaj!!! Ty jesteś Iga??
- Co chcesz? Spiesze się!
- Oj, sorki nie przedstawiłem się. Jestem Arek. Mieszkam na przeciwko, niedawno się przeprowadziłem, nie wiem gdzie jest szkoła nr.5, bede chodził do 6a.
- To moja klasa, możemy iść razem, ale musimy się spieszyć! zostało nam 8 min.
- Bardzo dokładna jesteś.
I pobiegli do szkoły, po drodze musieli odprowadzić Klarę. Iga i Arek wpadli na lekcje. Spóźnili się.
- O prosze, prosze... Panna Drix znowu spóźniona! O! Zamiast się uczyć szlajasz się z naszym nowym uczniem?! - powiedziała wścipska nauczycielka.- A oto dzieci wasz nowy kolega Arek Twist. Widzę, że odrazu wpadłeś w złe towarzystwo - I spojrzała gniewnie na Igę - to bardzo źle...
- Ale dlaczego? Iga jest bardzo miła.
- Panna Drix do dyrektora!
- Jeśli ona pójdzie to ja też!!! - sprzeciwił się Arek.
Iga poczuła coś dziwnego. Nigdy się tak nie czuła. Poczuła ciepło, ale gdy spojrzała się na nią nauczycielka poczuła nagły chłód.
- No dobrze tym razem ci podaruje, ale następnym razem... CISZA!!! Siadajcie!!!
Lekcje minęły dość szybko. Po lekcjach Iga wpadłą po siostrę.
- Dzień dobry. Jest Klara?
- Klara? Przed chwilą odebrałą ją wasza ciotka.
- Ciotka???

Co stanie się z Klarą? Co łączy Igę z nauczycielką?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2004, 08:50   #8
likagirl
Guest

Domyślnie

Fajne opowiadanka, ja pisałam wczoraj moje ale wyskoczył error i nie działało forum więc musze pisac jeszcze raz <_<

"Przynęta" odc.3

......na Kaline.Zaczęły turlać się po podłodze celi i krzyczeć.Kate próbowała wbic jej nóż w brzuch ale ta się broniła.
-Zabije cie!!!-krzyczała Kate.Nagle zgasło światło.Cały komisariat był pogrążony w ciemnościach.Kate upuściła nóż i wstała.
-Ciekawe co się stało.Moze to jakaś awaria...Kalina jak myslisz?-zapytała ale niedostała odpowiedzi."Chce mnie nastraszyć" pomyslała i zaczęła wołać:
-Haa..haalo?!!Panie policjancie?!?
Trochę się zdziwiła, nikt nic nie mówił. W komisariacie było ciemno i cicho.Kate usiadła na łóżku i podspiewywała sobie.Usłyszała czyjeś kroki.Podeszła do drzwi.
-Kto to?
"A moze mi się tylko zdawało".Po chwili poczuła zimny wiaterek i chłodny dotyk rąk na szyii.Niewiedziała najpierw ze to są ręce.Myslała że poprostu zrobiło się jej zimno.Dopiero gdy uścisk na szyii stał sie mocniejszy tak ze nieumiała oddychać, pomyślała ze to wygłupy Kaliny.Próbowała złapac jej ręce i uwolnić się z ucisku na gardle ale nagle oświeciło się światło, a zimny chłód rąk zniknął.Katezaśmiala się po cichu-haha...bardzo śmieszne Kalina, ale mnie to akurat nie roz..-odwrócila się , stanęła jak wryta-Aaaaaaaaaaaaaa!-krzyknęła, zobaczyła...

A co zobaczyła dowiecie się w najblizszym odcinku
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2004, 10:43   #9
cornishonka
Guest

Domyślnie

Odc. 8

Ania wyszła do ogrodu w kostiumie kąpielowym i skoczyła do basenu na bombę. Po raz pierwszy od dawna czuła się wspaniale. Nie miała dosyć świata, nic ją nie bolało. W tym samym momencie pod wodą zobaczyła autobus i podpłynęła do drabinki, ale nie wyszła.
- Co to... AARGH! - Krzyknęła, czując, że coś ją ciągnie na dno. Ale trzymała się drabinki... Już byłoby dobrze, gdyby ten stwór nie był tak silny i nie urwał drabinki. Gdy Ania była już na samym dnie... Mogła oddychać.
- Czego ty ode mnie chcesz? - Próbowała, ale zamiast jej słów poleciało parę bąbli. W tym momencie skrzydła, ogon i futro znikło, a pojawił się... Aleks. Ania podejrzewała, że nie jest on zwykłym facetem, tylko jakimś idiotą w skrzydłach. Ania przestała móc oddychać i zaczęła się dusić. Przed oczami miała Aleksa... Spokojnie oddychającego pod wodą... i takiego, który ją ratuje...
- Uff! Off! - Odetchnęła Ania w ramonach Aleksa na powierzchni. Położył ją na leżaku - Odwalisz się ode mnie?
- Nie mogę... Jesteś taka piękna... Zanim odejdę, chcę chociaż...
- ZAMKNIJ SIĘ! - Ania odepchnęła go od siebie, a to, co zobaczyła, przeraziło ją. Pojawiły się różowe rozbłyski, gdzieś koło serca Aleksa (jeśli on w ogóle je miał). Padnął na ziemię, ale bez krwi. Chociaż nie oddychał. Ania kopnęła jego zwłoki, a on zamienił się w proch i zniknął...

---------------------------------------------------------

Ej no, szczerze oceniajcie ;d Już mam tytuł:
"Pogromczyni demonów" ;d ;d :lol:

Likagirl, podoba mi się
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.05.2004, 11:40   #10
Vasa
Guest

Domyślnie

bardzo mi sie podobaja opowiadania likagilr sa super!!!!!!!!!11 :lol:
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania