|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
5 gwiazdek - Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 27.27% |
4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
12 | 36.36% |
3 gwiazdki - Przeciętne |
7 | 21.21% |
2 gwiazdki - Zgroza |
0 | 0% |
1 gwiazdka - Strach się bać |
5 | 15.15% |
Głosujących: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
Reputacja: 10
|
![]()
Fajny odcinek.
![]() Najbardziej podobała mi się lekcja WF-u. ![]() Zdjęcia są ładne, fajnie przedstawiłeś boisko, stołówkę, tyle, że jest pusto, ale to przecież dlatego, że reszta szkoły się rozchorowała. ![]() W tekście zdarzają się drobne literówki ale nie utrudniają czytania. Ciekawie, czekam na 5. odcinek (czyżby miało się niebawem kończyć?) Pozdrawiam
|
![]() |
#32 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Rozdział 5 "Koniec i Początek"
![]() - No to będzie tak ok? - Spytała Patrycja. - Patrycjo jesteś genialna! - Krzyknął podekscytowany Marcin. - No to co teraz robimy? - Idziemy podsłuchać co robi Dyrektorka! - Odpowiedziałem za Patrycje. - No to chodźmy! - Wrzasnął Marcin i pobiegł na dół a my za nim. - Słyszycie coś? - Szepnęła Patrycja. - Nic. - Odszepnąłem smutnym tonem. - Może jej tam nie ma? - Spytała Patrycja. - A może stoi i patrzy co wyczyniacie? - Powiedział kobiecy głos za nimi. Szybko się odwróciliśmy. Okazało się że to była Dyrektorka. - O kurczę. - pomyślałem i zacząłem myśleć gorączkowo. - My-y - Wyjąkała Patrycja. - My tylko chcieliśmy się czegoś spytać. - Szybko powiedziałem. - No bo... my zapomnieliśmy kiedy mieliśmy przyjść do pani żeby pójść do kina! - Właśnie! - Krzyknęli Patrycja i Marcin. - Ach tak? - Spytała tak jakby była matką profesora Snape'a z Harryego Pottera. - Naprawdę! - Odpowiedział Marcin. - Więc, macie tu być o dziesiątej rano. - Powiedziała i odeszła. - Brrr! To było straszne - Wyjąkała Patrycja. - Ciągle się trzęsę! - Masz rację... - Odpowiedziałem. ![]() Resztę dnia spędzili siedząc i wspominając stare czasy. - A pamiętacie jak Marek wypił nosem mleko a potem przez godzinę kichał i zaplamił mi spodnie! - Krzyknął Marcin i zaczął wić się ze śmiechu. - Pamiętam! - Oznajmiła Patrycja. - Ciągle kichał a wszyscy śmiali się tak przez dobre dwie godziny! - A pamiętacie jak Matylda wpadła na Arnolda a on zwalił całe jedzenie przez przypadek? - Krzyknąłem. - Tak! - Wrzasnęła Patrycja i śmiejąc się spadła z kanapy. - A pamiętacie jak klamka się urwała w drzwiach bo Michał ją ciągnął? - Spytał Marcin. - HAHAHA! - Ryknęła Patrycja a ja się roześmiałem z tego powodu. - Ciszej tam! - Ryknął WF-ista. - Do łóżek! - On ma rację... - Powiedziałem smutny. - Czas już do łóżek. Poszliśmy razem się myć a potem spać. - Przemek. - Pisnęła Patrycja kiedy czytałem pamiętnik Dyrektorki. - Czy będzie dobrze? - Z pewnością - Wyprzedził mnie Marcin. - Nie martw się. Po tym jak zmieniłaś trochę mój plan to na pewno będzie dobrze. Patrycja się lekko uśmiechnęła i zasnęła. Następnego ranka obudziliśmy się o dziewiątej i poszliśmy się ubrać. - To już za godzinę. - Oznajmiła Patrycja. - Lepiej się pośpieszmy! - No masz słuszność. - Odpowiedziałem. - Musimy się przygotować. Patrycja wzięła bomby i wsadziła je do kieszeni. - Pamiętajcie, oni mogą nas zamurować. - Ostrzegła Patrycja. - Wiemy - Powiedziałem. - Och nie! Za minutę dziesiąta! - Szybko na dół! - Krzyknął Marcin i zbiegliśmy po schodach do gabinetu. - Witam was! - Powiedziała Dyrektorka. - Zaraz wracam. Zaczekajcie tu na mnie. - Dobrze - Odpowiedzieliśmy. ![]() - Och nie! - Krzyknął Marcin. - Zamknęli nas i zamurowali! Ja mam Klaustrofobie! - O kurcze. - Mruknąłem. - Patrycjo czy to już czas? - Jeszcze nie. - Odpowiedziała. Muszą zacząć wlewać benzynę. - Zobaczymy to z pewnością bo zamurowane miejsce ma dość dużą szparę. - O