![]() |
#421 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja kupiłam edycję złotą. Też uważam, że sklep z zabawkami jest za duży. Jest jednak na tyle klimatyczny i ładny, że już trudno, niech sobie będzie taka landara...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#423 |
Reputacja: 11
|
![]()
Zgadzam się co do maszyny do tworzenia zabawek - jest naprawdę świetna!
![]() ![]() Można wytworzyć 12 zabawek od prawej: stolik klockowy, dziecięca mata do zabaw, robot, balonowy zwierzak, pluszowy miś, klaun w pudełku, bęben, klocek "Mały Budowniczy", pociąg, wyścigówka, latawiec i domek dla lalek ![]() Pokręcona potworność czyli źle wykonana zabawka: ![]() Poniżej Gus Hart puszczający latawiec: ![]() Wnuczek Gusa bawiący się bębenkiem: ![]() i klaunem wyskakującym z pudełka: ![]() Jestem zadowolona z Północnej Groty chociaż faktycznie mogłoby być nieco jaśniej w tym mrocznym świecie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Guest
|
![]()
SimGuruSmitty dala na giełdę parcela sezonowa do pobrania
|
![]() |
![]() |
#425 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dzięki Ilona za cynk o parceli festiwalowej i tych modach na rozjaśnianie, bo bym pewnie w tym mieście nie grała. Ostatecznie znalazłam odpowiedni mod. Niestety one wszystkie działają na WSZYSTKIE miasta, więc trzeba było znaleźć takiego moda, żeby inne miasta też wyglądały dobrze. No przecież nie będę się bawiła w usuwanie\dodawanie moda, w zależności od miasta w którym gram... Największym problemem było wcale nie światło, tylko kolor wody. Te mody zmuszają do tego, by w każdym mieście kolor wody był taki sam, a ja tak nie chcę... No bo czy niebieściutka i jasna woda z Isla Paradiso pasuje do Północnej Groty, lub do Bridgeport? Oczywiście, że nie... Oto zdjęcia z rozjaśnionej modem Północnej Groty... Mogłoby być chyba jaśniej, gdybym dodała też tą zmianę wody, ale za nic na to nie pójdę. Czarna woda po prostu musi być w tym mieście! Czy jest dużo jaśniej, oceńcie sami. Moim zdaniem nie jest jasno jak w Isla Paradiso, ale mnie to już wystarcza, bo przynajmniej coś widać.
Oto koleś którego wybrałam do testów. Imienia nie pamiętam, nazwisko to Poirot bodajże. ![]() Poirot mieszka w domku na uboczu. Dodam, że chyba we wszystkich domach dominują czerń, biel i szarości. Piękne jest to miasto, już widzę jakie historie da się pisać w tej "naturalnej sepii". ![]() ![]() A to atrapa "zrujnowanego domu", stoi obok domu Poirota. ![]() Kilka fotek całego miasta. ![]() ![]() ![]() ![]() A tutaj sklep z zabawkami, groteskowy, ale klimatyczny, ciekawy. Przyłożyli się... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maszynka do produkcji zabawek. Podczas pracy trochę się z niej dymi, słychać mechaniczne dźwięki i kręcą się trybiki. ![]() I balonik... są 3 wersje z tego co zauważyłam, kot, lama i króliczek... ![]() A gdyby ktoś też chciał sobie polepszyć oświetlenie, to jest to ten mod: http://modthesims.info/download.php?t=490659 Pobieramy ostatni plik: Buhudain_DR_Lighting_V5.6.55_GOLD.zip W archiwum są 4 katalogi, co prawda koleś pisze, że trzeba użyć po jednym pliku z Color Setting, Weather Setting i Lighting Setting (i jeśli ktoś chce to z tego ostatniego też, ale też jeden plik), ja wzięłam tylko dwa pliki, jeden z Lighting Setting a drugi z Weather Setting. Odnośnie Weather (pogoda), to jeśli mamy zainstalowane Cztery Pory Roku musimy wybrać plik który ma w nazwie "More Sunny", jeśli nie mamy CRP, to "Regular". |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Reputacja: 14
|
![]()
Czy ktoś może opisać jak wygląda prowadzenie własnego sklepu? Czy można otworzyć sklep na parceli mieszkalnej?
![]() |
#427 |
Reputacja: 11
|
![]()
Irbis ustawiłam na swojej parceli domowej ten specjalny podjazd i na nim pierwsze z brzegu auto, moją Simkę postawiłam za kasą ale czekałam i czekałam, żaden Sim nie przyszedł... później zaprosiłam kilku znajomych tej Simki i zaczęli oni podchodzić, oglądać samochód i kupowali
![]() Nie wiem jak to jest ze sprzedażą innych, mniejszych obiektów bo sprawdzałam to tak na szybko ale salon samochodowy można spokojnie otworzyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Reputacja: 25
|
![]() Cytat:
![]() Niestety minusem jest to, że nie wszystko da się sprzedawać (chyba, że to ja nie potrafiłem). Np. bez problemu można wystawić w sklepie zabawki, rośliny, samochody, lampki, ale kiedy chciałem sprzedać misie (te dla dzieci, z podstawowej wersji i z NZTŚ) albo budzik to się nie dało :/ Produkty można wystawiać na takich jakby postumentach albo na półkach. W sklepie z zabawkami o ile się nie mylę są 3 półki jedna pod drugą, ale sam zbudować tego nie potrafiłem. Może z moveObjects by dało radę. Sam świat jest naprawdę niesamowity, a ten filmik jak się tam wprowadza mnie zachwycił... Najlepszy spośród wszystkich miast. I wcale nie jest tak ciemno ![]() Kilka zdjęć: ![]() ![]() ![]() Czerwoną karteczka zaznaczone są produkty objęte rabatem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Guest
|
![]()
Pink Panther są jeszcze rożnej wielkości dywany,na których ustawia się towar,wiec różnego rodzaju misie można również sprzedawać
nie polecam prowadzenie sklepu na prywatnej parceli,poniewaz nikt nie bedzie kupowal,a poza tym po zamknieciu sklepu nasz sim bedzie musial wyjsc na zewnatrz,bez wzgledu na to,co akurat robi,a zostajac w sklepie po jego zamknieciu,to nie bedzie mogl z niego wyjsc,az sklep zostanie ponownie otwarty,wiec zostaje tylko teleportacja anie_1981 weszłam do gry bez moda na światło i okolica wcale nie jest taka ciemna, księżyc bardzo jasno świeci,nawet będąc w pierwszej fazie |
![]() |
![]() |
#430 |
Reputacja: 14
|
![]()
KarolinaJ, Pink Panther, Ilona dziękuję za odpowiedzi
![]() Wychodzi na to, że choć można otworzyć sklep na parceli prywatnej to nie ma to najmniejszego sensu, bo po co komu sklep skoro nikt w nim nie kupuje. Szkoda, bo troszkę liczyłam, że będzie to tak świetna zabawa jak w The Sims 2. Pomimo tego, chyba zdecyduję się na Północną Grotę. Z Waszych zdjęć i opisów wnioskuję, że warto ją mieć w grze. Poza tym, tak jak anie_1981 lubię kolekcjonować miasta ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|