![]() |
#31 |
Sk±d: Mystic Falls
P³eæ: Kobieta
Reputacja: 11
|
![]()
Jest problem ze schodami (TS2). Nie da siê zmieniæ ich koloru, a z tego, co wyczyta³am, typu ju¿ zmieniaæ nie mo¿na (a nawet je¶li, to siê nie da, bo trzeba by by³o usun±æ ¶ciankê w ³azience). Tylko ¿e taki kolor nie do wszystkiego pasuje... KLIK KLIK. Nie mo¿na czego¶ z tym zrobiæ? Utrudnia to zadanie, bo trzeba zrezygnowaæ z wiêkszo¶ci pokryæ ¶cian, gdy¿ zwyczajnie do tych schodów nie pasuj±.
![]()
![]() |
#32 | |
Moderatorka Emerytka
Sk±d: Million miles away
Reputacja: 53
|
![]()
@up: ja tam póki co mam minimalistyczn± bia³± farbê
![]() Bonus: sim schodz±cy z tych schodów ![]() http://s20.postimg.org/jpwk11w3h/schody.jpg Bez kodów ofc. Poza tym: Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 24.11.2013 - 10:51 |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac Zarejestrowany: 24.06.2009
P³eæ: Mê¿czyzna
Reputacja: 10
|
![]()
w tej europejskiej kamienicy w tym pierdzielniku z przodu maj± byæ po 3 okna czy tylko po jednym? bo na zdjêciu widzê trzy, u mnie tylko jedno, ponadto na zdjêciach rzutów te¿ tylko jedno...
![]() |
#34 | ||
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Nazywaj to jak chcesz, mo¿e to byæ zezwolenie na g³upotê, proszê bardzo
![]() Cytat:
![]() http://i39.************/2v9yqok.png Wystarczy usun±æ poprzednie narzêdziem m³otka, wpisaæ kod move_objects on i wstawiæ nowe. Jak widaæ, pozostaj± funkcjonalne. Cytat:
Tak wiêc, ¿eby zakoñczyæ kwestiê schodów: mo¿e wymieniæ je na inny typ, byle tylko w tym samym miejscu. Qwerty - mo¿esz u¿yæ tego moda ![]() Motyka - to dziwne, bo w momencie robienia pierwszego zdjêcia mia³am trzy okna, a teraz w magiczny sposób tylko jedno. Tak wiêc wersja z jednym oknem jest okej. |
||
![]() |
![]() |
#35 |
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac Zarejestrowany: 24.06.2009
Reputacja: 10
|
![]()
ale mog± byæ te¿ trzy okna?
![]() //CH: mog± ![]()
choæ s³oneczna kusi ³±ka - kto swe kroki tam skieruje, temu jeno p³acz, roz³±ka. Ostatnio edytowane przez Charionette : 24.11.2013 - 13:49 |
![]() |
![]() |
#36 |
Reputacja: 25
|
![]()
Cherrie, jak z tym ³ukiem? Odpowiesz?
@down Dziêki. Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 24.11.2013 - 15:29 |
![]() |
![]() |
#37 |
Admin Emeryt
|
![]()
Pink Panther - odpowiem tak:
Mo¿na wymieniaæ: okna na inne okna o tej samej wielko¶ci drzwi na inne drzwi o tej samej wielko¶ci ³uki na inne ³uki o tej samej wielko¶ci schody na inne schody byle by by³y w tym samym miejscu. Czyli nie ma mo¿liwo¶ci wymiany ³uków na drzwi i odwrotnie ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Moderatorka Emerytka
Sk±d: Million miles away
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() Tylko zauwa¿, ¿e te oryginalne s± modularne i chcia³abym na takie móc zamieniæ, czego ju¿ zrobiæ NIE mogê. I to nie jest do koñca w porz±dku. A propos okien - w TS2 jest ma³o tych np. w kszta³cie tych z kuchni, które np. pasowa³yby do nowoczesnego wystorju. Rozumiem jednak, ¿e mimo wszystko nie mogê w miejscu takiego okna wstawiæ ma³ego okienka? Bo tam dobra, w miejscu du¿ych okien niech ju¿ sobie bêd± same du¿e i w ³azience ma³e, ale reszta? Mo¿e wystarczy ju¿ tych utrudnieñ? @down: ja te¿, dlatego pytam ![]() EDIT: Mogê sobie za pomoc± kodu powiesiæ np. obrazek na drzwiach pod warunkiem, ¿e nadal bêdzie siê da³o przez nie przej¶æ? Ostatnio edytowane przez Liv : 24.11.2013 - 15:01 |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Sk±d: z Ksiê¿yca
Reputacja: 21
|
![]()
@up - je¶li chodzi o rozmiar okien, to chyba chodzi³o o ich szeroko¶æ w kratkach. Czyli na miejscu tego wielkiego okna z wykuszu mo¿esz daæ malutkie ³azienkowe je¶li tylko ma szeroko¶æ jednej kratki.
Bo jak nie to ca³y projekt mam teraz spaprany. E. Ja mam w trójce parcelê 20x30 (w koszu parceli). Rozumiem, ¿e mam postawiæ dom na wiêkszej, tak? Ostatnio edytowane przez Shiver : 24.11.2013 - 15:21 |
![]() |
![]() |
#40 |
Admin Emeryt
|
![]()
I to jest w³a¶ciwie odpowied¼ w kwestii okien.
Ale zauwa¿y³am, ¿e czê¶æ dru¿yn ma ju¿ praktycznie gotowe projekty i nie mam serca kazaæ Wam robiæ tego od nowa. Tak wiêc: dopuszczam mo¿liwo¶æ wymiany ma³ego okna na du¿e. A no w³a¶nie...jak by¶cie skoñczyli wcze¶niej to wy¶lijcie mi prace wcze¶niej, nie trzeba czekaæ a¿ do 7 grudnia ![]() Qwerty - tak, na takiej parceli jest spakowany ten dom i niech na takiej pozostanie ![]() E: Liv - mo¿esz. |
![]() |
![]() |
U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 u¿ytkownik(ów) i 1 go¶ci) | |
|
|