coś się wlewa! - Ryknął Marcin - Odsuńcie się! - Wrzasnęła Patrycja i rzuciła bombą w okno. ![]() - Jest! Udało się - Powiedziała Patrycja i pobiegła a ja za nią. Marcin początkowo nie wierzył własnym oczom ale potem też zaczął biec. - UDAŁO SIĘ!! - Ryknęliśmy kiedy szkoła stanęła w płomieniach. - Szybko do mojego domu! - Krzyknąłem. ![]() - Zadzwoń! - Krzyknąłem. - Dobra! - Odpowiedział Marcin i zadzwonił do drzwi mojego domu. - Kto tam? - Powiedział kobiecy głos. - To ja mamo! - Krzyknąłem. - Przemek? Och wchodź. - Odpowiedziała i otworzyła drzwi. - Czemu nie jesteś w szkole? O witam was! - To długa historia - powiedziałem i poszliśmy do salonu. ![]() - Przemek. Czemu nie jesteś w szkole? - Spytała mama. - No bo dyrektorka spaliła szkołę. - Odpowiedziałem bez entuzjazmu. - Jak to? - Spytała. - Nie zmyślaj. powiedz prawdę! - Ale to jest prawda mamo! - Krzyknąłem. - Masz dziennik Patrycja? - Mam! - Krzyknęła Patrycja i wręczyła mi go. - Przeczytaj mamo. - Powiedziałem i dałem mamusi dziennik. - Hmmm... O kurcze! - Krzyknęła. - To dobrze że uciekliście. A co z resztą uczniów? - Nie było. Dziwnym trafem wszyscy się rozchorowali. - Powiedziała Patrycja. - To dobrze. - Powiedziała mama i uśmiechnęła się. Potem wstała i powiedziała że zadzwoni do rodziców Patrycji i Marcina i powie o tej całej sprawie. - Tak. Myślę że powinni do... tak... nie! Dobrze, z przyjemnością! - Tak mniej więcej przechodziła rozmowa między rodzicami. Po pewnym czasie przyszła. - Marcin, Patrycjo. Zostajecie u nas na noc. - Powiedziała. - A co z łóżkami? - Spytałem. - Ja i twój tata będziemy spać tu. - Powiedziała i uśmiechnęła się. - A co do szkoły to jedno wiem. Będziecie w jednej szkole. - znów się uśmiechnęła i usiadła na fotelu. Oglądaliśmy wiadomości. Okazało się że pokazali naszą szkołę! - Szkoła z internatem na ulicy nokturnu została spalona. Niestety nie dowiedzieliśmy się kto był tego winny. Okazało się że zginęła tylko jedna osoba a dosłowniej nauczyciel plastyki. A teraz czas na prognozę pogody… ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ No to tyle! Już koniec ale... Tylko pierwszej części!To narazie tylko koniec początku więc to nie będzie taak do końca koniec ![]() Narka! Ostatnio edytowane przez Caesum : 04.04.2006 - 15:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
|
![]()
Zgadzam się z Mgiełką, że fajne było. Fajnie skończyłeś.
![]() Ostatnie zdanie mi się spodobało "A teraz czas na prognozę pogody..." I ten fragment: "Spytała tak jakby była matką profesora Snape'a z Harryego Pottera". ![]() A tu: Cytat:
![]() A zdjęcia bez zarzutu. Fs było bardzo ciekawe, na pewno przeczytam kontynuację, kiedy się pojawi. ![]() Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Caesum : 22.06.2024 - 22:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Właśnie wątek został wyczyszczony z niepotrzebnych postów i tu wielka prośba do komentujących, aby nie schodzili z tematu. Osobiste sprawy można załatwiać na PMie.
Isi - Nie powinno się cytować konkretnych fragmentów fs. ![]() http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24633 -> punkt 5; Może nie dosłownie, ale o to miedzy innymi chodzi. Pozdr. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
|
![]() Cytat:
OK, przestanę cytować. :P saya edit: W wielu Twoich postach widać cytaty, które niestety stwarzają je tak długimi, jak sam odcinek i przeszkadzają w przeglądaniu tematu.
Ostatnio edytowane przez saya : 04.04.2006 - 23:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Administrator
|
![]()
Isi, niedługo się pokaże nowa seria przygód ale najpierw muszę zrobić na nowo rodzinkę (rodzina "Fotostory") i zrobić budyneczek szkoły
![]() No to niedługo druga część! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Administrator
|
![]()
Cześć!
