Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.02.2008, 12:06   #31
Fizzly
Guest

Domyślnie Odp: Dom rodziny Macierzanka.

"Z zewnątrz znowu to samo", mam tutaj na myśli, że bryła dosyć prosta, dach nieciekawy, a cała reszta rewelacyjna. Zwłaszcza ogród, te "mostki". A jeśli chodzi o tę bryłę - rzeczywiście, nie doczytałem, a raczej nie skojarzyłem, że to nie Twoja bryła, moja gafa. W sprawie dachu, dlaczego wg mnie jest koszmarny? Hmm, jakby to powiedzieć... Kilka dachów spadzistych jest połączonych ze sobą, co na szczycie stanowi "mały egipt" i zakamarki, wygląda to nieestetycznie, nieciekawie i niepraktycznie, pomijając fakt, że w prawdziwej architekturze taki dach byłby niedopuszczalny chociażby ze względu na to, że osadzał by się tam śnieg, liście, etc. Mniejsza z tym, po prostu uważam, że powinien być ten "czubek" ujednolicony jakoś bardziej. No i mogłabyś pobawić się z kodem "individualroofslopeangle X" - dzięki temu uzyskała byś różne ciekawe dachy, co w połączeniu z resztą Twojego projektu wyglądałoby co najmniej dobrze.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.02.2008, 12:42   #32
Irbis

Reputacja: 14

Fizzly, przyznaję Ci rację co do "małego Egiptu", bo rzeczywiście zakamarków na tym dachu jest dużo. Jednak, jak już pisałam, takie rozwiązanie wydało mi się najlepsze ze wszystkich jakie wypróbowałam.
Piszesz, że w prawdziwej architekturze taki dach byłby niedopuszczalny i tu również się z Tobą zgadzam. Tylko że to nie jest prawdziwa architektura, lecz architektura simowa
Kod "individualroofslopeangle X" znam i używam, choć naturalnie nie przy każdej budowli.

Tak czy inaczej, Twoje uwagi zachowam w pamięci

I jeszcze dziękuję Fizzly, że odpowiedziałeś, bo nie zawsze użytkownik poproszony o uzasadnienie swojej wypowiedzi decyduje sie na to.

Pozdrawiam
stare 15.02.2008, 14:22   #33
Adusia
Guest

Piękny I fajny ten pokój chłopców 100/10

stare 15.02.2008, 14:28   #34
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał Irbis
Fizzly, przyznaję Ci rację co do "małego Egiptu", bo rzeczywiście zakamarków na tym dachu jest dużo. Jednak, jak już pisałam, takie rozwiązanie wydało mi się najlepsze ze wszystkich jakie wypróbowałam.
Piszesz, że w prawdziwej architekturze taki dach byłby niedopuszczalny i tu również się z Tobą zgadzam. Tylko że to nie jest prawdziwa architektura, lecz architektura simowa
Kod "individualroofslopeangle X" znam i używam, choć naturalnie nie przy każdej budowli.

Tak czy inaczej, Twoje uwagi zachowam w pamięci

I jeszcze dziękuję Fizzly, że odpowiedziałeś, bo nie zawsze użytkownik poproszony o uzasadnienie swojej wypowiedzi decyduje sie na to.

Pozdrawiam
Cieszę się, że przyjęłaś te uwagi konstruktywnie, tak trzymaj, bo to w żadnym wypadku nie miały być złośliwości! Jeśli chodzi o te uzasadnienie, masz rację, ale ja nie zaliczam się raczej do ludzi, którzy coś mówią, tudzież krytykują, a tak naprawdę nie potrafią uzasadnić, dlaczego - nonsens.

stare 20.02.2008, 17:36   #35
goocha

Reputacja: 10

Bardzo ładny.Ale po co te płatki róż.Daję 10/10
goocha jest offline  
stare 20.02.2008, 17:58   #36
jaguska368
Guest

Niezbyt podoba mi się bryła, środek ładny 8/10

stare 20.02.2008, 21:08   #37
Matrax
Guest

No ten domek mi się podoba. Kolejny typu "bez dodatków". Podoba mi się że niektórzy umieją grać bez dodatków. Oczywiście 10/10

stare 21.02.2008, 11:06   #38
iskierka446

daje 10/10 za domek u mnie rodzina macierzanka ma córkę i petronela jest w ciąży
iskierka446 jest offline  
stare 22.02.2008, 10:57   #39
RoxyFM

Za to podoba mi się ogród
stare 26.05.2008, 19:04   #40
Hondirenda

A ja mam małe pytanie:
Co się może stać gdy nie skasuje się tego nagrobka?

Domek świetny! Wszystkie twoje domki mi się podobają. Oglądałam jeszcze dom Amadeusza Gold i Rodziny Podróżnik. Oba świetne.
Hondirenda jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania