Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.11.2004, 08:48   #31
mrowa
Guest

Smile :-)

hehe ja nie mam tego problemu mam 512MB ramu i jest GIT!!! Na bank masz za malo Ramu!!!! na bank! ;-)
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.11.2004, 08:59   #32
Guralka
Guest

Domyślnie

Sharon, to że ci płynnie działa jedynka, to nie znaczy, że druga część będzie ci działała tak samo. To są w końcu dwie różne gry. Mają całkiem różne wymagania. Nie da się ukryć, że do płynnej gry to on się nie nadaje. Najlepiej byłoby go całkiem wymienić, bo teraz modernizacja, to się średnio opłaca, ale gddzieś w komisie możesz dostać tańsze używane części. Taką sprzedaż prowadzi też część sklepów komputerowych. Ostatecznie można poszukać w ogłoszeniach. Myślę, że procek, ramy i grafa, to podstawa. Na Rivie nie będą ci działały tak płynnie jak przy innych kartach. W instrukcji jest napisane, że do takiej karty to potrzebny byłby procek 2,5 (do w miarę dobrego grania a nie do uruchomienia). Nie oszukujmy się można grać na słabszym sprzęcie, ale co to za przyjemność, kiedy sim robi kilka ruchów na minutę a rodzina wczytuje się ponad 10 minut.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 11:56   #33
m-double-u
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał -Sharon-
kupilam TS2 i nie da sie w to grac. Instalacja przeszla bez najmniejszych problemow. Ale jak wlaczylam najpierw bardzo dlugo sie wsyztsko ladowalo, okolica itp. w tworzeniu rodziny to samo, w meblowaniu bylam juz wsciekla, ale jak wlaczylam gre i byo jeszcze gorzej... one zeby wykonac jeden ruch potrzebuja conajmniej pol minuty! w to sie nie da grac! poza tym czy to normalne, ze jak chce wprowadzic rodzine do domu to na ekranie pojawia sie obraz 'Rodzina: jakas tam' i czekam wtedy 20 minut? chyba nie ;/ dlaczego tak sie dzieje?
oraz

Cytat:
Napisał -Sharon-
Komputer:
AMD Duron(tm) procesor
952 MHz
128 MB RAM

karta: NIVIDA RIDA TNT2 Model 64
masz po prostu stary komputer, ot co wypadałoby w nim zmienić przede wszystkim kartę graficzną i RAM-ówkę. Na wymianę procesora jeszcze przyjdzie czas.
ja mam swój od ponad 2 lat i Simy też nie będą na nim płynnie chodzić, póki nie dokupię jakiejś dobrej pamięci DDRAM (a marzy mi się 512MB, które często kosztuje - w zależności od marki - od 320 do 400zł za kość). natomiast reszta się zgadza. poproś rodziców, aby przygotowali się na wydatek rzędu 90-150zł (mniej więcej tyle kosztuje 128MB RAM-u), a trochę więcej na kartę graficzną.

i jeszcze jedno:

Cytat:
Napisał MonioXa
Procesor:
Duron 850 MHz
Płyta głowna:
eee nie pamiętam, też jakaś stara :lol:
Pamięć Ram:
128 MB RAM
Karta graficzna:
GeForce 2 100/200 (czy cosik takiego)

Heh nie śmiać się, bo ten komp ma 4 lata XD
nie ma z czego łacha drzeć. czasem nawet i Commodore spełniają rolę serwerów
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 12:24   #34
Michelle
Guest

Smile

mi też bardzo wolno chodzą simy ....no możę nie tak wolno....tylko przy zmienianiu okolicy po prostu prz ładowaniu a tak normalnie to gra się spoko bo mi nie zacina nic i wgole.omp ma co trochę coś nowego także nie jest stary ...ma mało Ramu i dlatego jak dokupie 512 to gra bedzie śmigała.Procesor tez wypadało by mieć ponad 1000 będzie sie grało lepiej
pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 17:27   #35
Pingwin
Guest

Domyślnie

heh ja na moim do neta mam 128mb ram (win xp) i komp sie wiesza(siedze na operze, gg plus winamp, w tle antyvir, antyszpieg i firewall)
ram musiałabys do 512 mb zwiększyć (tę 128 sprzedja i kup 2x 256mb = 300-350zł) procek może być , a karte to min na radeon 9550 128mb&128bit(300zł, a porządna wersja z GeCube kosztuje 395zł)

a najlepiej weź go opchnij i zmień na cosik nowszego

a jeżeli kupiłaś orginalkę bez sprawdzenia wymagań to.....
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 18:35   #36
gtx
Guest

Idea słuchaj

zrób ta jak ja ! ja mam pentium 2 700 mhz 128 mb ram i 32 mb karte graficzną i działa dość płynnie ( ale to jeszcze tylko dwa tygodnie i nowy komp ). Ściągnij bądź znajdź program PowerStrip służy on do podkręcania komputera ,!!!! ALE OSTROŻNIE Z TYM !!!! ponieważ bardzo go podkręcisz a ci sie może spalić kompuiter . bedziesz miał takie dwa suwaki tam i skalę nie wolno ci wnikać na skale czerwoną bo wtedy komputer bedzie śmierdział spalenizną i bedziesz musiał miec nowego. Przesuń oby dwa suwaki na poziom no powiedzmy pomaranczowy. Zaakceptuj ,zresetuje kompa i sprawdź jak bedzie działał. POWODZENIE

ZA WSZELKIE SZKODY NIE PONOSZE KONSEKWENCJI !
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 18:36   #37
gtx
Guest

Idea I Jeszcze CoŚ

pamiętaj żeby wyłaczyć wszystkie programy z paska (to taki małe ikonki na dole w prawym rogu ekranu)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 18:38   #38
nika1990
Guest

Domyślnie

może masz za mało pamięci itp.?mi też strasznie wolno działa,ale da się przeżyćgtx ten program chyba nie jest za bardzo bezpieczny co?!ja wolę nie ryzykować:\
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 18:39   #39
Pingwin
Guest

Domyślnie

to jej dużo nie pomoże(wcale)
jak ma xp i 128 mbram to nigdy gra jej nie pójdzie płynnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.11.2004, 20:11   #40
ajatakarozczochrana
Guest

Cool ??

U mnie czasami sie szybko ładuje (ok. 2 min.) A czasami (najczesciej jak juz dosyc długo gram i wychodze na okolice) to chyba z 10 min. Ale to ogolnie mi dobrze chodza tylko czasem troche sie przycina. i tu powiem to co wszyscy. Masz za malo pamieci!!!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania