Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.12.2010, 22:08   #371
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

To prawda, że karta grafiki dużo daje. Niestety, ale Simsy zawsze sprawiały problemy, już od jedynki, a im nowsze, tym więcej z nimi problemów.

Horsez, jeśli instalujesz mody, to wiesz, gdzie je wrzucasz, wystarczy zabrać z gry plik z modem na cenzurkę i spokój. Jeśli nie korzystasz z modów, to problemy nie są ich winą.

Cytat:
Napisał figa Zobacz post
Shiro też miałam ten błąd jak wielu innych graczy. Jedyne co pomaga to właśnie ponowne uruchomienie save lub całej gry.
Teraz gram na nowym zapisie i na razie nie mam żadnych błędów ale mało gram, a błędy w TS3 często mają to do siebie, że pojawiają się po pewnym czasie.
Zgadzam się. Mi tam błędy prawie nigdy nie pojawiają się zaraz po rozpoczęciu nowej gry. Dopiero po jakimś czasie gry. Średnio 2-3 simowe tygodnie. Być może gra nie radzi sobie z zapisem, gdy zaczyna więcej ważyć.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.12.2010, 12:13   #372
bazik
Guest

Nie, to na pewno nie karta graficzna. Była kupowana do gry o większych wymaganiach niż the sims 3. Jeszcze jakoś spróbuję to wszystko posprawdzać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2010, 13:23   #373
Pinezka

W TS3PZ gram od czterech dni. Wszystko chodziło w miarę płynnie, mam dość dobrego kompa, spełniającego wymagania gry. Jednak dziś, gdy włączyłam, mój save ładował się ponad 15 minut! Próbowałam stworzyć nowego save'a, ale również ładuje się strasznie długo. Jeszcze wczoraj było ok.. Jak można to naprawić? Może ktoś miał podobny problem?
Pinezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2010, 13:28   #374
anie_1981

Ja to raczej z wydajnością gry nie mam problemów. Możesz spróbować zdefragmentować dysk twardy, ale nie gwarantuję, że to pomoże. Czasami gra wlecze się, jeśli jest mało miejsca na dysku. Ale ja nie jestem informatyczką i nie mam pojęcia o co może chodzić. Dodawałaś od wczoraj do dzisiaj jakieś nowe mody? Albo dodatki z neta?

Mi za to dzisiaj zdarzył się błąd zapisu nr. 16. To ciekawostka, bo już dawno się pozbyłam tego problemu. Nie było jednak tak źle, bo po ponownej próbie zapisu, wszystko się pięknie zapisało.
stare 27.12.2010, 13:36   #375
Pinezka

Przed uruchomieniem gry ściągnęłam parę sukienek i auto. Mod na cenzurę nie robił mi takich cyrków z grą, chyba, że stało się to po czasie? Czy to możliwe?
Mam dysk 500GB, więc raczej nie brakuje mi miejsca.

Zastanawiam się, czy problem nie leży w położeniu moich simsów. Otóż podstawę zainstalowałam na partycji D, a dodatek na C (przez przypadek). Próbuję przeinstalować dodatek, zobaczymy, co z tego wyniknie.

Edit: Myślę, że to mogło być przyczyną. Przeinstalowałam dodatek na D i śmiga

Ostatnio edytowane przez Pinezka : 27.12.2010 - 13:54
stare 27.12.2010, 14:03   #376
anie_1981

No to fajnie. Gra widać musiała mieć problem z komunikacją między dodatkiem a podstawką. Ja mam wszystko zainstalowane na partycji D. Mam tam katalog z grami. Tam mam katalog The Sims 3 a w nim, w osobnych podkatalogach, podstawka i każdy dodatek/akcesoria. U mnie z wydajnością nie ma problemu.
stare 28.12.2010, 08:32   #377
marionetka22
Guest

Witam!
Przeczytałam chyba wszystkie posty. Ale chyba nigdzie nie znalazłam problemu dotyczącego mojej gry.
Tez mam tak że w lokalach nie widać simów np barmanów czy ochroniarzy, ale gram dopiero od 2 dni więc może jeszcze wszystkie błędy sie nie objawiły

Do rzeczy:
Mam taki problem że kiedy zamówie jakąś usługe typu lokaj, sprzątaczyka, majster czy cokolwiek to oni przychodzą do mnie, i przeważnie stoją przed domem, albo nawet wejdą ale niczego nie robią. Po jakims czasie biorą nalężną kasę i odchodzą.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 11:58   #378
Agrafka
Guest

.. dodatek działał idealnie.. do czasu.

I
.. czytam w gazecie, który klub będzie oblegany, jadę.. na miejscu okazuje się, że:

.. minęły 4 dni, tłum nie chce zniknąć - kasuję klub, odwiedzam parcelę, ale tłum ciągle jest - zresetowałam część osób, ale na miejsce zresetowanych zaczęły zjawiać się inne - zmieniłam rodzinę - u członków rodziny ciągle pojawia się polecenie - odwiedź klub - zaczyna mnie to irytować.

II
.. zamawiam usługę - lokaj - jest łóżko, ale nie ma lokaja w apartamencie.

Ostatnio edytowane przez Agrafka : 28.12.2010 - 12:09
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 13:05   #379
eklera123
Guest

Agrafka, też to miałam, ale jakimś cudem znikł mi ten tłum. Mi ciągle simy znikają i się pojawiają. To już się męczące robi. Po co EA produkuje dodatki, które są nawet nieskończone? Nie znam osoby, która by nie miała błędów. Nie wiem czy to błąd, ale jak jestem moją simką na mieście to gadam sobie z wampirem z 5 godzin (specjalnie) a on sobie stoi i można powiedzieć, że się nie przypala.. Moja simka wampirka jak wyjdzie to po 3 godzinach musi uciekać do jakiegoś budynku. Nie uważam tego za błąd, ale za niedopatrzenie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.12.2010, 13:26   #380
Pinezka

Cytat:
Napisał eklera123 Zobacz post
Agrafka, też to miałam, ale jakimś cudem znikł mi ten tłum. Mi ciągle simy znikają i się pojawiają. To już się męczące robi. Po co EA produkuje dodatki, które są nawet nieskończone? Nie znam osoby, która by nie miała błędów. Nie wiem czy to błąd, ale jak jestem moją simką na mieście to gadam sobie z wampirem z 5 godzin (specjalnie) a on sobie stoi i można powiedzieć, że się nie przypala.. Moja simka wampirka jak wyjdzie to po 3 godzinach musi uciekać do jakiegoś budynku. Nie uważam tego za błąd, ale za niedopatrzenie.
Też ostatnio zauważyłam, że wampirce, z którą rozmawiała moja simka koło 12 nic się nie dzieje, stała do wieczora w promieniach słonecznych..
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania