Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.10.2004, 12:30   #31
PavloGTA
Guest

Domyślnie

ja mam sima w wojsku jest astronauta i zarabia 1074 czyli mało bo to przedostatni szczebel
ale za to miałem do rozwiazania problemi przy dobrej odpowiedzi dostaje sie 50 000
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.10.2004, 16:44   #32
Osioł

Reputacja: 11
Domyślnie

Biznes-"Rekin Biznesu" 2,100 dziennie.
Naukowiec-"Szalony naukowiec" 2,333 dziennie.
Sport-"Legenda sportu" 3,022 dziennie
Złodziej-"Mistrz złodzieji" (czy jakoś tak) 1,950 dziennie

Tylko narazie takie prace poznałem jakie na końcu są zarobki.
Osioł jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2004, 21:49   #33
Calintz
Guest

Smile

ja nie mam simsó2 ale wiem że jako policjant czy jakoś tam (chyba nie jestem pewny) na końcu jest się superbohaterem i zarabia się ponad 1500 bo mój kumpel nim jest
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2004, 18:59   #34
eeem
Guest

Domyślnie

a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2004, 19:02   #35
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał eeem
a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?
a czy była możliwość ściągania zawodów do ts1?
tutaj też jej nie ma. Dlaczego? bo Maxis chce zrobić jakieś dodatki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2004, 19:27   #36
Kash
Guest

Blush

mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2004, 19:35   #37
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Flinta_rulezzz
mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!
podobno odpowiedzi się zmieniają, także nie zawsze zaznaczenie jednej, da ten sam efekt za drugim razem.
Karty... heh... w przypadku złodzieja pojawiła się karta, że ucieka sim przed policją i ma do wyboru jechać autostradą, albo bocznymi uliczkami. Dwa razy autostrada była poprawna.
U naukowca, pojawila się karta o tym, że odkrył jaskinię z jakimiś malowidłami i był wybór wejść do niej samemu, albo powiadomić kogoś z uczelni. Pierwsza opcja była błędna. W przypadku karty, w której simpansica może wypełnić ankiety jakieś tam, lepsza była odpowiedź, żeby pozwolić jej wypełnić niż powiedzieć "co myśli".
U sportowca, karta iż ktoś tam zgubił ochroniacz na kolana i sim może go oddać, albo schować. Dwa razy schować, bylo poprawne. Inna karta w tej karierze, że drużyna się pochorowała i mogą albo pić ziółka albo oddać się w ręce masażysty, czy jakoś tak. Nie pamiętam odpowiedzi. Jeszcze innym razem, jako trener, musiano zrobić cięcia w budżecie albo przez ograniczenie wydatków, albo przez zwolnienie zawodników. Dobra była odpowiedź pierwsza.
U kucharza mogła mi simka napisać książkę kucharską o potrawach wegetariańskich albo azjatyckich. Azjatyckie okazały się ok.
Więcej nie pamiętam

edit:
aha, w medycynie, mogła pielęgniarka jechać do wypadku po chodniku albo pobiec. Lepiej było biegnąć
w biznesie, podsłuchała mi simka rozmowę o chyba sprzedaniu restauracji i było pytanie, czy ma powiedzieć o tym szefowej, czy nie. Lepiej było powiedzieć.

Ostatnio edytowane przez rainne : 29.10.2004 - 19:39
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2004, 19:57   #38
pollypolly
Guest

Post ZAwody

Cytat:
Napisał JuBy
Jaka kariera jest najbardziej oplacalna??? wpiszcie gdzie pracujecie (najwyzszy szczebel kariery) i ile wam placa
JA mam bardzo ważne pytanie, jest jakas stronka na ktorej wypisane sa wszystkie awanse w poszczególnych drogach zawodowych-tak jak w ts1?????Chcialabym wiedziec co czeka mojego sima!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.10.2004, 09:44   #39
Rilla
Guest

Domyślnie

Moim zdaniem w ts2 jest zbyt mało karier. Nie mam zbyt dużego wyboru więc prawie wszyscy moi simowie mają tą samą kariere :/ Kurcze... niech Maxis pomyśli o tym w dodatku !

Zauważyłam w medycynie jeszcze jedną kartkę. Że do szpitala przyszedł jakiś gościu z lamą i kim się zajme :] I w kucharzu, że panuje jakaś banda dzieciaków i nie dają kasy i czy mam zrealizować ich zamówienie czy nie. Wybrałam, że nie i mnie z pracy zwolnili :]

Ostatnio edytowane przez Rilla : 30.10.2004 - 09:49
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.10.2004, 13:33   #40
Kash
Guest

Blush

Dzięki... ale zauważyliście, że często to co wydaje nam się poprawne jest błędne? Dzisiaj miałam coś takiego: Marysia dowiedziała się o czymś tam i ma do wyboru: zjeśc obiad lub kupić Mrówki zabawki. Wybrałam Mrówki i straciłam 1 punkt charyzmy, bo dziecko połknęło jakąś część. Ma ktoś jeszcze co innego?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania