![]() |
#32 |
Guest
|
![]()
Sharon, to że ci płynnie działa jedynka, to nie znaczy, że druga część będzie ci działała tak samo. To są w końcu dwie różne gry. Mają całkiem różne wymagania. Nie da się ukryć, że do płynnej gry to on się nie nadaje. Najlepiej byłoby go całkiem wymienić, bo teraz modernizacja, to się średnio opłaca, ale gddzieś w komisie możesz dostać tańsze używane części. Taką sprzedaż prowadzi też część sklepów komputerowych. Ostatecznie można poszukać w ogłoszeniach. Myślę, że procek, ramy i grafa, to podstawa. Na Rivie nie będą ci działały tak płynnie jak przy innych kartach. W instrukcji jest napisane, że do takiej karty to potrzebny byłby procek 2,5 (do w miarę dobrego grania a nie do uruchomienia). Nie oszukujmy się można grać na słabszym sprzęcie, ale co to za przyjemność, kiedy sim robi kilka ruchów na minutę a rodzina wczytuje się ponad 10 minut.
|
![]() |
![]() |
#33 | |||
Guest
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam swój od ponad 2 lat i Simy też nie będą na nim płynnie chodzić, póki nie dokupię jakiejś dobrej pamięci DDRAM (a marzy mi się 512MB, które często kosztuje - w zależności od marki - od 320 do 400zł za kość). natomiast reszta się zgadza. poproś rodziców, aby przygotowali się na wydatek rzędu 90-150zł (mniej więcej tyle kosztuje 128MB RAM-u), a trochę więcej na kartę graficzną. i jeszcze jedno: Cytat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
![]()
mi też bardzo wolno chodzą simy ....no możę nie tak wolno....tylko przy zmienianiu okolicy po prostu prz ładowaniu a tak normalnie to gra się spoko bo mi nie zacina nic i wgole.omp ma co trochę coś nowego także nie jest stary ...ma mało Ramu i dlatego jak dokupie 512 to gra bedzie śmigała.Procesor tez wypadało by mieć ponad 1000 będzie sie grało lepiej
![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
![]()
heh ja na moim do neta mam 128mb ram (win xp) i komp sie wiesza(siedze na operze, gg plus winamp, w tle antyvir, antyszpieg i firewall)
ram musiałabys do 512 mb zwiększyć (tę 128 sprzedja i kup 2x 256mb = 300-350zł) procek może być , a karte to min na radeon 9550 128mb&128bit(300zł, a porządna wersja z GeCube kosztuje 395zł) a najlepiej weź go opchnij i zmień na cosik nowszego ![]() a jeżeli kupiłaś orginalkę bez sprawdzenia wymagań to..... |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]()
zrób ta jak ja ! ja mam pentium 2 700 mhz 128 mb ram i 32 mb karte graficzną i działa dość płynnie ( ale to jeszcze tylko dwa tygodnie i nowy komp
![]() ZA WSZELKIE SZKODY NIE PONOSZE KONSEKWENCJI ! |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]()
pamiętaj żeby wyłaczyć wszystkie programy z paska (to taki małe ikonki na dole w prawym rogu ekranu)
|
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]()
może masz za mało pamięci itp.?mi też strasznie wolno działa,ale da się przeżyć
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]()
to jej dużo nie pomoże(wcale)
jak ma xp i 128 mbram to nigdy gra jej nie pójdzie płynnie |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]()
U mnie czasami sie szybko ładuje (ok. 2 min.) A czasami (najczesciej jak juz dosyc długo gram i wychodze na okolice) to chyba z 10 min. Ale to ogolnie mi dobrze chodza tylko czasem troche sie przycina. i tu powiem to co wszyscy. Masz za malo pamieci!!!
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|