![]() |
#31 |
Reputacja: 10
|
![]()
jest OK, całkiem mnie zaciekawiłaś
![]() kurczę, wstawiaj kolejnego odcinka ![]()
![]() |
|
![]() |
#32 |
|
![]()
Hate That I Love You
Odcinek 2 - Get Me Out Of Here.! Okazało się, że od dzisiaj będę trzymana w " Domowej Celi " , a raczej w moim starym pokoju. Po remoncie, oczywiście. Powinnam się cieszyć, że nie ma tam żadnych tarantuli, pajęczyn itd. Pewnie nie wiedzieli gdzie jest sklep zoologiczny, albo nie mieli zielonego pojęcia co to jest tarantula. Efekty wagarowania. Jak stąd wyjdę, to zastaną w sypialni małą niespodziankę... Może wpuścić tam kilka śilcznych, malutkich szarych myszek ? Teraz to sama czuję się jak mysz w klatce, którą codziennie męczą. Tak jak mnie. Puszczanie piosenek ( o ile to można nazwać piosenkami ) Justina Biebera, podkręcanie głośności na maxa, i całowanie ekranu. Tortury. Ale przejdźmy do rzeczy. ( trudno sie skoncentrować, jak musisz słuchać piszczący głos Bieberka ) Słyszałam, że Misha chce zrobić sobie blond pasemka. Podmienić farbę nad różową lub żółtą ??? NIE. Najpierw, to ja się muszę stąd wydostać. Zajmie mi to z 3 godziny, zanim coś wymyślę. Jeszcze ta muzyka.... GET ME OUT OF HERE !!! [IMG]http://i42.************/2aaj1x1.jpg[/IMG] Musiałam zasnąć, bo gdy się obudziłam, to nie było słychać już żadnej muzyki. Było cicho i spokojnie. Nareszcie mogłam pomyśleć i się skupić. Wstałam z łóżka ( z drewnianych i twardych desek, ale to szczegół ) i zaczęłam ozdabiać sobie pokój różnymi napisami. Krótko mówiąc, rysowałam po ścianach. Tak szczerze, to chyba będą musieli wymyśleć, co dalej ze mną zrobią, albo gdzie mnie wywiozą, bo mi się tu zaczyna podobać. Zadomowiłam się ![]() ![]() - Musimy coś z nią zrobić. Ale co ??? - spytała Moja wredna siostra Misha - Nie martw się. Mój kolega jedzie do Niemiec za miesiąc. Zapłacić mu, żeby ją wywiózł ? - Tak. Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć. Kocham Cię, James !! [IMG]http://i44.************/14sehx.jpg[/IMG] Jaki wyjazd do Niemiec? Zwariowali, czy co? Muszę się stąd wydostać i to szybko. Kiedyś oglądałam film o tym, jak jeden facet uciekł z więzienia, za pomocą łyżki. Podobno " dokopał " ( przez kamienną podłogę ??? ) się i... zwiał. Okazało się, że to było kłamstwo. Łyżka sie od razu wykrzywiła. Szukałam też ukrytych drzwi albo schodów, ale nic nie znalazłam... Ha! Przypomniałam sobie, że Chelsi ma dwa bilety do kina na jutro... Może spytam się jej czy może mnie odwiedzić, da mi te bilety, oni pójdą, Chelsi da mi klucze, i ... ucieknę. Bingo !!! Ale czy zdążę uciec, zanim wrócą ??? Muszę to przemyśleć. [IMG]http://i43.************/2jezlvn.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.************/2r72dqb.jpg[/IMG]
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Miscellaneous : 10.12.2011 - 20:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
|
![]()
E... bez sensu jak dla mnie.
Dlaczego ją tam zamknęli? Dlaczego nie chęć stamtąd uciec, tylko się zadomowiła? Jak chce podmienić farbę, skoro siedzi w pokoju? Jak niby zaprosi Chesea? Jak ją wywiozą do Niemiec? Chyba prywatnym odrzutowcem, bo domyślam się, że akcja toczy się w Stanach? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Najlepsze jest to, że uciec nie może, bo nie ma drzwi, okna są za małe, a jednak ją wypuszczają do toalety
![]() Albo dziewczyna usnęła, albo zdążyła już zwariować od zamknięcia... A rozmowy pozostałej dwójki osób są dość.. infantylne ![]() Też nie widzę sensu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
|
![]() Cytat:
1. Przeczytaj Odcinek 1, to się dowiesz czemu ją tam zamknęli ![]() 2. Ona nie chce uciec, bo wie że jej się nie uda. A z tym zadomowieniem to tak żartowała, żeby pomyśleli że jej się tam podoba i ją wypuścili. 3. Tak naprawdę, to ''powiedziała'' że jak się stąd wydostanie, to zrobi im miłą niespodziankę, i wiedziała, że Misha chce zrobić sobie pasemka, i myślała o podmienieniu farby. 4. Gdy wypuszczą ją do toalety, może po cichutku zabrać telefon i ją zaprośić ( czasami jej pozwalają ) ;D 5. Słyszałam coś o promach, które przewożą samochody. ginsei, uciec to ona może, bo tam są drzwi ( zamknięte na 4 spusty ). Może wziąść klucze gdy wraca z toalety, i uciec gdy nie patrzą lub są zajęci. A James i Misha właśnie mieli zachowywać się jak 5- ciolatki ;D
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
|
![]()
Niestety, jeżeli chcesz mieć dobre Fotostory musisz jeszcze poćwiczyć. Tekst jest chaotyczny i miejscami nielogiczny, niektóre wydarzenia w ogóle nie wynikają z poprzednio opisanej sytuacji. Piszesz byle jakim językiem, robisz sporo błędów. Poza tym, od kiedy w opowiadaniach(tzn. do opisów wydarzeń) używa się potocznych zwrotów? Oczywiście nie chodzi o to, ze Ty masz popisywać się wyniosłością, ale żeby to chociaż miało ręce i nogi.
Co do fabuły-nie podoba mi się. Już pominę to, ze wszystkiego trzeba się tutaj domyślać, chodzi o całokształt. Prolog nawet mnie zaciekawił, ale pierwszy odcinek był już kompletnym niewypałem. Drugi tak samo. Zdjęcia... niektóre mogą być, inne są bardzo zlej jakości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() Cytat:
Ale fakt, brakuje opowiadaniu spójności. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
To zamiast zaprószać koleżankę na "ploteczki", to niech wezwie policję. Przetrzymywanie kogoś w brew jego woli jest przestępstwem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
Mój Boże! Co ja czytam? No dla mnie nie jest to logiczne. Zamknęli ją, ok, ale dlaczego? Niby kobieta jest czarna, a zachowuje się jak farbowana blondynka! No i jak piszesz FS, to nie wplataj w opisy, przeżycia itp. minek, emotikonów. Bo tak, to chyba robi się jak się z kimś pisze. Każdy ma wady, rozumiem, ale trzeba je ograniczać, zauważać i likwidować. Ja mam problemy z formami grzecznościowymi. Sama gdy pisałam opowiadanie lubiłam dawać "Cię", "Tobie" itd. z dużych liter. Ale teraz już to zanika u mnie. Dobra, wrócę do tematu. Podobało jej się spanie na drewnianym czymś co się nazywa...eee...eee... no dobra, nie pamiętam. Rysowała sobie po ścianach. Nie miała drzwi, ale je miała.
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Reputacja: 11
|
![]()
Tak jak już wspomniała koleżanka wyżej to jest nielogiczne. Myślałam, że dalej będzie się działo coś ciekawego, a tu rozczarowanie
![]() No, ale nie łam się naszymi komentarzami, niedługo możesz napisać coś super. Musisz ćwiczyć i ćwiczyć! Pamiętaj! Jak będziesz potrzebowała pomocy zawsze możesz się poradzić u forumowych pisarzy np. Liv, Rudzielca. Możesz o poradę zapytać także mnie. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|