![]() |
#391 |
Reputacja: 10
|
![]()
Niewiele jeszcze wiadomo o grze; jakoś nie chce mi się wierzyć, że twórcy tak mało jeszcze zrobili, po prostu nie chcą pokazywać nam za dużo, by zainteresowanie grą nie spadło. W efekcie nie pokazują prawie nic, co jest trochę nie w porządku. Nie wiem na ile zdjęcia, które mamy do tej pory odzwierciedlają grafikę w ostatecznym kształcie; pewnie jeszcze się ona zmieni, ale jak na razie mam mieszane uczucia. Grafika prezentuje zbyt jaskrawe kolory, które występowały już w trójce i przypomina kreskówkę 2D, a nie jedną z najpopularniejszych trójwymiarowych gier symulacyjnych. Oczywiście nie mam nic przeciwko uroczemu, kreskówkowemu stylowi, ale grafika powinna być dopracowana, to w końcu nowa i nietania gra, a wygląda jak Sims Social. To niedopuszczalne w grze tak drogiej, do której wydana zostanie kupa dodatków, chyba, że twórcy rzeczywiście chcą, by Simsy wyglądały jak gra dla pięcioletnich dzieci. Jak dla mnie może być kreskówkowo, zabawnie, ale bez pikselowych obrysów postaci, niech to będzie płynne i miodne, a nie bezkształtne, gdzie niedociągnięcia są zalewane infantylnymi kolorkami dla niepoznaki. Dwójka miała chociaż bardziej wyważoną paletę kolorów i dobrą grafikę jak na czas, w którym została wydana, a tutaj chcą nam już na starcie dać nienowoczesną grafikę, gdzie w ciągu kolejnych lat wydawania dodatków ta grafika już będzie wyglądać przedpotopowo! Twarze Simów zawierają pewną ekspresję i chociaż tyle dobrego, że twórcy nie zrobili im z tych facjat groteskowych masek. Fryzury wyglądają kiepsko, o wiele mniej naturalnie niż w dwójce, grze z 2004 roku! Pasma powinny być delikatne, a nie przypominać sklejone hełmy, no co to jest? Same sylwetki Simów wydają się bez zarzutu, jeśli zostaną wsparte bogatą gestykulacją, to mogą wypaść całkiem naturalnie. Ciekawe jak będzie wyglądało dziedziczenie cech, jeśli możemy tak dowolnie zmieniać wygląd Sima (nawet grubość jego ud czy wielkość tęczówki w oku). Ta dowolność kreacji jest niewątpliwa pociągająca, ciekawe czy ostatecznie faktycznie nie będzie żadnych suwaków w CAS? Lepienie Sima jak z gliny poprzez bezpośrednie klikanie na nim może być zabawne. Przydałby się kreator, coś na zasadzie bardzo ulepszonego Bodyshopa z dwójki, skoro już rezygnują z trójkowego create a style. Tworzenie własnych ubrań i obiektów powinno być tak łatwe, żeby każdy mógł sam tego dokonać w programie krok po kroku. Oby nie było The Sims 4 Store, choć raczej na stówę twórcy nie przegapią szansy na dodatkowe pieniążki, co jest dobijające. Dodatki powinny być pełne, a nie, że jeszcze mamy coś kupować w sklepie (gdyby ktoś chciał to wszystko wykupić to ta gra mogłaby go kosztować nawet dwa tysie!) To już wykorzystywanie przywiązania fanów Simsów, poprzez coraz większe rozdrabnianie się. Krokiem naprzód byłoby dopiero umieszczenie pór roku i zwierząt juz w podstawce, ale tego twórcy nigdy nie zrobią, bo osobne dodatki ze zwierzętami i pogodą zawsze sprzedają się najlepiej ze wszystkich. Interakcje między Simami powinny być bardziej naturalne; trzymanie się zakochanych za ręce, spacery rodziców z dzieckiem, jakieś fajne smaczki typu: sim jest mokry kiedy wychodzi z wody, animacja robienia makijażu, możliwość przewrócenia się przez dziecko, żeby miało rozbite kolano, możliwość złamania ręki lub nogi (potem inni Simowie odwiedzaliby takiego Sima w szpitalu), w karierze nauczyciela możliwość podglądania jak nasz Sim stoi w klasie przy tablicy i uczy swoich podopiecznych, możemy wybrać kogo zapyta i z jakiego zagadnienia, wpisywać uwagi, wzywać rodziców do szkoły, porozmawiać z uczniem, który ma jakieś problemy. W każdej karierze przydałoby się możliwości takiej intengerencji, chociaż właśnie po kilka takich. Wszystkie parcele powinny być otwarte; nie wyobrażam sobie króliczych nor. Zdobywanie umiejętności powinno być jakoś ciekawie pomyślane, rozwijać to, co było w trójce (mam tylko podstawę, więc nie wiem jak to wygląda w dodatkach). Paski potrzeb powinny wysuwać się po naciśnięciu odpowiedniej ikony, dawałyby bardziej szczegółowy podgląd niż sama ikonka, która byłaby tylko orientacyjna (zielona, pomarańczowa lub czerwona w zależności od humoru Sima). Ciekawe, jak będą wyglądać te emocje; twórcy mówią o nich tyle, jakby to nich miała opierać się cała czwarta generacja Simów, a jak przyjdzie co do czego, to pewnie dodadzą kilka animacji na krzyż, typu płaczący Sim albo rozkładający bezradnie ręce (zupełnie jak gracze, gdy rozczarują się kilkoma ważnymi dla nich opcjami w czwórce)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#392 |
Reputacja: 11
|
![]()
Fajnie by było jakby zdobywanie przyjaciół i tego wszystkiego nie było takie łatwe jak jest teraz, tylko jakby było takie jak w 1 to by było fajnie. No, ale zapewne o tym możemy pomarzyć bo twórcy chcą jak najbardziej uprościć ta grę przez co ta gra nie jest już tak, klimatyczna i szybciej się, nudzi.
![]() |
#393 |
|
![]()
Mi już w ogóle się Simsy nudzą, w trójkę gram może ze dwa razy w miesiącu po godzinie. Gra ładuje się tak długo i tak się tnie, że zwyczajnie mi się nie chce tyle czekać. Już wolę sobie włączyć Minecrafta czy Tomb Raidera. Jakiś czas temu to po prostu włączałam grę rano, a wyłączałam wieczorem i sobie pół dnia stała na pauzie, zrzucona na pasek zadań w Windowsie. Czwórka mogłaby być ożywczą nowością w świecie Simów, ale ta grafika... sorry ale czwórka wygląda jak gra wyłącznie dla dzieci. Celują w 12-14 lat. Może będzie jak w Minecrafcie, że ludzie będą ściągać z neta całe pakiety tekstur. No a nieoficjalnych obiektów i ubrań to ja sobie w tej grze w ogóle nie wyobrażam. Np. takie dżinsy, ludzie to by wyglądało koszmarnie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
|
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała, żeby w czwórce simki w ciąży mogły a nie musiały brać urlop. Powiedzmy, że przymusowy urlop byłby na ten dzień, kiedy ma nastąpić poród. I tak samo z macierzyńskim - simka powinna mieć prawo wyboru, czy chce siedzieć z potomkiem w domu, czy woli od razu wrócić do pracy. Te przymusowe urlopy zawsze mnie irytowały.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
|
![]()
Apropos ciąży - ja chciałbym, żeby trwała dłużej. Rozumiem, że wszystkie simowe procesy muszą być przyspieszone, i że ciąża nie może trwać dziewięciu miesięcy, ale tylko trzy dni?... Przynajmniej jakiś... tydzień? dwa tygodnie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
|
![]() Cytat:
![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Reputacja: 14
|
![]()
w dwójce można użyć insimenatora żeby przyspieszyć ciążę
![]() Bella jest niezła, grałbym ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
To nie jest prawda. Miałem może z pięćdziesiąt plików wszystkich CC a moja trójka była niegrywalna, ładowała się dłużej niz TS2(2tys plików w downloads jeśli mnie pamięć nie myli) i miała pełno bugów. W trójkę da się grać jeśli ma się zainstalowane góra trzy oficjalne dodatki, potem jest już tylko jeden wielki lag.
No i to już nie nasza, fanów wina, że trzeba ściągać pełno dodatków, żeby gra stała się interesująca. W jedynkę gram bez nieoficjalnych dodatków i jestem nią zachwycony, ale nie wyobrażam sobie grę w dwójkę czy trójkę bez CC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
anie w tym temacie piszesz, że masz tak zamuloną grę, że aż nie chce Ci się grać, a w innym, że jesteś do tego przyzwyczajona i Ci to nie przeszkadza. To jak to w końcu jest z tym Twoim graniem?
![]() |
![]() |
#400 |
Reputacja: 11
|
![]()
Witam.
Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego, że "The Sims4" będzie wymagać niestety instalacji oraz rejestracji "Origin". Zagrywałem się w jedynkę, dwójkę, oraz trójkę będąc szczęśliwy, że nikt nie wymagał ode mnie, żebym był podłączony do Internetu czy też rejestrował się w kolejnym bublu. Niestety, od dłuższego czasu kiedy EA zapragnęło mieć własnego "Steama" to zwyczajnie zacząłem bojkotować ich gry (z Ubisoft mam tak samo, toleruję tylko jedynego słusznego Steama). Od ponad 3 czy 4 lat nic, prócz dodatku do "The Sims3", który nie wymagał tego brudu, nie zakupiłem od nich. Szczerze mówiąc patrząc na ich tytuły to nie mam czego żałować. Nie jarał mnie "Dead Space", ani żaden "Battlefield" (prócz "Heroes", który też nie wymaga Origina), "Dragon Age" też jakoś nie był w stanie mnie zainteresować, pomimo, że lubię gry z gatunku "cRPG", po prostu, osobiście niczego nie żałuję. Ale cholera jasna w "The Sims4" to bym sobie pograł jak zobaczyłem prezentacje na E3. W szczególności, że edytor postaci wygląda świetnie. Mam szczerą nadzieje, że jednak będzie jakaś możliwość obejścia tego całego ich Origina. A jakie jest Wasze zdanie? Zadowoleni jesteście z tej platformy? Czy też jak ja szczęśliwi bylibyście jakby gra nie wymagała rejestracji w tym "czymś". |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|