To znowu ja i moje fotostory.Będzie chyba najkrótrze ale po długiej przerwie to tak przeważnie jest Odcinek 6 "Kontynuacja przygód" ![]() - Zaczekajcie! - Krzyknęła Patrycja do mnie i Marcina. - Po co? - Zaszydził sobie Marcin. - Nie bądź wstrętny! - Krzyknęła gdy dotarła do drzwi szkoły. Była to szkoła im. Henryka Ćwira. Nad drzwiami była wielka tablica na której było wyryte "Memento Mori" Co znaczyło "Pamiętaj że umrzesz". Ja Marcin i Patrycja niegdyś byliśmy w innej szkole w której uczyła naprawdę okrutna Dyrektorka. Niestety już nas tam nie ma bo szkoła została spalona przez nią. Szczerze mówiąc dobrze jej tak! Chciała nas spalić! - No dobra. - Powiedziałem. - Wchodźmy. Weszliśmy do wielkiego Holu na którym było dość dużo dzieci. Z oddali zobaczyliśmy naszych rodziców więc szybko tam pobiegliśmy. - No dobrze - Powiedział Tata. - Ja i Przemek Wejdziemy pierwsi a wy tu a wy po nas. Rodzice od razu się zgodzili. - No to idziemy Przemek. - Powiedział a potem znalazłem się w Gabinecie Dyrektorki. ![]() - Tak będzie się tu czuł jak w domu! - Powiedziała Dyrektorka uradowanym tonem. - To dobrze - Powiedział tata. - A jeszcze chcę się spytać do jakiej klasy zostanie przydzielony? - V a oczywiście! - Odpowiedziała Dyrektorka uśmiechając się zabójczo. - O to dobrze - Oznajmił zamyślony Tata. - Dziękuję i dowidzenia. - Dowidzenia! A jego sypialnia jest na górze pokój nr 3! - Wykrzyknęła Dyrektorka kiedy Tata zamykał drzwi. - No i co? - Spytała Patrycja gdy rodzice gadali. - Do której klasy jesteś przydzielony? - V a - Odpowiedziałem znudzonym tonem. - Pójdę teraz zobaczyć mój pokój. - Idziemy z tobą! - Krzyknęła Patrycja. - Tato! Idę zobaczyć swój pokój. - Ryknąłem bo Tata był za bardzo zajęty opisywaniem tego co powiedział. – Chodźmy ![]() - Otwórz pudełko! - Krzyknął Marcin. - A co ja niby robię? - Spytałem zdenerwowany. - E... no tak. - powiedział Marcin. - Jeszcze trochę i już! - Krzyknąłem. ![]() - O! Tu jest pamiętnik starej Dyrektorki! - Wykrzyknąłem. - CO?! - Ryknęli chórem Marcin i Patrycja. - Serio! - Wziąłem pamiętnik i otworzyłem go. - Ojej! - CO ZNOWU!? - Wrzasnęli Marcin i Patrycja. - Tu jest jej zdjęcie! - Powiedziałem. - Jest tu napisane Memento Mori! - A więc się od nas nie odczepiła... - Powiedziała rozżalonym tonem Patrycja. - Nie martw się. - Odpowiedziałem. – Na pewno nas tu nie złapie! - No to prawda... - Powiedziała. - Chodźmy do rodziców! - Krzyknął Marcin. – Na pewno czekają na nas! - Ok - Odpowiedziałem i poszedłem wraz z Marcinem i Patrycją na dół. - No wreszcie! - Krzyknęła Mama Patrycji. - Teraz my! - i poszły do dyrektorki. - A my teraz obejrzymy całą szkołę - Oświadczył Tata. - Dobrze... – Odpowiedziałem C.D.N.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 08.04.2006 - 20:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
Ciekawie sie zapowiada kontynuacja.
![]() Krótki odcinek, ale mi to nie przeszkadza. Dwa ostatnie zdjęcia są identyczne. ![]() A jak chcesz coś zrobić kursywą, to w tym ostatnim "I" zrób tak: [/I] - z tą kreską. Wtedy zadziała. Fs jest fajne, czekam na 7 odcinek. A przerwa wcale nie była taka długa. ![]() Pozdrawiam Edit- no rzeczywiście, zdjęcia są tylko bardzo podobne. ![]()
Ostatnio edytowane przez Isi : 09.04.2006 - 18:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
|
![]() Cytat:
a)Patrycja patrzy w inną stronę b)pudło z pamiętnikiem jest otwarte ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Administrator
|
![]()
UWAGA!
Dobra wieść: Mam The sims 2 i kontynuuje na nim FS ![]() Zła wieść: Musiałem formatować dysk żeby zainstalować grę... Więc teraz będę musiał robić szkołę od nowa! Ale jeśli znajdę tematy dotyczące tablic i crackow do TS 2 na budowanie to moze sie wyrobię!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|